|
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu
sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa:national
Cum si-a finantat ilegal Nicusor Dan campania pentru alegerile locale: document la AEP
Nicusor Dan a fost vazut de multi bucuresteni ca o alternativa binevenita la clasa politica dependenta de masinatiuni interne si coruptie. Putini au aflat însa ca acest om politic „nou” si-a finantat ilegal campania pentru alegerile locale.
Concluzia unei anchete realizate de AEP este ca Nicusor Dan a primit, de cele mai multe ori, bani în propriile sale conturi pentru a-i directiona ulterior catre conturile legale de campanie, în mod total netransparent. De asemenea, prin intermediul unei campanii de donatii online, Nicusor Dan a oferit unei asociatii „de casa”, Asociatia G2, 5% comision pentru sumele donate. Practic, 5% din toti banii donati de bucuresteni pentru campania lui Nicusor Dan au ajuns în buzunarele unor „prieteni” ai presedintelui USR/USB. Nu în ultimul rând, conform documentului AEP, finantarea campaniei lui Nicusor Dan sufera si de alte inadvertente majore, acesta primind bani de la cetateni straini fara domiciului în România si fara drept de vot. Una dintre cele mai grave încalcari descoperite este aceea a utilizarii unor fonduri de campanie pentru a realiza propaganda electorala pe 4 iunie 2016 prin intermediul Facebook, atunci când, legal vorbind, orice fel de campanie electorala era interzisa. Este, în mod evident, o încalcare grava a legii. Nicusor Dan a folosit de asemenea bani de campanie pentru a se plati pe el însusi. Sursele noastre sustin ca din aceste motive, membrii Autoritatii Electorale Permanante sunt extrem de reticenti la a deconta orice sume depuse de partidul lui Nicusor Dan. Toate aceste informatii ar fi urmat sa iasa la lumina în spatiul public. Însa acest lucru nu s-a întâmplat pentru ca, înainte sa faca o sesizare la DNA, Ana Maria Patru, sefa AEP, a fost arestata pentru o mita primita din partea firmei SIVECO în 2009. Din cauza situatiei actuale de la AEP, Nicusor Dan a scapat, pentru acest moment, de o cercetare penala care sa clarifice lucrurile.
30% pentru buzunarul propriu
Conform datelor obtinute din acheta AEP, în cel putin o ocazie, Nicusor Dan a primit, în luna mai a acestui an, de la S.B., suma de 90.000 de lei cu titlu de donatie pentru campania electorala. Banii au fost virati direct în conturile personale ale lui Nicusor Dan, nu în contul oficial de campanie. În mod total netransparent, presedintele USB (USR la vremea respectiva) a transferat banii în conturile de campanie mai târziu, însa suma a scazut la doar 70.000 de lei. Practic, doar în cazul donatiei lui S.B., a existat o diferenta de 30.000 de lei între donatia explicita si suma care a ajuns în fondul de campanie. Cel mai interesant lucru este ca S.B. candida pentru un post de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucuresti la vremea respectiva. De aici apar mai multe semne de întrebare. În primul rând ce s-a întâmplat cu cei 30.000 de lei care parca s-au evaporat? În al doilea rând, daca banii au fost opriti de Nicusor Dan în propriul sau cont, se pune întrebarea daca nu cumva presedintele USR/USB a perceput o taxa pentru a pune candidati pe listele electorale?
20% din bani nu sunt justificati
Una peste alta, conform anchetei AEP, Nicusor Dan nu ar avea de unde sa justifice aproape 144.000 de lei din banii de campanie, adica aproximativ 20% din fondurile pe care le-a folosit pentru a obtine 28.55% din voturile exprimate de români în Municipiul Bucuresti. Aceasta diferenta semnificativa de bani ar putea sa fie regasita în extrasele de conturi pe care candidatii partidului condus de Nicusor Dan au uitat sa le depuna.
