k186 Tot mai putini români îsi fac polite obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:capital.ro Autor: Vlad Petrini 14 august 2017 

     Numarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) a scazut cu 4%, ajungând, la 31 iulie 2017, la 1.667.808, comparativ cu 1.737.476 de polite PAD active la 31 iulie 2016, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurari. 

     La finalul anului trecut, erau active 1.703.047 polite PAD, în timp ce la 31 decembrie 2015 erau active 1.590.954 polite.  

     Potrivit PAID, la sfârsitul lunii iulie 75,6% dintre politele active la nivel national erau încheiate în mediul urban si 24,4% în mediul rural, iar, în functie de tipul de locuinta, 92,7% din politele PAD vizeaza locuintele de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 7,3% locuintele de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic). 

     Pe regiuni, cele mai multe polite active sunt în Transilvania (20% din total), Bucuresti (19%) si Muntenia (18%), iar cele mai putine - în Maramures (3% din totalul politelor) si Bucovina (3%). 

     PAID emite asigurarile obligatorii pentru locuinte din iulie 2010.   Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofa naturala - cutremure, inundatii si alunecari de teren   - a tuturor locuintelor din România. 

     Politele de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) costa 20 euro în cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro în cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro). SURSA: Agerpres 

    Am incercat sa postez un comentariu dar nu vreau sa imi fac cont la Facebook asa ca il trec aici mai jos:

  Am urmarit problema de la inceput de cind Blaga a nascut aceasta lege. Puteti sa va documentati accesind linkul:  Asigurarea obligatorie  .Problema mea este ca locuind in cartierul Racadau din Brasov stiu ca pina in 2017 nu au fost aici "riscuri de catastrofa naturala - cutremure, inundatii si alunecari de teren " si atunci pentru ce sa ma asigur "obligatoriu" contra unui pericol care nu exista?  

Inapoi la insemnarea sursa   RE:Asigurarea obligatorie
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"