981_cp_Un simplu apel telefonic te poate lasa fara plata somajului!

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-romaniaexpres 

  begin copy/paste 

  Guvernul de la Moncloa declara razboi somerilor. Ultima capcana pe care acesta o pregateste somerilor, dar mai ales imigrantilor care se afla în somaj, i-ar putea lasa si pe multi dintre conationalii nostri fara dreptul de a încasa banii care li se cuvin si pentru care, de altfel, au cotizat luna de luna atunci când detineau un loc de munca.

  Astfel,Serviciul Public de Ocupar a Fortelor de Munca (SEPE) a initiat o cruciada împotriva somerilor cu scopul de a detecta „fraudele” în rândul somerilor. Cu alte cuvinte Guvernul vrea sa îi depisteze pe toti acei someri care se afla în afara granitelor Spaniei sau chiar a acelor care nu sunt gasiti la locul obisnuit de resedinta. Autoritatile spaniole cred ca multi dintre acestia nu se afla la domiciliu pentru ca lucreaza la negru si simultan încaseaza bani de somaj.

  Pentru a-si atinge obiectivul, Ministerul Muncii din Spania a pus în miscare o initiativa extrem de polemica si de nedreapta, în opinia multor someri. Potrivit Confidencial Digital, Departamentul condus de Fátima Báńez îi suna, în mod inopinat, pe cei aflati în somaj si îi informeaza ca trebuie sa se prezinte de urgenta – uneori în interval de doar câteva ore – la sucursala Serviciului Public pentru Ocuparea Fortelor de Munca de care acesta apartine. În cazul în care somerul nu se prezinta în termenul stabilit sau nu poate fi localizat statul îi sisteaza imediat plata somajului. Somerul penalizat va putea recupera plata somajului, care îi va fi virata în contul bancar odata cu plata din luna urmatoare, dupa ce, în prealabil, va trece pe la Serviciul Public pentru Ocuparea Fortelor de Munca, unde va trebui sa prezinte documente care sa arate care este statutul sau profesional. De asemenea, acesta va trebui sa demonstreze ca este înscris pe lista somerilor în cautarea unui loc de munca si ca în mod constant încearca sa-si gaseasca de lucru.

  Însa masurile de control aplicate de Guvernul Rajoy nu se opresc aici. De câteva luni Serviciul Public de Ocupare a Fortelor de Munca au intensificat modalitatile de urmarire a miscarii somerilor apelând la baza de date a politiei si serviciului de control de pasapoarte în cautarea de someri care parasesc Spania fara a anunta autoritatile.

  Asa ca, daca sunteti somer si ati planuit sa parasiti teritoriul Spaniei pentru o perioada de timp mai scurta sau mai lunga, pentru a evita eventuale neplaceri, înainte de a pleca în calatorie ar fi bine sa va informati pâna la cel mai mic detaliu în ceea ce priveste conditiile în care puteti sa o faceti, pentru ca se pare ca Guvernul Rajoy este hotarât sa lase cât mai multe persoane fara dreptul la somaj.

  În astfel de situatii, orice somer este obligat sa treaca pe la sucursala Serviciului Public pentru Ocuparea Fortelor de Munca de care apartine pentru a anunta plecarea din tara. Mai mult decât atât, acesta trebuie sa specifice si pentru cât timp va fi plecat. Anuntând autoritatile de plecarea sa va putea justifica si absenta la cursurile de formare sau la interviurile la care este chemat. Nimeni nu îi poate interzice somerului sa paraseasca Spania, însa i se poate sista plata somajului pe perioada plecarii.

  În cazul în care, dintr-un motiv sau altul (vacanta, nunta, deces, vizitarea familiei, etc), somerul paraseste Spania pe o durata de maxim 15 zile naturale acesta trebuie sa solicite permisiunea de a continua primirea platii somajului. Acest lucu va fi acceptat cu conditia ca în tot acest timp sa nu fie prevazuta pentru el vreo angajare prin intermediul Serviciului Public pentru Ocuparea Fortelor de Munca.

  Daca somerul pleaca în strainatate în cautarea unui loc de munca sau în vederea realizarii unor studii care sa îmbunatateasca pregatirea sa profesionala trebuie solicitata întreruperea platii somajului. În cazul plecarii în strainatate pe o perioada mai mare de 15 zile dar nu mai lunga de 90 de zile, somerul nu este obligat sa specifice motivul calatoriei, însa el va avea nevoie sa solicite anticipat acest lucru.

  Somerii cu nationalitate spaniola care pleaca în cautarea unui loc de munca într-un stat al UE beneficiaza de un regim special care le permite „exportarea” platii somajului pentru trei luni, cu conditia de a ramâne la dispozitia sucursalei de care apartine pentru a putea fi chemati în cazul în care se iveste posibilitatea unui nou loc de munca în Spania.

  end copy/paste 

Inapoi la insemnarea sursa   Misogin(a) sau  Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"