982 Senatorul Agrigoroaei cere un salariu de 3.500 de euro

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

În timp ce încrederea românilor în Parlament scade constant, nici parerea alesilor nu mai este atât de buna, când vine vorba despre institutiile statului. De exemplu, un senator UNPR a explicat pentru Gândul ca marea problema este existenta unor grupari infractionale în toate institutiile, inclusiv în Parlament, fiind vorba despre un procent de aproximativ 10%. Din cauza acestor retele care au legaturi cu lumea interlopa, sustine Ionel Agrigoroaei, si încrederea în institutii scade. Problema ar putea fi rezolvata simplu: „salarii decente, de minimum 3.500 de euro”, la schimb cu pedepse cu închisoarea de pâna la 30 de ani pentru politicienii corupti.

Dupa ce în ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost în centrul atentiei pentru o declaratie în care marturisea ca indemnizatia de parlamentar nu i-ar ajunge nici pentru coafor, a venit si rândul unor alti alesi sa sublinieze problema salariilor mici de care beneficiaza parlamentarii. Senatorul Ionel Agrigoroaei, fost coleg de partid cu Steliana Miron, pe vremea când amândoi erau alesi pe listele PPDD, marturiseste ca încrederea sa în institutiile statului a scazut din cauza „gruparilor infractionale”, prezente inclusiv în Parlament.

„Eu am avut permanent încredere în toate institutiile statului si am în continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din gruparile infractionale din institutiile statului, e valabil pentru orice institutie, compromite rolul compromite eficienta, credibilitatea tarii noastre si afecteaza foarte mult cetatenii nostri prin acest fapt. Acele retele, grupuri infractionale care sunt instalate în toate structurile statului, începând de la Parlament, acele persoane, urmarind interese personale si coordonând retele infractionale pe evaziune fiscala, pe a influenta legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a sustine anumite grupuri infractionale din lumea interlopa, pentru a fura statul, pentru a fura cetateanul român, alea sunt probleme serioase de siguranta nationala. Chiar daca sunt rezultate notabile în ultimii ani, totusi sunt probleme foarte grave, se acutizeaza si mai mult lupta între aceste grupuri infractionale, a interlopilor si a institutiilor statului, fac referire la oamenii corecti”

Întrebat câta încredere mai are în Legislativ, în care, de altfel, reprezinta o parte de ieseni, Ion Agrigoroaei a recunoscut ca nu mai are foarte multa. Totodata, spune el, este nedrept ca toti alesii sa fie criticati. „Domnisoara, nu am cea mai mare încredere, dar nu e corect nici ceea ce se promoveaza, aceea ca toti parlamentarii sunt corupti, ca toti incompetenti, toti chiulesc sau iau banii fara a fi justificati. Deci este o nedreptate extrem de mare pentru ca parlamentarii, ce am vazut, 80-85%, din ce am vazut, sunt oameni onesti, corecti, care au un venit extrem de mic”, a mai spus el.

Si astfel a aparut în discutie si problema salariului prea mic. În opinia senatorului, indemnizatia mica duce si la neîncrederea în institutia Parlamentului asta pentru ca, sustine senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta în haine ponosite în fata partenerilor.

„Chiar daca pe multi i-as deranja, o mie de euro, eu, personal, stiu ca trebuie sa vin în costume si sa-mi schimb în fiecare zi si camasile, si absolut tot, pentru ca am întâlniri cu delegatii din strainatate, am întâlniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetatenii mei, ar trebui sa constientizeze ca eu nu ma pot duce în haine de santier sau în trening. Ar trebui sa înteleaga ca aici este vorba de o presiune enorma din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupti care sunt în institutii sau în afara lor, care încearca permanent sa faca presiuni pentru a influenta anumite legi. Daca eu nu am un venit care sa asigure un trai decent pentru familia mea, daca nu am asigurata o garantie ca daca sunt corect, eu sunt protejat de institutiile statului, va dati seama ca este o problema de eficienta, de credibilitate a institutiilor statului”, a spus uneperistul.

Întrebat ce salariu ar trebui sa aiba un parlamentar, Ionel Agrigoroaei a spus ca un demnitar ar trebui remunerat cu minimum 3.500 de euro, dar sa fie majorata si pedeapsa cu închisoarea pentru politicienii corupti pâna la 30 de ani, plus confiscarea averii.

„Eu spun asa. Sa aiba un salariu decent, minimum 3.500 de euro pentru un parlamentar, si în acelasi timp sa creasca anii de puscarie pentru un parlamentar care este prins ca face acte de coruptie pâna la 30 de ani. Si acel parlamentar sa nu mai aiba niciun drept, sa i se confiste tot, sa i se ia absolut tot daca este prins. Pentru a avea o clasa politica care chiar sa apere interesele tarii, trebuie sa le asiguram si conditii. Eu vreau sa va spun ca ma întâlnesc zilnic cu delegatii straine, dezbat tot felul de probleme economice, chiar reusesc sa promovez investitii în afara României pentru românii nostri, pentru mediul antreprenorial românesc, sau invers, pentru crearea locurilor de munca în România, si eu ma duc cu un Cielo ruginit de 15 ani la acea întâlnire. Va dati seama ce impresie creez eu la acel partener strategic pentru România. Ce-ar mai însemna ca eu sa ma duc si îmbracat ponosit sau sa ma duc nepotrivit din mai multe puncte de vedere? E o problema de siguranta nationala din punctul meu de vedere”, a conchis senatorul UNPR.

Inapoi la insemnarea sursa   Asortate-3 respectiv Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"