|
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu
sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.
Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa-octavpelin
Judecatoarea Livia Stanciu, presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, a avut un traseu profesional extrem de asemanator cu cel al presedintelui Traian Basescu. Amândoi au dus-o bine si înainte de 1989, dar mai ales dupa. Trecutul comunist nu a fost pentru cei doi un balast, din contra: le-a permis o evolutie profesionala demna de invidiat. Aceasta asemanare – pe care o vom detalia mai jos nu este însa singurul criteriu care o califica pe Livia Stanciu pentru categoria “Cei care îl au pe nasu’ în suflet”. Presa a relatat despre tot felul de situatii care conduc la concluzia ca sfera de cunostinte, simpatii si interese a celor doi demnitari se suprapune într-o anumita masura. Astfel, ziuanews.ro a scris despre o relatie între Livia Stanciu si sotia unui important membru PDL: “Presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie si presedintele completului de cinci judecatori, judecatoarea Livia Stanciu, are o prietenie strânsa, de zeci de ani, cu Domnica Toader, avocat în Galati, nimeni alta decât sotia liderului PDL Mircea Toader, taticul politic al lui Mihail Boldea, deputatul arestat pentru constituirea unui grup infractional organizat. Relatia de familie dintre cei trei este cunoscuta si în lumea juridica, dar si în cea politica. Mircea Toader, lider al PDL-istilor în Camera Deputatilor, este de multi ani un apropiat al presedintelui Traian Basescu si a fost un “soldat” ascultator în PDL. De altfel, din momentul venirii sale la Înalta Curte de Casatie si Justitie, în 2004, Livia Stanciu, fost procuror în perioada de dinainte de 1989, a fost puternic sustinuta de presedintele Traian Basescu, care a respins candidatura judecatoarei Lidia Barbulescu pentru presedintia instantei supreme, pâna când mai marii Justitiei au înteles sa o propuna pe Livia Stanciu”. Aceeasi sursa relateaza si despre relatia dintre Livia Stanciu si fostul sef al DNA, Daniel Morar: “Între seful DNA, Daniel Morar, si Stanciu s-a nascut o relatie de colaborare mai mult decât strânsa, cei doi având întâlniri, inclusiv cu judecatorii ÎCCJ care judecau dosarul Nastase, în biroul presedintelui instantei supreme. Stanciu a facut, special pentru a putea decide condamnarea lui Nastase, un lucru fara precedent în istoria juridica a României: a strâns toti judecatorii Sectiei Penale într-o sedinta si a decis ca în perioada cât dosarele au stat la Curtea Constitutionala, termenul de prescriptie speciala nu curge, desi aceasta regula contravine Codului Penal. Rezultatul sedintei tinute de Stanciu a fost un proces-verbal! Nu o hotarâre, nu o decizie, nici macar nu a fost o decizie în Recurs în Interesul Legii. Iar aceasta masura a fost luata strict pentru a nu constata ca a intervenit prescriptia în ceea ce priveste acuzatiile aduse lui Adrian Nastase în dosarul «Trofeul Calitatii»“.
În caz ca nu va mai amintiti cum a fost numita Livia Stanciu la sefia Înaltei Curti, va reamintim ca, într-o emisiune difuzata TVR, presedintele pe atunci suspendat, Traian Basescu, a dezvaluit ca, în 2010, înainte de numirea judecatoarei Livia Stanciu în functia de presedinte al Înaltei Curti de Casatie si Justitie, si a judecatoarei Aida Popa, ca vicepresedinte al instantei supreme, a chemat la cafea, la Cotroceni, doi judecatori în care avea încredere si pe care i-a consultat cu privire la numirea noii conduceri a ÎCCJ. Livia Stanciu a avut noroc pentru ca presedintele Basescu a ales sa se consulte cu cineva în care avea încredere, adica cu un prieten. Un alt noroc al judecatoarei a fost si faptul ca Legea lustratiei nu s-a aplicat, caci în aceasta situatie ar fi fost obligata sa îsi dea demisia din functie, ca urmare a faptului ca a fost procuror în timpul regimului comunist.
Despre acest episod din viata actualei sefe de la Înalta Curte a relatat, pe larg, judecatoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel Bucuresti, într-un eseu publicat pe site-ul juridice.ro, eseu care i-a atras si cercetarea disciplinara: “În anul 1980, când lagarul comunist devenea tot mai cumplit, actualul presedinte al Înaltei Curti de Casatie si Justitie era numit procuror în orasul în care m-am nascut. Orasul avea industrie metalurgica si santier naval, prin urmare colcaia de securisti, de la micii turnatori pâna la cei mai abili si privilegiati tortionari… Toti acesti tovarasi, uzurpatori ai Lui Hristos si ai Legii Lui, au pazit, cu strasnicie, temnita comunista. Si tovarasa procuror a plutit deasupra noastra, omniprezenta si pazitoare, timp de 14 ani, pâna în anul 1994, când s-a metamorfozat în judecator”.
Inapoi la insemnarea sursa
sluga calaului
| |