k191 erou de razboi român , umilit de tara 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:jurnalul.ro 

Generalul maior în rezerva Marin Lungu este cel mai tânar veteran din istoria celui de-al doilea Razboi Mondial, erou al Armatei Române, supravietuitor al unui lagar nazist, decorat cu cele mai înalte distinctii militare în România, Cehia, Franta, Slovacia si Rusia. A intrat în razboi în prima linie la doar 7 ani, a participat la eliberarea Transilvaniei, Ungariei si Cehoslovaciei, iar la 9 ani era deja caporal. Elogiat de presa europeana a vremii, Marin Lungu a fost subiectul a doua carti, despre incredibila sa viata s-au facut doua filme. Un erou cum altii nu au, dar de care propria lui tara îsi bate joc.

„Si-au batut joc de mine. Cuiva nu-i plac ochii mei si n-am facut rau niciodata, nimanui...”, ne spune generalul maior Marin Lungu. Peste câteva luni va împlini 82 de ani si nu întelege ce si de ce i se întâmpla. Sta într-o locuinta sociala, oferita de Primaria Capitalei, dupa ani de chin si alergatura prin instanta, pe la ministere, Parlament, Presedintie, în cautarea dreptatii. Cel mai tânar veteran de razboi din istorie a cazut victima mafiei imobiliare din Bucuresti, care l-a aruncat în strada din propria casa, în anul 2004. Judecatorii corupti si politicienii ipocriti si-au unit fortele pentru a umili unul din ultimii eroi români ai celui de-al doilea Razboi Mondial.

Mesaj pentru un erou de razboi: „Doamna ministru nu vrea sa te primeasca”

Ca veteran de razboi, Marin Lungu „tine” de Ministerul Apararii Nationale, dar a iesit la pensie în cadrul Ministerului de Interne. În ianuarie 2017, si-a încercat norocul si la ministrul de Interne Carmen Dan, cerând o audienta. De cinci ori a fost chemat la minister, de tot atâtea ori a fost lasat sa stea si câte 3-4 ore în soarele fierbinte al verii si nu a fost primit niciodata. În cele din urma, un aghiotant al ministrului i-a spus verde-n fata: „doamna Dan nu vrea sa te primeasca, nu mai insista!”. În mai 2017, ministrul Carmen Dan îi înmâneaza însa un „Certificat de recunostinta”, „pentru felul în care a înteles sa-si iubeasca tara, aparându-i cu pretul celor mai frumosi ani, granitele si viitorul”. Dând dovada de un cinism revoltator, ministrul trimite dupa generalul maior Marin Lungu sa-l aduca si la ceremonia de înmânare. Batrânul erou da bine în pozele demnitarului, problemele acestuia sunt mai putin importante.

Lista celor 55

Carmen Dan a fost doar ultimul din cei 55 de lideri politici la care Marin Lungu a apelat de-a lungul timpului. Cel mai tânar erou de razboi le-a tinut o evidenta stricta, ne arata lista celor 55, în dreptul fiecaruia a trecut si numarul de memorii adresate. Nicolae Vacaroiu- un memoriu, Adrian Nastase- trei memorii, Ion Iliescu- un memoriu, Emil Constantinescu- un memoriu, Calin Popescu Tariceanu- doua memorii, Gabriel Oprea- trei memorii, Victor Ponta- patru memorii, Sorin Oprescu- sase memorii, Traian Basescu- trei memorii, Klaus Iohannis- doua memorii, iar lista se întinde pe trei pagini. Generalul are o memorie incredibila. Cercetasul care la 7 ani „îndosaria” din mers câte tancuri si tunuri aveau trupele naziste, ce armament purtau si câti soldati erau, pentru a transmite apoi informatia trupelor române, povesteste în detaliu cum a decurs fiecare demers în parte, pentru fiecare politician.

Sentinta a Tribunalului în timpul procesului la judecatorie

În 1996, pe când era consilier parlamentar în celebra comisie „Apartamentul”, a început sa primeasca somatii pentru a parasi apartamentul cu trei camere de pe strada Costache Negri nr.12, în care locuia din 1979. A început sa se judece cu Dana Moisescu, cea care revendica apartamentul fara a depune vreodata dovada dreptului sau de proprietate asupra respectivului imobil. În 1999, pe când dosarul sau înca se judeca pe fond la Judecatoria Sectorului 5, un barbat bine coboara dintr-o limuzina cu geamuri fumurii în dreptul casei sale, îl anunta ca a cumparat toata cladirea si-i spune, în fata, ca procesele sunt de fatada, pentru ca el are deja o hotarâre judecatoareasca definitiva si irevocabila în favoarea sa de la Tribunalul Bucuresti, emisa de judecatorul Florea Visan si datata 11.03.1999. Au urmat alti ani de recursuri si apeluri, dar cineva a avut grija ca generalul maior Marin Lungu sa le piarda pe toate. În iunie 2008 s-a produs inevitabilul: cel mai tânar erou de razboi român este aruncat în strada, alaturi de sotia sa grav bolnava. Mobila si toate bunurile sale, lasate în curtea casei, au fost furate. Românul caruia un cineast american îi oferea, în anii ’80, nu mai putin de 10.000 de dolari pentru a-si povesti viata de copil-razboinic, era umilit si abandonat de tara sa.

