k26 metoda MEBO

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-wikipedia 

begin copy/paste

  MEBO (acronim din engleza pentru Management Employee Buyouts) este o metoda de privatizare care presupune trecerea mijloacelor de productie ale unitatii economice care se vrea privatizata, din proprietatea statului în proprietatea muncitorilor, angajatilor sau salariatilor. Dupa transformarea în societate pe actiuni, statul ofera muncitorilor dreptul de prioritatete pentru cumpararea actiunilor, implicit a societatii. Pretul actiunilor este stabilit de stat si nu reflecta valoarea reala, fiind adesea un pret simbolic, uneori actiunile fiind oferite gratuit, mai ales în cazul privatizarii pe baza de cupoane de proprietate. În schimb statul restrictioneaza transferabilitatea titlurilor si impune conditii pentru mentinerea obiectului principal de activitate, limitarea pretului activelor vândute pe o perioada de câtiva ani, pune limite la restructurarea personalului, etc.

  Metoda MEBO a fost modalitatea dominanta prin care au fost privatizate intreprinderile de stat, în timpul primilor ani de tranzitie ai României postdecembriste. Accesul la privatizarile de tip MEBO era rezervat numai persoanelor din interior, excluzând posibilitatea intrarii în societate a altor persoane fizice sau juridice sau a capitalului strain. Actiunile ramase neprivatizate au fost vândute succesiv de catre stat, în diferite etape ale procesului de privatizare în masa.

  Un studiu al Centrului Român de Politici Economice din 1999 [1] arata ca în perioada 1993 - 1996, 28% din privatizarile din România au fost facute prin metoda MEBO (837 din totalul de 2.905). Acelasi studiu arata ca în perioada 1994 - 1997, profitabilitatea societatilor astfel privatizate a scazut de la 7,3% la 2,2%, în timp ce gradul de îndatorare a crescut de la 29,3% la 48,5%.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Tara MEBO
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"