"copy/paste" Aici e de lucrat:“remote work” 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-wall-street.ro 

un manager american angajeaza 1.000 de romani si ii lasa sa munceasca de unde vor. "Biroul este un loc neproductiv"

Cum ar fi sa lucrezi de acasa, dintr-o cafenea sau de pe partia de schi, fara sa stai la un birou toata ziua? Compania americana de software si recrutare Crossover cauta sa angajeze peste 1.000 de romani, preponderent din domeniul IT, carora le permite sa lucreze de oriunde doresc si ofera salarii apropiate de cele din SUA, variind intre 5.000 si 12.000 de dolari pe luna.

Chiar daca multe companii din Romania cred inca cu tarie in necesitatea muncii de la birou, un manager american, Andy Tryba, fondatorul companiei americane Crossover, nu vrea sa ii aduca pe angajati laolalta intr-un sediu.

El considera ca biroul este un loc in care angajatii nu ajung la nivelul maxim de productivitate si ii incurajeaza sa lucreze din orice loc isi doresc.

"Modelul mersului la munca de la 8 la 17 a fost adoptat odata cu era industriala, cand oamenii mergeau la lucru in fabrici si era nevoie sa fie prezenti in acea locatie, pentru ca lucrau cu ajutorul unor instrumente scumpe, pe care le aveau la dispozitie doar in acel loc. Insa, in prezent, munca se realizeaza in general cu ajutorul unui PC , laptop sau tableta de 500 de dolari. Joburile care presupun competente inalte ale angajatilor se deruleaza in mare parte in cloud, iar locatia nu mai este relevanta. (...) Acest lucru a generat pentru noi ideea de a nu mai asocia locul de munca cu o locatie in sine si sa lasam angajatii sa lucreze de oriunde doresc", a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Andy Tryba.

Se pastreaza inca mentalitatea erii industriale, cum ca trebuie sa mergi la birou sa lucrezi, insa biroul nu este cel mai productiv loc de munca din lume.

Un angajat dintr-un birou este intrerupt la fiecare 3-11 minute

Andy Tryba a adaugat ca intr-un birou angajatii sunt intrerupti la fiecare 3-11 minute si mai au nevoie de inca pana la 25 de minute pentru a reveni la sarcina la care lucrau anterior.

"Studii interesante arata ca biroul este un factor de disturbare a angajatului, oameni vin si pleaca, bat la usa, incep discutii. Daca vrei sa faci treaba, ar trebui sa mergi in locul unde te simti cel mai productiv, indiferent care ar fi acela, fie ca e vorba de propria locuinta, de un loc public sau orice alta locatie. Gaseste locul unde te simti cel mai productiv si fa din acel loc biroul tau", a indemnat Tryba.

Cand intrebi oamenii unde sunt cel mai productivi, multi spun ca au cele mai creative idei fie intr-o cursa de alergare, fie la dus, fie cand conduc, nu la birou.

Astfel ca, desi Tryba isi propune sa angajaze 1.000 de romani in urmatoarele 12 luni, nu crede ca va deschide un birou in Romania.

"Nu cred ca vom deschide un birou in Romania, in multe alte tari in care activam nu avem birouri. Eu cred ca atunci cand ai un birou le dai oamenilor senzatia ca trebuie sa fie prezenti acolo, iar noi nu vrem sa facem asta", a adaugat CEO-ul companiei.

Pentru daca nu vor lucra de la birou, angajatii companiei vor comunica prin platforme precum Skype, Blue Jeans sau Slack. De asemenea, compania va instala sisteme de monitorizare a activitatii in computerele angajatilor, atat pentru cuantificarea orelor lucrate, cat si pentru masurarea productivitatii. Programul de lucru il stabileste fiecare angajat impreuna cu seful sau direct.

Salarii similare, oriunde in lume

Compania Crossover a demarat deja procesul de recrutare si cauta candidati in special pentru pentru functiile de programatori, arhitecti software, manageri de proiect si experti financiari.

