982 cp „Familie înstarita, cedam copilul!”

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-jurnalul.ro 

begin copy/paste

  O familie din Iasi, cu posibilitati materiale bune, doreste sa renunte la copil. Sotii C. sunt hotarâti sa îl duca la Protec­tia Copilului, iar daca acolo nu-l primesc, spun ca îl vor „parasi în strada”!

Copilul are zece ani, dar parintii lui sunt trecuti de 50 de ani. Gigi C., tatal, e bolnav si abia se misca prin casa. Dar motivul pentru care sotii C. au hotarât sa-l „predea” este ca acesta se comporta ca un... copil. Îi depaseste prin energie, nu mai au cum sa aiba grija de el. În plus, spune tatal, e si mofturos la mâncare. Nu consuma mult, însa e neascultator – explica el. Parintii se plâng ca, la vârsta lor, nu mai sunt tari psihic si le vine greu sa faca fata unui copil extrem de activ. Alarmant este ca, traind într-o familie care nu îl mai doreste, baietelul a capatat tendinte suicidale. O spun chiar parintii sai: „Noi, cum stam la etajul IV, ne e teama când se asaza la geam”. Solutia pe care au gasit-o este sa îl duca pe cel mic la Protectia Copilului.
10-20 de astfel de cazuri pe an.

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului, carora sotii C. le cere sa-i scape de propriul fiu, au subliniat faptul ca se confrunta cu cel putin 10-20 astfel de cazuri anual. „Le spunem din capul locului ca prin lege nu putem sa luam copilul în astfel de conditii. Însa îi îndreptam catre servicii auxiliare, alternative, cum e Centrul de Zi, îi îndrumam sa recurga la un psiholog”, a spus Tiberiu Bantas, de la Directia pentru Protectia Copilului Iasi.
De multe ori astfel de cazuri sunt sesizate la scoala, fiind preluate de inspectorat, care are psiholog si serviciu adecvat sa intervina.

„Exista unii copii cu tulburari de comportament, hiperactivi, unii se manifesta asa sub influenta etnobotanicelor sau intra într-un anturaj defavorabil care îi face sa-si modifice comportamentul . Exista destule familii în aceasta situatie, însa nu au voie sa renunte la copil, noi nu-i putem ajuta prelu­ându-i, ci doar dirijându-i catre alte servicii”, a mai spus Bantas.  

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Asortate-3
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"