K156 Luju.ro cere demisia presedintelui pe motiv ca a încalcat Art. 80 din Constitutie 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-bugetul 

Presedintele României, Klaus Iohannis, a participat duminica la mitingul de la Piata Universitatii, organizat împotriva Guvernului Grindeanu si a Legii gratierii.

Acesta s-a alaturat multimii „dovedind astfel ca este interesat de caderea Guvernului”, sustine luju.ro. Sursa citata mentioneaza ca în cele câteva minute pe care le-a petrecut alaturi de protestatari, înconjurat de SPP-isti, Iohannis a avut grija sa li se permita jurnalistilor sa vina alaturi de domnia sa pentru a-si manifesta indignarea fata de proiectul de ordonanta privind gratierea unor pedepse.

„Am venit aici în Piata Universitatii, ca si miile de români, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din România, vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gasesca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Românii, pe buna dreptate, sunt indignati”,  a declarat Iohannis, aflat la Piata Universitatii.

Ce spune Art.80 (Rolul Presedintelui) din Constitutie?

(1) Presedintele României reprezinta statul român si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele României vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. În acest scop, Presedintele exercita functia de mediere între puterile statului, precum si între stat si societate.

Ca o completare, alin. 1 al Articolului 95 din Constitutie prevede ca, în cazul savârsirii unor fapte grave prin care încalca prevederile Constitutiei, Presedintele României poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, în sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

Inapoi la insemnarea sursa   Romanii mei sunt in strada sau  Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"