„Am pierdut tot. Doua luni de zile sotia nu mi-a mai vorbit. A facut atac cerebral. Eu am pierdut 70% din vederea ochiului stâng si am început sa am dificultati de vorbire. Nu mai patisem asa ceva din razboi, dupa ce am fost în lagarul nazist de la Skromca - Pyarky. Atunci, un an nu am putut vorbi, doar tipam”, generalul maior Marin Lungu.

Dupa insistente disperate, generalul maior Marin Lungu primeste un apartament al RAAPPS pe strada Alexandru Constantinescu, unde rezista doar 15 luni. Chiria si utilitatile treceau de 4.000 lei pe luna, în conditiile în care eroul de razboi avea o pensie de 3.000 de lei.

„Mi-am îmbolnavit copiii, nu ne mai suportam”

„În ultimele doua luni nu mai aveam nici bani de mâncare. M-au dat afara pentru neplata. Ne-am mutat la fiica mea, unde am dormit pe jos câtiva ani. Mi-am îmbolnavit copiii, nu ne mai suportam. În tot acest timp am trimis memorii peste tot, m-am întâlnit cu toti premierii, cu Boc, cu Ponta, apoi cu Ciolos. Toti se aratau revoltati de situatie, îmi promiteau ca rezolva si îmi dadeau un numar de telefon la care apoi nu raspundea nimeni. O metoda clasica, folosita de toti cei la care am apelat”, a spus general maior Marin Lungu

Batjocura RAAPPS: i-au dat o vila cu 22 de camere

Pâna sa fie trimis în apartamentul de pe Alexandru Constantinescu, de unde a fost evacuat pentru neplata, RAAPPS i-a facut mai multe oferte. Cel mai probabil în batjocura, stiind ca batrânul erou de razboi nu avea cum sa-si permita. „În 2008, RAAPPS mi-a oferit vila de pe strada Washington nr. 14, fosta resedinta a ambasadorului elen. O vila cu 22 de camere. Am refuzat, eu ceream doar trei camere, în care sa pot sta cu sotia, dupa ce mafia imobiliara m-a lasat fara casa. Ei îmi dadeau doar de la 5-6 camere în sus”, îsi aminteste generalul.

Abandonat într-o locuinta sociala

În 2014, generalul s-a mutat în actuala sa locuinta, un apartament social dintr-un bloc al Primariei Capitalei. O „pomana” aruncata de statul pe care l-a slujit si care a permis sa fie scos în strada din propria casa. Se judeca si acum cu cea care i-a furat apartamentul, cere înapoi macar contravaloarea acestuia: 57.000 de lei conform unei expertize tehnice sau 34.000 lei în urma unei expertize contabile. Cu banii acestia s-ar muta în Tulcea natala, desi are si aici probleme legale cu pamântul lasat mostenire de bunicii sai. Autoritatile locale refuza sa-i recunoasca dreptul de proprietate, acesta fiind si motivul pentru care cerea, în ianuarie 2017, audienta la ministrul de Interne Carmen Dan.

Razbunarea lui Traian Basescu

„Cineva îmi poarta sâmbetele prin ministere, cel putin la nivel de premier, altfel nu-mi explic de ce mi se întâmpla toate astea, cineva a dat ordin sa fiu umilit”, considera generalul maior Marin Lungu. Suspiciunile sale au fost confirmate înca din 2007, când a aflat ca printre cei care au un dinte împotriva sa era însusi presedintele României. Traian Basescu a refuzat sa promulge atunci proiectul de lege al Senatului „privind atribuirea unei locuinte celui mai tanar erou al Armatei Române, celui mai tânar veteran de razboi, decorat cu patru medalii de razboi si supravietuitor al unui lagar nazist”. Proiectul initiat de senatorii Mihail Popescu, Varujan Vosganian, Dan Voiculescu si Gheorghe Funar a fost adoptat de Senat în aprilie 2007 si de Camera Deputatilor în mai 2007, dar respins de presedintele Traian Basescu, în iulie 2007. Moment în care generalul Marin Lungu îsi aduce aminte ca, printre cei anchetati de el în perioada 1992- 1997, prin comisia parlamentara „Apartamentul”, care viza demnitarii ce si-ar fi însusit abuziv imobile ale statului, s-a aflat si Traian Basescu. Unul din cei mai razbunatori politicieni.  

