|
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu
sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa
"Unii dintre prieteni îmi trimit mesaje extaziate, anuntându-ma ca am câstigat. Fara nici un merit, sunt inclus automat în tabara învingatorilor", scrie fostul comisar Traian Berbeceanu într-o postare pe Facebook.
"Altii, tristi si vizibil afectati, ma avertizeaza ca din acest punct începe sfârsitul, ca urmeaza apocalipsa. Acestia ma adauga, fara sa am vreo vina, în astalalta tabara.
Încerc sa privesc lucrurile cu luciditate, sa discut cu fiecare dintre ei. Sa le explic ca încrâncenarea nu este buna mereu, ca victoriile sau esecurile de acest fel se succed ciclic pentru o tabara sau alta. Ne-am obisnuit ca din pozitia de simpli alegatori sa ne asumam victorii sau înfrângeri, sa ne bucuram sau sa suferim, ca si când rezultatele în sine ar fi ale noastre.
Ne jignim si ne acuzam reciproc, ne iubim sau ne dusmanim fara limite, în numele unor idealuri doar de noi respectate. Ati observat cât de greu, noi cei care votam, schimbam tabara, renuntam la asa numitele "doctrine"? Realizati cât de usor, cei pe care-i votam, pentru care radem sau plângem, "sar gardul" în terenul advers, se reinventeaza politic si se reseteaza doctrinar?
Într-o dorinta suprema de a cauta vini, acuzam la unison, si învinsi si câstigatori, pe cei care au preferat sa stea de-o parte. ?i unii si ceilalti suntem siguri ca aceia sunt "doar de un fel", ca sunt cei care ar fi putut sa rastoarne înfrângerea sau sa întareasca victoria. Refuzam sa întelegem ca este dreptul lor sa se abtina de la vot. Ar trebui sa ne întrebam firesc, de ce dupa 26 de ani de democratie, 60% dintre votanti se multumesc sa fie simpli spectatori? Ar trebui sa ne îngrijoreze faptul ca dupa atâta amar de libertate, oferta politica nu a reusit sa convinga mai mult de jumatate din tara. Dar daca tocmai cei care nu au votat au procedat corect? Daca acestia, de teama de a gresi, au preferat sa nu intre în joc?
Poate ar trebui sa întelegem ca dupa o lupta electorala, indiferent de rezultat, învinsi si învingatori sau simpli privitori, trebuie sa formam o singura entitate, puternica si capabila în orice moment sa cerem sa fie onorate promisiunile, sa ne fie respectate asteptarile... Iar în caz contrar sa reactionam.
Avem puterea sa provocam schimbarea în orice moment, iar cei care astazi guverneaza strâmb sa fie mâine basculati la groapa de gunoi a istoriei."
Inapoi la insemnarea sursa
Am votat
| |