k164 "munca de noapte" 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:adevarul.ro 

Antropologii Barry si Bonnie Hewlett au studiat triburile Aka si Ngandu din Africa Centrala timp de multi ani înainte de a ajunge sa le studieze si sexualitatea. Cei doi au decis sa studieze comportamentul sexual dupa câteva discutii în jurul focului cu un barbat casatorit din tribul Aka. El a mentionat, în trecere, ca la ei se face sex de trei sau patru ori în timpul noptii. La început, cercetatorii au crezut ca sunt doar povesti de-ale barbatilor, dar afirmatia le-a fost confirmata si de femei.

Concentrându-si cercetarea pe practicile sexuale, familia Hewlett a confirmat, oficial, ca povestile din jurul focului nu erau exagerari. În procesul verificarii acestei informatii, cercetatorii au mai aflat si altceva: homosexualitatea si masturbarea sunt complet straine acestor grupuri, relateza „The Atlantic“.

În timp ce triburile Aka si Ngandu traiesc în aceeasi regiune, o zona din Africa Centrala cu paduri tropicale, culturile lor sunt foarte diferite. Cei din Aka sunt nomazi, iar pentru ei „egalitatea între sexe este cât se poate de pronuntata“. Femeile pot vâna si sunt responsabile, deseori, de distribuirea resurselor. Cei din Ngandu, prin opozitie, sunt fermieri cu casa stabila si cu o pronuntata inegalitate între sexe: barbatii domina femeile.

Ceea ce au în comun ambele triburi, în afara de localizarea geografica, este ca în ambele culturi, barbatii si femeile privesc actul sexual ca pe „o munca de noapte“. Scopul acestei slujbe este înmultirea, o problema spinoasa în aceasta zona care are o mortalitate infantila foarte ridicata. O femeie care este deja însarcinata priveste actul sexual ca pe o contributie la sanatatea copilului, deoarece ei considera sperma benefica pentru dezvoltarea fatului.

Aka si Ngandu vorbesc despre sex ca despre un mijloc de a avea copii. Dar asta nu înseamna ca nu se bucura de actul în sine. Este ceva ce sudeaza un cuplu. „Este placut sa faci sex, dar scopul este copilul“, spune o membra din tribul Aka. Dar o femeie din Ngandu marturiseste ca dupa ce a pierdut atât de multi copii, si-a pierdut si curajul de face sex.

Homosexualitatea, un termen necunoscut

Antropologii se întreaba daca nu cumva tocmai concentrarea pe actul sexual ca „instrument de reproducere“ este motivul pentru care masturbarea si homosexualitatea sunt necunoscute acestor triburi. Nu este foarte clar acest lucru. Cercetatorii au aflat, însa, ca „ei nici macar nu sunt constienti ca exista aceste practici, nu au nici macar un cuvânt pentru ele“ si, în cazul tribului Aka, le-a fost foarte greu sa înteleaga despre ce e vorba atunci când au fost întrebati despre homosexualitate.

Cei din Ngandu erau familiarizati cu conceptul de homosexualitate , dar nici ei nu aveau vreun cuvânt pentru asta si nu stiau sa existe la ei în sat.

Descoperirile cu privire la homosexualitate nu sunt foarte surprinzatoare. Dupa cum noteaza si sotii Hewlett, si alti cercetatori au studiat culturi unde nu exista acest concept. Daca orientarea homosexuala are motive genetice (si exista foarte multe dovezi ca asa ar fi), atunci nu este surprinzator faptul ca aceasta trasatura umana, adica cea care nu implica procrearea, s-ar gasi în anumite culturi, iar în altele nu.

Oamenii se nasc cu un potential sexual care se va manifesta diferit, depinzând de mediul cultural în care se dezvolta. Cercetatorii noteaza ca pretul pus de occidentali pe somnul din timpul noptii limiteaza, probabil, interesul cuplurilor heterosexuale pentru acte sexuale multiple între apus si rasarit. În cultura noastra, munca de zi cu zi, e posibil sa depaseasca „munca din timpul noptii“.

Absenta masturbarii printre membrii triburilor Aka si Ngandu este mai surprinzatoare si, poate, mai greu de explicat, spun cercetatorii. Sotii Hewlett au constatat ca masturbarea nu este neaparat privita cu ochi rai, ci pur si simplu nu exista ideea de asa ceva.

Inapoi la insemnarea sursa   Cine stinge lumina-2.1 ?
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"