k186 Nici macar 30% din locuintele situate în municipiu nu au asigurare obligatorie (PAD) 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:mytex.ro  Autor:Raluca Olteanu 06 Iun 2017 

Din totalul celor aproximativ 150.000 de locuinte din municipiul Brasov, doar 42.000, reprezentând 28%, sunt asigurate de proprietari prin polita obligatorie de asigurare (PAD), care acopera cazuri de cutremur, inundatii si alunecari de teren), conform datelor Primariei Brasov.

Mai mult, dintre cei 42.000 de brasoveni care s-au conformat legislatiei, 1.700 au facut-o doar dupa ce s-au trezit cu înstiintari din partea Primariei Brasov.

Municipalitatea a început sa trimita notificari, tocmai din cauza numarului scazut al cetatenilor care încheie PAD-uri. Astfel, pâna în prezent au fost trimise 4.250 de înstiintari prin care brasovenilor li s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa plateasca asigurarea în termen de 30 de zile de la primirea somatiei, altfel risca amenzi cuprinse între 100 si 500 de lei. Din aceste sanctiuni, 60% ramâne la bugetul local.

  „Scopul nu este de a-i amenda pe oameni,ci de a-i face sa constientizeze ca este în interesul lor sa îsi faca asigurarile”  , a declarat purtatorul de cuvânt al Primariei,  Sorin Toarcea. 

Procedura de înstiintare este anevoioasa, deoarece trebuie verificate datele transmise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), iar potrivit legislatiei, notificarile trebuie expediate catre proprietari în maxim trei zile de la data emiterii.

Din acest motiv, Primaria Brasov trimite etapizat notificarile.

„În aceasta perioada sunt somati cetatenii care locuiesc pe strazile cu mai putine imobile, cum au fost, de exemplu, cei de pe Strada Mica, Miraslau, Zlatna, Decebal sau Colinei. Într-o luna sau doua se va ajunge si pe bulevarde”, a explicat purtatorul de cuvânt al Primariei Brasov.

  PAD-ul acopera trei riscuri de baza, respectiv cutremurul, inundatiile si alunecarile de teren.  

#1 The Honest Snap 07-06-2017 09:59
Inundatii naturale la bloc? Alunecari de teren in zone fara dealuri? Pentru ce pana mea sa platesc polita PAID care in cazul meu acopera doar riscul de cutremur? De ce nu se inlocuiesc riscurile inexistente cu unele care chiar apar la cetatenii care stau la bloc, si anume incendiu sau explozie provocata de scurgeri de gaze si inundatii cauzate de tevi/furtunuri/ robinete de apa sparte??? Daca imi vine amenda, o voi contesta pana in panzele albe si sper ca si altii vor face la fel. Mai ales ca multi au deja asigurare aferenta creditelor...

 

#2 Dan POPESCU COLIBASI 08-06-2017 00:24
Refuz sa ma supun civic platind "taxa de protectie" care sa ma protejeze de un pericol improbabil in Racadau "cutremure, alunecari de teren sau inundatii".Singurul pericol real este sa fiu amendat de functionari harnici si muncitori care aplica mecanic legea neintelegind fondul ei "necesitatea existentei unui pericol real". Cine are rabdare sa intre pe linkul:  Asigurarea obligatorie pentru locuinte unde am intors pe fata si pe dos problema si am ajuns la concluzia ca este o lege nedreapta.
Inapoi la insemnarea sursa   RE:Asigurarea obligatorie
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"