Administratia Prezidentiala:
CSAT nu a aprobat încheierea unor protocoale între SRI si DNA
 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA. (fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:agerpres 

    Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a aprobat, prin hotarâri, încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie sau între SRI si alte entitati ale statului, a informat Administratia Prezidentiala, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

     "Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a aprobat, prin hotarâri, încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie sau între Serviciul Român de Informatii si alte entitati ale statului si nu a stabilit, prin prevederile hotarârilor aprobate, atributii suplimentare în sarcina acestora. Protocoalele au fost încheiate fie la solicitarea Serviciului Român de Informatii, fie la solicitarea celorlalte entitati implicate, în baza unor prevederi ale legilor sau regulamentelor proprii de organizare si functionare. O parte dintre protocoalele încheiate între Serviciul Român de Informatii si alte institutii ale statului român au fost deja puse la dispozitia Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra activitatii SRI, la solicitarea acesteia", arata sursa citata.

     Precizarile au fost facute în contextul afirmatiilor recente vehiculate în spatiul public referitoare la protocoale secrete încheiate între SRI si alte institutii în baza unor hotarâri ale CSAT.

     "Conform prerogativelor legale conferite de Constitutia României si de Legea de organizare si functionare nr. 415/2002, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii este autoritatea administrativa autonoma învestita cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si securitatea nationala. Prin deciziile sale, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a stabilit cadrul general strategic de coordonare pe domenii precum combaterea criminalitatii organizate si a coruptiei, a contrabandei, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea terorismului. Prin deciziile Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sau pentru punerea în aplicare a prevederilor acestora, nu s-a stabilit în mod concret si nu s-a impus încheierea unor protocoale între institutiile statului român", mentioneaza Presedintia.

     Administratia Prezidentiala a mai precizat ca aceste protocoale reprezinta acorduri bilaterale sau multilaterale, încheiate cu acordul partilor implicate, cu respectarea prevederilor legilor si regulamentelor proprii de organizare si functionare.

    "Prin hotarârile adoptate,   Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a stabilit institutiilor abilitate ale statului atributii suplimentare fata de cele prevazute în actele normative în baza carora li se asigura organizarea si functionarea   . La nivelul CSAT, au fost aprobate doar directii de actiune si masuri generale pentru prevenirea sau înlaturarea riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, dispuse în temeiul Legii 415/2002", a precizat Administratia Prezidentiala.

Inapoi la insemnarea sursa   Protocoale
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!