k40 "copy/paste" BOR – singurul Partid mereu la Putere, niciodata în Opozitie

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste si vedeti articolul complet pe link  Sursa-republica.ro 

Când auzii ca nu le mai da sfintilor parinti sa rumege din banii statului, eram gata sa-l blagoslovesc pe dl Ciolos cu un editorial pozitiv. Uite, domnule, omul parea sovaielnic, dar e tare, sa atingi BOR la activitatea de baza, adica adunarea de averi aci, pe pamânt, nu în cer, cum îndeamna Iisus Hristos, nu-i jucarie, preacuviosii fac urât.

Hm, nu degeaba premierul n-a jurat la Cotroceni cu mâna pe Biblie si nici nu s-a închinat.

Ar fi fost, dincolo de bani, un gest istoric: separarea dintre Biserica si Stat, dintre Biserica si Putere. A facut vreodata Biserica Ortodoxa Româna opozitie Puterii lumesti, oricare a fost ea? Nicidecum, a stat tolanita lânga tron vreme de veacuri.

În deceniile dictaturii, BOR n-a fost niciodata de partea simplilor cetateni, n-a fost nici macar de partea religiei ortodoxe, nemiscând un deget pentru bisericile distruse si alungate pe roti de Ceausescu. A prestat în schimb la greu slujbe de înmormântare pentru cei morti de frig, de foame, de inima rea, colectând nesmintit banisorul, care nu-i al meu, e-al lui Bunul Dumnezeu...

Sau al Dracului, caci cu Întunecimea Sa Securitatea, cu Puterea oculta, popii nostri dragi s-au înteles mult mai bine decât cu Lumina Lumii.

Câta vreme vor exista pe aici insi care sa creada în iertarea pacatelor si viata de apoi, Puterea va avea nevoie de Biserica, caci chivotul strânge bine votul.

La concluzia asta a ajuns si premierul Dacian, dupa 24 de ore de laicizare a statului român, asa cum sunt de mult tarile civilizate. ?i-a mai înghitit limba înca o data, ca în cazurile „ministrilor” Baciu si Guseth.

Îl întreb pe dl inginer Ciolos, din nou inginereste: e logic si moral corect ca tinerii care striga „Vrem spitale, nu Catedrale!” sa fie siliti sa plateasca din buzunarul lor salariile popilor si ale servitorilor lor, pe care nu le mai desfiintati, ca le mariti? Toti trebuie sa platim impozite pentru ce ne priveste pe toti: strada, scoala, spital. Dar numai unii cred în Biserica, ceilalti, pe care Godporatia nu-i priveste, si nici ei pe ea, de ce sa plateasca?

Ca sa sprijine PDG Daniel guvernul în „a îmbunatati conditiile de educatie ale copiilor si tinerilor din mediul rural si calitatea actului medical în spitale”?. Pai, pentru asta, subsemnatul pot sa dau bani direct, n-am nevoie de BOR ca broker.

Mi-e din ce în ce mai clar ca dl tehnocrat Ciolos nu cunoaste maxima politica a unui predecesor al sau, patriarhul-premier Jean Buruiana: mai rau decât dracul, e razgândacul. 

Inapoi la insemnarea sursa   Avocatul Poporului Brasov-2
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"