|
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu
sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa:adevarul.ro
De 15 ani, Sorin Toarcea bea zilnic doi-trei litri de ceai. Preparat de el, cu ingrediente alese cu grija si dupa anumite reguli.
Profil
Nascut: 16 mai 1976, in Brasov, jud. Brasov
Studii: Facultatea de Stiinte Economice si Administrative din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos"Galati
Ocupatie: purtator de cuvint al Primariei Brasov
Familie: casatorit, un copil
Sorin Toarcea isi petrece mare parte din timpul zilei la serviciu, intr-un birou al Primariei Brasov, devenind, cel putin pentru reprezentantii presei, un fel de "institutie". Cu toate acestea incearca sa nu-si neglijeze si celelalte pasiuni din viata sa: ceaiul, Dinamo, ciinii, cititul si, cea mai importanta, fiica sa, Sara, de doi ani si jumatate.
Cine intra in biroul lui Sorin Toarcea nu poate sa nu remarce cel putin doua lucruri: cutiile de ceai si insemnele dinamovistilor. Sunt pasiunile sale "publice". Fiica sa este, dupa cum spune el, "refugiul meu, nu doar copilul. Sara este mai mult decit o pasiune, asa ca si atunci cind plinge ma relaxeaza". Despre acest ultim subiect vorbeste mai rar si doar daca este intrebat. in schimb, "ceremonialul"ceaiului din birou si evolutia dinamovistilor pot fi dezbatute mai pe larg.
Ceaiul se prepara dupa un anumit ritual
Si-a descoperit placerea de a prepara si de a bea zilnic ceai, in facultate. "Asa cum altii consuma cafea sau alcool, eu beau ceai. Am vrut sa renunt, iar vreo doua-trei zile chiar mi-a fost rau, asa ca am revenit. Pe atunci, insa, beam doar ceai negru. Toata bursa se ducea pe carti si ceai", ne-a spus Sorin Toarcea.
Are tabieturile si amintirile sale despre ceai, iar cind abordezi cu el acest subiect trebuie sa pleci de la premisa ca pentru Sorin licoarea de plante nu este doar "o bautura". Regulile lui spun ca recipientul in care prepari ceaiul trebuie mai intii incalzit, trebuie folosite doar cantitati si durate de timp exacte. Din fiecare tara in care merge isi aduce ceai, iar intr-o berarie din Chisinau a reusit sa-si enerveze comesenii cu numarul de cesti comandate in timpul unui meci de fotbal. "Ma bucur ca si Sarei a inceput sa-i placa ceaiul", ne-a spus Sorin Toarcea.
"Nu am antipatii, doar dezamagiri"
Desi nu este un fan inrait, recunoaste ca sufera pentru Dinamo. Mai ales in aceste zile, cind despre echipa de fotbal nu se vorbeste frumos. "Dinamo a fost echipa mea de suflet de cind eram mic. Chiar daca o vreme scurta am simpatizat cu echipa frumoasa a Craiovei, din anii 80. Nu sunt un disperat dupa fotbal, dar, cind eram in liceu si echipa a terminat campionatul pe locul sase, am plins de nervi. Dinamo este acum o suita de dezamagiri si sperante", precizeaza Toarcea.
in fiecare zi face ceea ce multi oameni refuza: intra in contact cu zeci de ziaristi. Sustine ca nu are simpatii sau antipatii pentru unii sau altii, indiferent de institutia media reprezentata: "Nu am antipatii, doar dezamagiri. Nu inteleg, insa, cum vor sa faca presa unii patroni".
Ce-i place:
"Desi ar putea parea fals, chiar imi place munca mea, mai ales fiindca o fac cu si din pasiune. Este foarte important pentru mine sa-mi beau ceaiurile mele si sa ma joc macar o jumatate de ora pe zi cu fetita mea. Simpatizez foarte mult clubul Dinamo, ma bucur sau sufar si pentru echipa de fotbal si pentru cea de handbal sau rugby"
Ce nu-i place:
"Nu-mi place falsitatea oamenilor. Si nu-mi plac nici cei care pretind sau care vor sa lase impresia ca detin adevarul absolut. Nu-mi place nici dezinteresul tuturor fata de ceea ce inseamna protectia mediului: suntem absolut inconstienti in privinta viitorului copiilor nostri"
intrebari si raspunsuri:
Ce-ati simtit cind ati vazut cum suporterii dinamovisti au rupt gardul si au intrat pe teren?
S.T.: Am simtit ca oricum nu mai conteaza: calificarea este pierduta. Joi seara, jucatorii nu au fost demni de numele lui Dinamo, iar acest lucru a produs acea rabufnire a spectatorilor. Am trait aceeasi senzatie ca atunci cind niste protestatari din Brasov au rasturnat cu rotile in sus masina unui om nevinovat.
S.T.: Care a fost cel mai greu moment din activitatea de purtator de cuvint?
Cele mai dificile momente sunt acelea in care prezinti o situatie reala, iar apoi unii ziaristi sunt total dezinteresati sa arate adevarul.
Inapoi la insemnarea sursa Sorin a comentat
| |