981_cp "N-am calificare, dar vreau 2.000 de lei"

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-stirileprotv 

begin copy/paste

Intr-o Romanie cu rata somajului in crestere, in multe zone din tara ajutorul social este mai valoros decat salariul mediu pe economie.

Zeci de oameni sarmani s-au invatat sa primeasca bani de la stat si nu mai vor sa munceasca. Intr-o comuna din Iasi, reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca le-au prezentat somerilor 300 de slujbe, insa niciunul nu a fost interesat.

Anul acesta, in comuna Tibana, aflata la 30 de kilometri de Iasi, doar noua persoane si-au gasit o slujba. Aici sunt insa peste 500 de asistati social apti de munca. La intalnirea cu reprezentantul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, oamenii din sat au tinut sa demonstreze ca e mai bine acasa.

Functionar AJOFM: Avem locuri de muncitor necalificat in industria confectiilor. N-ati fi interesat de un astfel de loc de munca?
Localnic: Nu stiu ce sa zic. La un salariu de baza, asa, de macar 15 milioane...
Reporter: Ati muncit vreodata? Ati fost undeva?
Localnic: Nu am fost.

O femeie de 55 de ani ar vrea sa munceasca la oras, insa pe un salariu de 2.000 de lei, plus cazarea asigurata. Nu vrea sa faca naveta, desi locuieste la 36 de kilometri de Iasi.

Functionar: Aveti o calificare?
Localnica: De unde sa am calificare daca m-am maritat la 18 ani si am facut 6 copii?
Functionar: Atunci cum va doriti un salariu de 20 de milioane? Ce stiti dumneavoastra sa faceti de 20 de milioane?
Localnica: Ce stiu sa fac? De toate.

Conform legii, toti beneficiarii venitului minim garantat sunt verificati de inspectori daca si-au gasit un loc de munca. Unii sunt iritati de acest control.

Reporter: Daca ar fi sa-ti gaseasca ceva la Iasi, ai merge?
Localnica: Unde sa ma duc? Imi iau si eu ajutorul asta, atat! Incolo, nimic!
Reporter: Daca iti ofera acolo loc de munca, ce spui?
Localnica: Nu ma duc, dom'le nicaieri! Am aici casa, am treaba, am vaca!

Reporter: Dumneavoastra sunteti sunteti sanatos. Nu sunteti bine?
Barbat: Nu.
Reporter: Dar ce problema aveti?
Barbat: Nevasta a murit, am ramas singur...
Reporter: Ati putea lucra?
Barbat: Nu...

Conform AJOFM Iasi, saptamana aceasta, in judet, sunt disponibile peste 300 de locuri de munca, multe pentru persoane necalificate. Dar oamenii prefera ajutorul de la stat, desi ar lua mai mult daca ar munci, pentru ca salariul minim este de 1050 de lei. Venitul minim garantat, in schimb, porneste de la 125 de lei, pentru o singura persoana, si ajunge la 465 de lei, pentru o familie cu 5 membri.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Misogin(a)
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"