Salariile sunt similare cu cele pe care compania le ofera angajatilor din SUA, dar si din alte tari in care activeaza, si incep de la 2.500 de dolari pe luna si ajung la 25.000 de dolari. Majoritatea joburilor variaza intre 5.000 dolari si 12.000 dolari pe luna.

"Eliminand preocuparea pentru locatie, avem o multime de oportunitati de a recruta cei mai buni oameni din lume. Astfel, alegem doar cei mai buni specialisti si ii platim pe toti, indiferent de tara din care provin, cu aceleasi salarii pe care le oferim si in Statele Unite. Daca platim in SUA un specialist cu 100.000 de dolari pe an, de ce nu am plati si un roman la fel, pentru ca acum locatia nu mai conteaza. Nu vrem sa recrutam oameni pe bani mai putini pentru ca noi remuneram talentul, care il alte tari poate fi chiar mai mare decat al americanilor", a completat Andy Tryba.

Managerul este optimist ca prin aceste remuneratii, care depasesc cu mult nivelul pietei locale, va reusi sa atraga si sa recruteze cei mai buni candidati.

"Venim, in primul rand, cu salarii peste media pe care o pot obtine angajatii in Romania. Un alt avantaj vine din faptul ca nu vom avea un sediu, oamenii vor putea lucra de oriunde, nu mai dau bani pe transport, nu mai pierd timp in trafic. Mai mult, daca un angajat vrea sa mearga sa locuiasca in Franta pe timpul iernii si sa schieze, are oricand aceasta libertate, poate schia ziua si lucra noaptea", a explicat Tryba.

El a aratat ca, la nivel mondial (80 de tari), 7.000 de oameni aplica in medie saptamanal pentru un numar de 60-70 de joburi deschise de companie.

Majoritatea candidatilor recrutati de Crossover vor lucra pentru alte companii din intreaga lume.

"Acest model ofera companiilor oportunitatea de a gasi orice om cauta, cu abilitatile necesare, datorita plajei globale de candidati din care pot alege, oameni care pot fi si de 10 ori mai buni decat cei pe care i-ar gasi la nivel local. Noi incercam sa convingem companiile sa isi extinda cautarile la nivel international nu pentru a-si reduce costurile, ci pentru ca pot obtine cei mai buni oameni din lume. Asa ca daca ei sunt dispusi sa plateasca 50 de dolari pe ora pentru o companie, 50 de dolari vom oferi si noi si vom adauga un comision peste aceasta suma", a aratat CEO-ul Crossover.

Compania va recruta angajatii prin intermediul retelelor profesionale, prin angajatori locali si prin intermediul site-urilor de joburi.

Modelul "remote" reprezinta viitorul in piata muncii

Andy Tryba recunoaste ca modul de lucru “remote work”, care le permite angajatilor sa aleaga locul de unde vor sa lucreze, cu program flexibil si fara a trebui sa se deplaseze la birou, poate parea "futuristic", insa crede ca in viitor multe companii vor adera la acest model

"Cred ca modul in care noi vorbim acum despre munca suna futuristic, dar credem cu tarie ca acesta va fi modul in care se va lucra in viitor. Peste cativa ani, oamenii vor ajunge sa se intrebe pentru ce le mai trebuia un birou pentru a-si face treaba. Cred ca organizatiile cu angajati cu inalta pregatire vor trece usor, usor la acest model, iar dupa modelul vechi vor ramana doar companiile care au nevoie de forta de munca «manuala»", a spus Andy Tryba.

In prima faza, angajatii romani vor lucra in colaborare cu compania americana prin PFA, insa Crossover a initiat deja procesul de infiintare a unei entitati juridice in Romania.

Crossover, cu sediul central in Austin, Texas, este prima companie care aduce in Romania modelul de lucru 100% remote. Pana in prezent, Crossover a reunit oameni din 51 de tari si 1.150 de orase.

Inapoi la insemnarea sursa   transparenta
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"