Aventurile de pe front ale cercetasului Marin Lungu

„Am plecat la razboi copil de trupa, aveam 7 ani. Tatal, bunicii, toti barbatii din familia mea s-au întors acasa de pe front fara mâini, fara picioare. Pe vremea aceea traiam cu inconstienta copilului. Aveam mereu un cleste la mine, cu care taiam sârma ghimpata, sa trec pe frontul nemtilor. Saream gardul, aruncam clestele si tineam minte de unde sa-l recuperez când ma întorceam, dupa ce ma eliberau nemtii care ma prindeau. Umblam noaptea prin paduri, iarna, pe geruri cumplite. Am fost mereu în fata primei linii a frontului. Eram trimis ca cercetas în rândurile lor, fiind cel mai mic, ajungeam cel mai departe. Trageam o capra dupa mine, era acoperirea mea. Când ma întreba ce-i cu mine vreunul din nazistii printre care umblam, faceam pe surdo-mutul si eram lasat sa merg mai departe. Si, în timp ce treceam de-a lungul trupelor, memoram tot ce vedeam. Ma întorceam apoi la ai mei si le spuneam câti nemti erau, câte tancuri si tunuri aveau, ce armament purtau, ce era în camioane, ce masini, tot...Uneori, eram folosit sa trimit mesaje sau sa caut depozite de armament în muntii Tatra. Am avut peste 20 astfel de misiuni. În 1945, am descoperit doua depozite de armament în paduri, când am fost prins de germani. Cred ca si-au dat si ei seama ca ma vedeau prea des pe acolo pentru a fi doar un biet copil surdo-mut cu o capra. M-au dus în lagarul de  Skromca- Pyarky. Se terminase razboiul de o luna, iar eu înca eram aici. Am fost salvati de trupele sovietice si slovace si dus la un spital al Crucii Rosii, unde am stat internat câteva luni, traumatizat, fara sa mai pot vorbi. M-a întors în tara din Cehoslovacia pe jos, cu ultimul lot de militari români”, ne povesteste Marin Lungu.

Decorat de patru ori în teatrul de razboi

În 1945, pe frontul din Cehoslovacia, ministrul de razboi al României, Constantin Vasiliu Rascanu, a fost profund impresionat de copilul Marin Lungu, pe care l-a înaintat la gradul de caporal, la numai 9 ani si l-a decorat cu „Virtutea Militara de Razboi- Clasa I-a (de aur)”. „Îl decorez pe acest copil pentru fapte de curaj si eroism, pentru informatiile aduse Armatei Române, merita mai mult si tara îi va fi recunoscatoare”, spunea atunci ministrul de razboi. S-a vazut acum cât de recunoscatoare i-a fost tara. Tot pe front a mai fost decorat cu „Barbatie si Credinta” clasa a II-a (argint), „Medalia Serviciului Credincios” clasa II-a (argint) si „Crucea Serviciului Credincios” clasa II-a (argint).

Erou de romane, filme si personaj de manual pentru elevii români

Eroul de razboi Marin Lungu, caporal la 9 ani, a devenit o figura emblematica pentru acele vremuri cumplite, în care era nevoie de speranta si exemple mai mult ca de orice. Românul a ajuns pe primele pagini ale presei din toata Europa, cel mai tânar veteran de razboi din istorie a fost decorat de aproape toate statele aliate, fiindu-i recunoscute meritele exceptionale. S-au scris despre el doua romane: „Prea mic pentru un razboi atat de mare”, de D.R. Popescu, si “Prizonier la 9 ani”, de Ion Grecea, si s-au turnat mai multe firme si documentare, inclusiv în Slovacia si Franta. Marin Lungu a influentat generatii de elevi români, povestea sa, “Caporal la 9 ani”, aflându-se în manualele de citire din clasele a IV-a si a V-a timp de 40 de ani.  

Doctor în istorie si anti-Ceausescu

Dupa razboi, generalii Armatei l-au tinut aproape si au avut grija sa fie dat la scoala. A facut liceul, si-a licenta în istorie, iar în 1980 devine doctor în istorie cu o tema unica: „Organele de ordine si informatii ale României”. A lucrat în structurile de securitate ale statului, fiind responsabil de fabricile de armament sau din industriile specifice si a iesit la pensie în 1986, în cadrul Ministerului de Interne. Fara beneficiile securistului de rând, întrucât s-a pronuntat de mai multe ori împotriva Elenei si a lui Nicolae Ceausescu. „M-am ridicat si am spus ca eu nu ma uit la televizor, pentru ca nu mai suportam sa-i vad pe aia doi. Si nici nu am fost de acord cu multe din masurile lor”, ne spune generalul maior Marin Lungu. Doar statutul sau special, de veteran si erou de razboi, l-au salvat de închisorile comuniste.

Marin Lungu este, probabil, cel mai spectaculos erou de razboi român, cu o poveste de viata fabuloasa, încarcata de glorie si dedicata tarii sale. Un erou pe care altii îl inventeaza în filme de actiune, dar pe care autoritatile române îl umilesc.

Inapoi la insemnarea sursa   Credinta
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"