k73 "copy/paste" Preotul Gabriel Radu-Ichim

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

Preotul bacauan Gabriel Radu-Ichim, care slujeste pentru surzi la bisericaAcoperamântul Maicii Domnului”, obisnuieste sa îngroape pe banii lui mortii parasiti la morga Spitalului Judetean de Urgenta din Bacau. Pe lânga faptul ca a suportat toate cheltuielile înmormântarilor, el le face si slujbe celor decedati, dar si praznice.

Preotul paroh bacauan Gabriel Ichim a îngropat, saptamâna trecuta, nu mai putin de cinci oameni care erau uitati de familii, de peste un an, pe rafturile de la morga. Unii dintre ei erau oameni au strazii, decedati în conditii suspecte si nerevendicati de nimeni, iar altii pur si simplu au fost lasati la morga pentru sa rudele nu au avut bani de înmormântare. Unul dintre cadavre se afla în frigidere de la morga din luna octombrie a anului 2014, iar în acest timp nimeni nu s-a interesat de el.

Pentru ca legea nu obliga rudele sa se ocupe de înmormântarea rudelor, se ajunge, uneori, la situatii în care mortii sunt lasati chiar si doi ani pe rafturile de la morga spitalelor.

Preotul din Bacau s-a ocupat de actele necesare scoaterii trupurilor din frigidere, a vorbit cu familiile celor decedati, a cumparat sicrie si alte obiecte trebuincioase înmormântarii crestinesti, a tocmit gropari si a facut slujbe pentru cei trecuti în lumea celor drepti. Totul, spune el, din datorie crestineasca.

Cele cinci trupuri înghetate au fost scoase din rafturile unde au stat, unele, mai bine de un an, au fost îmbracate în capitonaj de matase si puse apoi în sicrie. De îmbracat nu s-a pus problema, deoarece corpurile erau înghetate. De transport s-a ocupat Serviciul de Medicina Legala din Bacau.

Slujba a început la ora 10, iar la 11:30 sicriele au fost coborâte în pamânt, în cimitirul din comuna Magura.

Nu e pentru prima data când preotul paroh face asta. Anul trecut, tot în primavara, a îngropat nu mai putin de zece trupuri uitate la morga în frigidere înghetate. Si atunci, preotul Gabriel Ichim a respectat tot ritualul crestin si a cumparat, tot din banii lui, toate cele necesare.
Gesturile de omenie ale preotului Gabriel Ichim nu se opresc la înmormântarea celor uitati la morga. Duhovnicul este cunoscut în Bacau drept „preotul surzilor”, deoarece a construit, din vointa proprie, un lacas de cult în care slujeste pentru surdo-muti. Peste 65% din cheltuieli au fost asigurate din bani proprii, iar restul de 35% din împrumuturi pentru care preotul si-a ipotecat casa la banca. Preotul a început sa se apropie de surdo-mutii din Bacau dupa ce si-a dat seama ca fiul lui cel mic are, si el, aceasta deficienta.

Inapoi la insemnarea sursa   Codruta Kovesi
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"