Evanghelia lui Barnaba 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA. (fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa: 

La cateva zile de la Craciun, a aparut un document care da peste cap religia crestina. O evanghelie “alternativa” arata ca Iisus nu ar fi fost fiul lui Dumnezeu ci doar un profet, si nu ar fi fost crucificat!

Aparitia acestei teorii, devenita virala in ultimele zile, a infuriat atat reprezentantii bisericilor catolice si ortodoxe, cat si pe credincioasii care sarbatoresc anual, nasterea Domnului- Craciunul, si Invierea acestuia, la Paste. Ipoteza, care insa nu poate fi dovedita ferm din punct de vedere istoric, asa cum nici sustinerile crestine nu pot fi argumentate stiintific, apare intr-o biblie veche de 1500 de ani descoperita la Muzeul de Etnografie din Ankara. Biblia contine Evanghelia lui Barnaba, un ucenic al lui Iisus, care sustine ca Iisus era un profet, nu era fiul lui Dumnezeu si nu a fost crucificat.

Cartea sustine ca Iisus s-a ridicat la cer viu si ca in locul sau a fost crucificat Iuda. Cotidianul National Turk, a publicat un raport in care se spune ca biblia a fost recuperata de la traficanti de antichitati, care se aflau pe un vapor in Marea Mediterana, in cursul unor perchezitii pe care autoritatile turce le-au facut pe acest vapor. Biblia a fost descoperita in anul 2000, dar a fost tinuta in secret, pana recent. Istoricii si colectionarii au evaluat-o deja a 28 de milioane de dolari. Biblia este scrisa cu litere de aur, in limba aramaica, limba lui Iisus.

Biserica catolica a conservat doar patru evanghelii, este vorba de cea a lui Ioan, Luca, Marcu si Matei. In timp, au inceput sa fie descoperite si alte carti, unele dintre ele prezentand faptele in mod diferit. Ca si Manuscrisele de la Marea Moarta, astfel de biblii sunt incomode pentru Vatican. Reprezentantii bisericii incearca sa ignore existenta lor. Cercetatorii sunt de alta parere. Vaticanul a cerut oficial ca astfel de carti sa fie interpretate in spiritul religiei catolice. Multe voci importante in biserica catolica au sustinut ca este o facatura a sustinatorilor religiei islamice

Lucrarea nu a fost falsificata

Cercetatorii au evaluat cartea si au ajuns la concluzia ca biblia este autentica, astfel ca faptele relatate ar putea fi adevarate. Sunt insa prea multe secrete pe care Vaticanul le are, in conditiile in care vorbim despre religie, cinste, adevar. Istoricii sunt de acord ca nu se poate stabili cu exactitate viata lui Iisus. Sunt lungi perioade din viata sa, pentru care nu exista documente. Nu se cunosc perioade mari de timp, din existenta lui Iisus. Ce a facut in acea perioada pentru oameni? Unde a trait? Evangheliile scrise de apropiatii lui, prezinta si lucruri contradictorii, care nu sunt puse cap la cap, pentru o explicatie reala, exacta, indiferent de consecintele ei. Exista teama ca pot sa se naruiasca mituri ale trecutului, sau oare reprezentantii bisericii au de pierdut?

Istoricul Armaund Dumouch are dubii, in una din cartile sale asupra obiectivitatii faptelor prezentate in cele patru evanghelii, acceptate de Vatican. Evangheliile au fost scrise de oameni, si aici cu siguranta intervine subiectivitatea fiecaruia. Citatele atribuite lui Iisus nu pot fi identice cu ceea ce El a spus. Fiecare dintre autori a redat faptele dupa cum si-a amintit si prin prisma lui. in afara de aceste carti, ce alte dovezi materiale s-au descoperit, cu privire la existenta lui Iisus? Sunt controverse asupra locului unde s-a nascut, asupra locului unde a fost crucificat, ce a facut timp de 30 de ani, sau ce a reprezentat pentru El, Maria Magdalena.

Inapoi la insemnarea sursa   Credinciosul
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!