982 copy/paste ”Lucrati mult, insa faceti-o cu placere”

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa -cristiantopescu 

begin copy/paste

    Cer ingaduinta cititorilor de a ma adresa astazi colegilor mei de comentariu sportiv televizat. Ascultand comentariul finalei Ligii Campionilor la fotbal imi permit sa emit cateva pareri, a nu se intelege sfaturi.

    Niciodata sa nu credeti ca experienta este suficienta pentru a face un comentariu bun. Nu vorbiti doar pentru ca aveti microfonul deschis si va este teama de tacere.

    Daca nu stiti ce sa spuneti, nu spuneti nimic. Televiziunea nu este radio, lasati-i pe telespectatori sa se bucure de imagini, de senzatiile competitiei si, uneori, de tacerea dumneavoastra.

    Nu va ascundeti personalitatea. Creati-va propriul stil de comentariu. Consultati-va cu ceilalti comentatori in legatura cu pronuntarea numelor straine. Nu va bombardati telespectatorii cu prea multe date si cifre.

    Trebuie sa cunoasteti toate informatiile de actualitate si sa urmariti tot ce se intampla in sportul pe care il comentati. Mergeti personal la cat mai multe competitii ca spectator.

     Tineti legatura cu sportivii, cu antrenorii si cu federatiile. Cautati toate informatiile existente,insa selectati cu maximum de atentie ceea ce veti prezenta pe post si , mai ales, faceti-o la momentul potrivit, cuvantul trebuie sa ntregeasca imaginea, sa nu distraga atentia de la ceea ce se vede.

    Nu va temeti de critici, fiti deschisi la recomandari si incercati sa va perfectionati mereu.

    Pregatiti-va comentariul cu maximum de minutiozitate. Evitati consumul de alcool in ziua comentariului. In cel mai bun caz va incetineste verva si va oboseste. Cei mai buni comentatori sunt cei relaxati, insa care lucreaza intens. Acestia sunt cei care cauta noi modalitati de a da culoare unei competitii sterse, care cauta intamplari din culise sau care se entuziasmeaza in fata unui rezultat iesit din comun.

    A comenta o competitie sportiva este un prilej de bucurie, iar asta trebuie sa se simta in vocea si in cuvintele dumneavoastra.

Cristian Topescu  23/06/2004

  

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   vorbire muzicala
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"