5% pentru „prieteni”
Nicusor Dan a fost probabil primul candidat la niste alegeri din România care a deschis o campanie online pentru strâns donatii electorale. Presedintele USR a luat internetul cu asalt si a sustinut la vremea respectiva ca sute de mii de bucuresteni doneaza bani din convingere fata de proiectele USR/USB. Ba mai mult, a cerut Gabrielei Firea si lui Catalin Predoiu sa publice, în mod cât se poate de transparent, toata sursele de finantare ale campaniei lor electorale. Nicusor Dan a mai sustinut ca procedurile de donatie pentru propria sa campanie sunt 100% transparente si verificabile, totul fiind organizat legal. Ceea ce a uitat Nicusor Dan sa spuna este ca 5% din toate donatiile au fost oprite de Asociatia G2, care s-a ocupat de strângerea de fonduri. Practic, fara sa stie, românii care au donat bani au oferit pe tava 5% din donatia lor catre o asociatie de casa a lui Nicusor Dan. Desigur, urmând acelasi model deja patentat de Nicusor Dan, acesta a preferat sa plimbe întâi banii prin propriile sale conturi înainte sa-i verse în conturile de campanie. Si aici încap câteva întrebari legitime: au stiut românii ca în paralel cu actul de a dona finanteaza si o asociatie „de casa” a lui Nicusor Dan? A solicitat Nicusor Dan un comision separat Asociatiei G2 pentru organizarea procedurilor de donatie? Aceasta ultima întrebare ar fi legitima, câta vreme sursele noastre sustin ca Asociatia G2 ar fi virat o serie de fonduri catre conturile private ale lui Nicusor Dan dupa încheierea campaniei electorale.
De la mine pentru mine
Nicusor Dan pare sa se fi folosit din plin de functia sa anterioara de ONG-ist pentru a derula campania pentru alegerile locale din Bucuresti. Nu este vorba doar despre notorietatea dobândita de Nicusor Dan cât a fost presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul. Este vorba chiar despre beneficii financiare directe. În timpul campaniei electorale, USR/USB a platit o suma de bani catre Asociatia Salvati Bucurestiul pentru a organiza o serie de evenimente la sediul asociatiei. Prin aceasta, Nicusor Dan s-a platit pe el însusi pentru a utiliza un spatiu care, de facto, era al sau.
Putin Facebook atunci când e ilegal sa faci campanie
Conform surselor noastre, Nicusor Dan a folosit o parte din banii de campanie electorala pentru a-si face reclama pe data de 4 iunie 2016. Conform legii, cu o zi înainte de alegeri, Nicusor Dan nu ar fi avut dreptul sa demareze niciun act de propaganda electorala. Chiar reprezentantii USB/USR ar fi recunoscut în fata AEP ca au derulat, din fondurile de campanie electorala, o campanie publicitara pentru Facebook, în cuantum de 686 de lei, pentru servicii furnizate pe data de 04.06.2016.
?% din toate acestea sunt legale?
O buna parte din operatiunile de finantare a campaniei USR/USB sunt ilegale. Daca donatorii cu greutate au încheiat contracte autentice de donatie, restul binevoitorilor au oferit bani fara niciun fel de act sau document justificativ aferent. Alteori au fost folositi banii unor persoane care nu aveau dreptul sa se implice în campania din România. Este vorba despre sume medii transferate de catre cetateni nerezidenti în conturile de campanie. Întreaga operatiune s-a desfasurat într-o zona gri, câta vreme au fost utilizate mai multe conturi paralele pentru desfasurarea platilor. Acest lucru a facut ca Nicusor Dan sa supervizeze o operatiune ilegala, prin care au fost realizate plati din alte surse de finantare fata de cele prevazute de legislatia electorala în vigoare. Legislatia pare sa fi fost încalcata si prin faptul ca anumite materiale electorale tiparite nu au fost inscriptionate cu toate elementele de campanie (denumirea partidului politic, denumirea operatorului economic care a realizat meterialele, codul mandatarului si tirajul materialului tiparit). Culmea, acest lucru s-a întâmplat cu o serie de materiale tiparite de Clotilde Armand, candidatul USR/USB pentru Primaria Sectorului 1, care s-a plâns ca ar fi fost furata la urne.
Inapoi la insemnarea sursa Sindromul "Ambam"
| |