k12 Ne putem vindeca singuri cu puterea mintii

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

begin copy/paste

Mecanismele dupa care functioneaza creierul uman continua sa fie un mister pentru multi oameni de stiinta. Specialistii în psihologie sustin faptul ca mintea noastra este capabila sa ne scape de boli. Sistemul are la baza un simplu joc de imaginatie.


„Vindecarea înseamna sa inversam procesul care ne-a îmbolnavit. Vindecarea începe în momentul în care refuzam sa fugim de imaginea care ne vine în minte a organului bolnav. Ca sa ne vindecam trebuie sa o acceptam. De exemplu, o persoana care avea probleme cu stomacul mi-a spus ca îsi imagineaza boala ca o cavitate întunecata, în mijlocul careia arde ceva”, explica psihologul Victorita Dumitrache, presedintele Colegiului Psihologilor din Ialomita.

Imaginatia este cheia auto-vindecarii

Odata înteles conceptul vindecarii din perspectiva psihologica, trebuie sa ne punem mintea la treaba pentru a reusi sa scapam de bolile care ne pun în pericol sanatatea. Psihologii sustin ca acest demers este destul de simplu si-l definesc ca pe un simplu joc de imaginatie.

Concret, odata reprezentata în minte si acceptata imaginea organului bolnav, noi putem sa o prelucram pâna la punctul în care consideram organul vindecat.

Odata terminat acest proces, îl oferim subconstientului care-l accepta ca atare. Specialistii în psihologie definesc acest procedeu, mai în gluma, mai în serios, psiho-photoshop.

„Este un joc de imaginatie daca vreti. Avem reprezentarea organului bolnav, trebuie sa ne imaginam cum îl vindecam. Respectiva imagine o prelucram asa cum se întâmpla cu programul photoshop, pâna când o facem perfecta, adica noi consideram organul vindecat. Procesul eu l-am definit psiho-photoshop”, mai spune psihologul Victorita Dumitrache.

Aceasta tehnica poate fi folosita si ca adjuvant al terapiilor medicamentoase prescrise de medici. „Cine va proceda asa, cu siguranta va avea parte de rezultate pozitive. Trebuie doar sa acceptam imaginea organului bolnav si sa nu fugim de ea” mai spune psihologul Victorita Dumitrache.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   puterea mintii
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"