|
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu
sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa:cotidianul autor:
Valer Marian
Dupa doua mandate de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si un mandat încheiat si altul început de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se ridica mai multe semne de întrebare asupra probitatii morale si profesionale a celui mai mediatizat si decorat procuror din România.
Dupa un deceniu petrecut în înalte functii judiciare, Laura Codruta Kovesi ar trebui sa lamureasca mai multe chestiuni care fac sa planeze asupra sa inclusiv suspiciuni de natura penala, de la favorizarea faptuitorului la folosirea influentei ori a autoritatii în scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Cele mai multe suspiciuni sunt legate de perioada în care Laura Codruta Kovesi a detinut functia de procuror general al României.
Favorizarea principalilor ciraci ai lui Basescu
O prima suspiciune este legata de favorizarea principalilor ciraci sau colaboratori ai fostului presedinte Traian Basescu, cel care a numit-o în înaltele functii judiciare, în perioada în care a detinut functia de procuror general al României.
Astfel, Elena Udrea a fost favorizata în celebrul dosar ALRO (30/D/P/2007), în care a fost cercetata de DIICOT sub aspectul savârsirii infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si tentativa de subminare a economiei nationale, comise în perioada în care avea calitatea de consilier prezidential si sef al Cancelariei prezidentiale.
SRI, condus în perioada respectiva de directorul George Maior si primul sau adjunct, generalul Florian Coldea, a refuzat sa puna în executare mandatul de interceptare încuviintat de Înalta Curte de Casatie si Justitie la cererea procurorului-sef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, iar procurorul general Laura Codruta Kovesi i-a eliberat din functie atât pe acesta, cât si pe procurorul-sef adjunct Angela Ciurea, pentru ca au solicitat interceptarea pupilei prezidentiale Elena Udrea, fara sa o informeze si sa-i solicite aprobarea. Ulterior, în dosarul ALRO a fost emisa solutie de neîncepere a urmaririi penale de catre un procuror apropiat de Laura Codruta Kovesi, Horia Selaru, pe care l-a promovat în acest scop de la Brasov la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, unde l-a numit consilier personal al procurorului general, iar apoi l-a detasat la DIICOT pentru a solutiona cauza. Dupa emiterea acestei solutii, procurorul Selaru a fost promovat judecator la Înalta Curte de Casatie si Justitie.
Accidentul ascuns
Sub conducerea Laurei Codruta Kovesi, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie l-a favorizat si pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, în cazul accidentului de circulatie comis de acesta cu un autoturism de serviciu, în perioada 2007-2008, într-o zi de 21 septembrie (ziua sa de nastere), spre miezul noptii, pe Soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti, în fata clubului Dinamo. Generalul Florian Coldea a pierdut controlul volanului si a intrat cu autoturismul în copacii din fata clubului Dinamo, provocând avarierea grava a partii din fata a acestuia, inclusiv a bordului si parbrizului. Coldea a suferit rani grave la cap si a fost dus de urgenta la o clinica de pe strada Batistei, unde a fost pansat. În autoturismul implicat în accident s-a aflat, ca pasager în partea dreapta fata, procurorul general Laura Codruta Kovesi, care a suferit un soc si a fost internata ulterior la neurologie. Anterior producerii accidentului, cei doi au participat la o petrecere organizata cu ocazia aniversarii zilei de nastere a generalului Coldea, de la care s-au retras într-un apartament conspirativ al SRI.
Dosarul accidentului generalului Coldea a fost musamalizat de Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de catre procurorul-sef Ion Vasilache. Acesta a fost promovat de catre procurorul general Laura Codruta Kovesi în functia de procuror sef al Sectiei Parchetelor Militare, iar ulterior a fost avansat la gradul de general de catre presedintele Traian Basescu. Exista suspiciuni ca în cauza nu au fost efectuate cercetari temeinice fata de generalul Coldea sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legala, raportat la circumstantele producerii accidentului (dupa o petrecere aniversara; pe o artera centrala, larga si luminata; pierderea controlului volanului si patrunderea pe trotuar; impactul violent cu copacii din zona). Exista inclusiv suspiciunea ca generalului Coldea nu i-au fost recoltate, conform dispozitiilor legale, probe biologice (sânge si urina) în vederea stabilirii alcoolemiei.
Talentatul domn Blejnar
În perioada în care Laura Codruta Kovesi a detinut functia de procuror general al României, au fost solutionate cu neînceperea urmaririi penale toate dosarele penale în care a fost vizat Sorin Blejnar, pentru fapte comise în calitate de comisar general adjunct al Garzii Financiare Centrale (2005-2009) si de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (2009-2012). Nici Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, nici DNA, nici DIICOT nu au declansat vreo ancheta privind fapte de coruptie sau de crima organizata la adresa lui Blejnar în perioada în care a detinut functia de presedinte al ANAF, în pofida acuzatiilor care i-au fost aduse de catre mass-media sau de politicieni din opozitie. Dosarul „Motorina”, în care Blejnar a fost condamnat în prima instanta la cinci ani de închisoare cu executare, a fost instrumentat în perioada în care Laura Codruta Kovesi era detasata la Bruxelles (2012-2013), de catre un procuror mai curajos din Serviciul Teritorial Brasov al DIICOT. Blejnar n-a fost vizat de vreo ancheta de mare coruptie nici în primul mandat de procuror-sef al DNA al Laurei Codruta Kovesi. Recentul dosar în care Sorin Blejnar a fost arestat preventiv pentru infractiunea de trafic de influenta comisa în calitate de presedinte al ANAF este instrumentat de Serviciul Teritorial Ploiesti al DNA, în urma unui autodenunt al unui om de afaceri cercetat în alta cauza.
Suspectii de serviciu si prietenii imaculati
Parchetul de pe lânga ÎnaltaCurte de Casatie si Justitie DNA si DIICOT nu au instrumentat, în timp ce Laura Codruta Kovesi era procuror general al României, vreun dosar la adresa principalilor demnitari si oameni de afaceri implicati în jaful de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), soldat cu prejudicii estimate la circa 10 miliarde de euro.
Unitatile de Parchet sus mentionate nu au desfasurat pâna în prezent vreo ancheta ampla nici referitor la devalizarea Fondului Proprietatea, unde presedintele Consiliului de administratie a devenit fostul ambasador american la Bucuresti, Mark Gittenstein, cunoscut drept un sustinator si protector al Laurei Codruta Kovesi.
De o impunitate totala s-au bucurat ex-premierul Emil Boc, fost presedinte al PDL, care i-a fost coleg de an la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, si pâna recent si ex-ministrul de interne Vasile Blaga, fost co-presedinte al PNL, care a fost în relatii apropiate cu tatal sau, Ioan Lascu. Referitor la Boc si Blaga, exista indicii ca au avut amândoi o anumita contributie în promovarea Laurei Codruta Kovesi în functia de procuror general al României în 2006.
Mai este de semnalat ca, sub tutela Laura Codrutei Kovesi, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si DNA s-au focalizat pe anumiti moguli media, care nu erau agreati de ex-presedintele Traian Basescu, ca Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu si Dinu Patriciu, dar i-a menajat pe mogulii ale caror ziare si televiziuni au devenit principalele goarne mediatice ale binomului SRI-DNA, ca Zoltan Teszari, patronul holdingului RCS-RDS-Digi24, si Cristian Burci, patronul holdingului Adevarul-Prima TV.
Inapoi la insemnarea sursa Aniversare 2016
| |