k137 "copy/paste" cine-i femeia asta de care am vorbit?

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:evz.ro 

O vânzatoare din Piata Obor a devenit vedeta peste noapte, dupa ce a aparut într-un videoclip în care oameni simpli, dar si personalitati, îi adreseaza mesaje de sustinere în lupta împotriva coruptiei Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

Pentru lupta sustinuta împotriva coruptiei din România, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a fost distinsa, în urma cu câteva zile, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei. Premiul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la Bucuresti, Anneli Lindahl Kenny, iar în cadrul ceremoniei a fost proiectat si un colaj de mesaje realizat de Ambasada Suediei la Bucuresti, în care simpli cetateni,psihologi, artisti, jurnalisti si diplomati îi adreseaza mesaje de sustinere Laurei Codruta Kovesi.

Printre acestia se afla si Mariana, o femeie simpla, în vârsta de 48 de ani, venita din judetul Vrancea ca sa-si vânda strugurii în Piata Obor, din Sectorul 2 al Capitalei.

”Doamna, pentru ceea ce ati început sa faceti, faceti foarte bine. Mergeti înainte. Noi, din Piata la Obor, va sustinem”, este mesajul transmis de Mariana, în care nu apare numele Laurei Codruta Kovesi, dar nici al DNA. Femeia i s-a adresat doar cu ”doamna”.

”Am crezut ca-i caterinca”

Daca iei la pas toata Piata Obor, nu ai cum sa dai de ea printre sutele de tarabe. Însa, daca întrebi de Mariana care a aparut la televizor, primesti indicatii din toate partile: ”Vedeti ca e pe flancul stâng, la taraba din mijloc”. ”Nu, mai pe centru, lânga aia cu varza si morcovi”.  ”Era p-aci, am vazut-o de dimineata”.

Un taran mai hotarât ne conduce direct la Mariana, care îsi acopera fata cu mâinile când îi spunem ca a aparut în toata presa. Râde cu pofta si e usor magulita, apoi începe sa povesteasca. ”Nici nu mai stiu când m-au filmat, cred ca acum o saptamâna. A venit un baiat si i-a întrebat pe mai multi daca vor sa fie filmati si sa zica ceva. Toti au fugit, n-au vrut. Atunci, i-am zis eu: ”Zi-mi ce tre’ sa zic, ca zic eu”. M-a pus sa repet dupa el si m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis sa spun aia si aia, am spus. Trei cuvinte si gata! Am crezut ca e caterinca! Dar m-au anuntat oamenii din piata ca am aparut la televizor. Da' eu nu stiu cine-i femeia asta, mi-a zis sa repet dupa el ”, râde Mariana.

Apoi, usor încruntata, întreaba: ”E bine sau e rau? Mama, eu nici nu stiu cine-i femeia asta. Am facut ceva rau? Am crezut ca e caterinca si d-aia m-am lasat filmata. Am repetat ce mi s-a spus sa zic”, povesteste Mariana, în timp ce vinde un kilogram de struguri, pe care ia patru lei. Nu-si neglijeaza clientii. Apoi, revine: ”Va jur ca nu stiu cine-i femeia asta. Nici acum nu stiu. Da’ chiar, cine e femeia asta de care am vorbit?”

I-am explicat ca este sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Mariana încearca sa repete, dar se lasa pagubasa si îsi povesteste viata tot în câteva cuvinte: ”N-am auzit eu, n-am timp. Vin în Obor de la 18 ani. Am doi copii, m-a lasat barbatu’. Acum e sezon, platesc 400 de lei pe luna la gazda, în Bucuresti. Vând marfa, iar când se termina ma duc în Vrancea si aduc alta. Când sa ma mai uit si la televizor? ?i va rog frumos, nu ma fotografiati, nu mai vreau, ca iar apar pe toate alea. Ma gasiti la televizor, puteti sa luati de acolo poza”. si clipul pe youtube 

Inapoi la insemnarea sursa   Asortate-11 
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"