Papa Negru. Obedienta cadaverica 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:gandul 

S-a spus ca, fiind de sute de ani oamenii cei mai influenti de pe pamânt, iezuitii controleaza tot, de-a valma: serviciile secrete – de la CIA la Mossad si FSB  – francmasoneria, sistemul bancar, sistemul solar, corporatiile, CFR-ul (nu Caile Ferate Române, din pacate, ci Council on Foreign Relations), aflându-se  pe mâna cu Illuminati (organizatia secreta a unor misunatori diabolici, cu care se sperie între ei proiectantii de teorii ale conspiratiei).

Iezuitii sunt, pur si simplu, cel mai mare ordin religios din Biserica Romano-Catolica, fondat în 1540 de bascul Ignatiu de Loyola si companionii sai.

Sanctificat în 1622, statuia lui – cu o carte în mâna – e asezata în biserica Sfântului Petru din Vatican (pe pagina din stânga a cartii e sapata deviza ordinului: Ad majorem Dei gloriam, “Pentru cea mai mare slava a lui Dumnezeu”).

Un ordin de misionari, care a avut mereu o disciplina cazona, o ierarhie riguroasa si s-a înconjurat de o aura de mister – foarte învatatii sai membri facând oficiul de consilieri si duhovnici ai mai marilor lumii. Porecliti, din pricina aceasta, “Politicienii lui Dumnezeu”, au depus înca de la înfiintare un legamânt de obiedienta oarba fata de Papa. Cu toate acestea, nu toti Papii i-au dorit în prejma, existând destule perioade în istorie când au fost interzisi, marginalizati, masacrati.

  Aceeasi obedienta absoluta o manifesta iezuitii si fata de conducatorul lor, asa-numita “obedienta cadaverica”. În fata Superiorului General, ca reprezentant al dreptului divin pe pamânt, membrii Companiei lui Isus îsi taie propria vointa, lasându-se purtati de vointa lui.   E motivul pentru care Generalul iezuitilor a primit porecla de Papa Negru. Chiar alegerea lui – pe viata - o calchiaza pe cea din conclavul Vaticanului.  

Admirati pentru austeritatea si cultura lor, polemisti iscusiti, unii de-a dreptul maestri ai sofismului, mereu sumbri si învesmântati în negru, iezuitii nu acceptau în trecut ranguri în înaltul cler catolic. Nici acum nu o fac fara rezerve.

Jorge Mario Bergoglio este iezuit. Poate ca asta e sansa lui de a-si duce reformele pâna la capat.

Inapoi la insemnarea sursa   Asortate-11 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"