K107  sa nu mai utilizam deodorantele conventionale 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:suntsanatos 

In încercarea noastra de a mirosi frumos si pentru a adera la normele sociale, noi ne supunem adesea la o serie de efecte secundare nedorite prin folosirea deodorantelor din comert!

Aici sunt cateva motive pentru care nu ar trebui sa utilizam deodorante conventionale, dar si cateva solutii naturale pentru a mirosi frumos toata ziua, în fiecare zi ...

Deodorantele contin chimicale toxice
Deodorantele contine o multitudine de ingrediente greu de pronuntat, multe dintre ele pun serioase semne de intrebare.

Si sa punem chimicale direct pe piele poate fi mai rau decât a le manânca, pentru ca ele intra în fluxul sanguin fara nici un fel de filtrare. (Întrucât atunci când mâncam, enzimele din saliva si stomac descompun ceea ce este ingerat si elimina din corp reziduurile).

Deodorantele pot fi perturbatori endocrini
Unele dintre aceste produse chimice gasite în deodorante si antiperspirante sunt cunoscute ca perturbatori endocrini - cum ar fi o clasa de substante numite parabeni (listate sub denumirile de butilparaben, etilparaben, isobutylparaben, metilparaben si propilparaben).

Acesti conservanti împiedica dezvoltarea bacteriilor, mucegaiului si ciupercilor, dar cercetarile arata ca au un impact negativ asupra sistemului endocrin al organismului si produc efecte adverse de dezvoltare, reproducere, neurologice, precum si efectele imune.

Deodorantele contin Carcinogeni
Compusii de aluminiu (cum ar fi clorhidratul de aluminiu) sunt utilizati în deodorante pentru a bloca canalele sudoripare. Ei s-au dovedit a imita estrogenul, care favorizeaza cresterea celulelor cancerului de san.

Trebuie remarcat faptul ca studiile privind cancerul de san si aluminiul sunt neconcludente din cauza constatarilor contradictorii, desi cel putin un studiu a constatat ca varsta de diagnostic de cancer mamar a fost semnificativ mai mica la femeile care au folosit deodorante antiperspirante si au ras axile mai frecvent.

În mod similar, parabenii sunt în centrul atentiei în legatura cu cancerul de san. Un studiu din 2004 a descoperit parabeni în 18 din cele 20 de probe de tesut de tumori de sân umane (desi cercetatorii nu pot spune ca parabenii au cauzat tumori).

Deodorantele contin chiar si Pesticide
În ciuda faptului ca este înregistrat ca pesticid la Agentia de Protectie a Mediului, un agent antibacterian numit triclosanul este frecvent întâlnit în deodorante (si mai multe sapunuri si alte produse de îngrijire personala).

Triclosanul este marcat ca un risc atât pentru sanatatea umana, cat si pentru mediu, iar studiile pe animale au aratat ca deregleaza hormonal si contribuie la bacterii rezistente la antibiotice. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca exista legatura intre triclosan si alergii, crestere în greutate, inflamatii si disfunctii tiroidiene, si exista motive de îngrijorare ca ar putea interfera cu dezvoltarea fetala la femeile gravide.

In mod ingrijorator, o cercetare dîn 2008 a constatat triclosanul in urina a aproape 75% din persoanele testate!

Deodorantele pot irita pielea
Ai avut vreodata o reactie de iritare de la un deodorant folosit? Nu e de mirare.

Ingrediente cum ar fi dioxid de siliciu si Triclosan sunt cunoscute ca substante iritante ale pielii care pot provoca mâncarimi, eruptii cutanate, umflaturi sau roseata. Alcoolul, parabenii si aromele artificiale sunt, de asemenea, suspectii principali atunci când este vorba de o reactie a pielii indusa de deodorant.

Nu numai ca pielea subtire de la axile este în special predispusa la reactii alergice si iritatii, dar mediul umed este un teren de reproducere perfect pentru bacterii, ceea ce face si mai important ceea ce aplicam acolo.

Transpiratia este sanatoasa
Este, probabil, un lucru bun ca antiperspirantele sunt destul de ineficiente. La urma urmei, ne-am nascut cu 2-4 milioane de glande sudoripare pentru un motiv!

Transpiratia este un proces natural si vital care ajuta organismul sa se racoreasca si sa elimine toxinele. Aceasta sustine, de asemenea, functia imuna, previne bolile legate de intoxicare, ucide anumite virusuri si bacterii si curata porii pielii, reducand acneea si punctele negre.

Deodorantele devin mai putin eficiente de-a lungul timpului
Corpurile noastre sunt extrem de adaptabile. Atât de mult încât ele gasesc chiar o modalitate de a contracara efectele puternice ale antiperspirantelor folosite.

In timp ce oamenii de stiinta nu au descoperit de ce deodorantele devin mai putin eficiente în timp, s-a emis ipoteza ca organismul gaseste o cale de a deconecta conductele blocate anterior de aluminiul din deodorantele comerciale.

Expertii recomanda sa schimbati brandul la fiecare sase luni, pentru a evita acest efect suparator. Dar de ce nu renuntam la deodorantele chimiceîn favoarea unei abordari mai naturale?

Fie ca tu sa nu ai nevoie de Deodorant!
Exista putini norocosi care nu au nici un miros la subsuoara si nu trebuie sa foloseasca deodorant deloc. Cu toate acestea, cercetarile arata ca 75% dintre acesti oameni înca mai folosesc!

Deodorantele pateaza hainele
Fie ca sunt urme albe pe o rochie neagra sau pete galbene pe o camasa alba, deodorantul este principala cauza pentru colorarea hainelor.

Cum sa mirosi proaspat in mod natural
Exista metode naturale de a te mentine în stare proaspata si fara miros, fara sa faci compromisuri de sanatate. În primul rând, e necesar sa mentii întotdeauna o buna igiena prin spalare regulata. În al doilea rând, ia în considerare ceea ce mananci - impactul alimentelor mai mult decât mirosul respiratiei tale. În cele din urma, fa-ti singur (sau cumpara) un deodorant natural, lipsit de agenti cancerigeni, iritanti pentru piele si alte substante chimice.

Ai grija la dieta
Anumite alimente determina organismul sa transpire mai mult, asa ca limiteaza aportul acestor alimente daca esti in lupta cu transpiratie excesiva. Aceste alimente sunt:
- alimentele picante
- usturoiul si ceapa
- cofeina
- alcoolul
- alimentele procesate, produsele grase si zaharoase

Mentine corpul la o temperatura optima hidratandu-l cu multa apa si alimente bogate in apa, cum ar fi castraveti, telina, pere, pepene rosu etc.

Plantele aromatice, cum ar fi patrunjel, busuioc, menta, salvie si rozmarin, împreuna cu suplimente cum ar fi clorofila si iarba de grâu, toate sunt, se spune, dezodorizante naturale ale corpului.

Asigurati-va ca aveti suficienta vitamine B si vitamina C, deoarece aceste substante nutritive solubile în apa determina toxinele sa fie eliminate prin urina, mai degraba decât prin piele.

Si nu in cele din urma, incercati sa reduceti sau sa eliminati carnea din dieta. Un studiu din 2006 realizat în Republica Ceha, a constatat ca vegetarienii au un miros "mult mai atractiv, mai placut, si mai putin intens" decât omologii lor omnivori.

Pentru neutralizarea mirosurilor neplacute se poate folosi bicarbonat de sodiu, lamaie, otet de mere, ulei de magneziu.  naturallivingideas 

Inapoi la insemnarea sursa   o voce placuta
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"