975_cp Simona – break la cap

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gsp.ro 

begin copy/paste
Daca Simona ar rosti acum înca o data propozitia pe care o repeta anul trecut, „I enjoy tennis!”, m-ar face sa râd. Un râs sec si trist.

În meciul cu outsidera Cepelová, ca Simona Halep nu s-a bucurat de jocul alb e putin spus. A fost un soi de Miss Wimbledon Crispy – crispy de la crispare, nu de la being happy about how good you look.

Ceea ce m-a impresionat cândva la Mangusta (cum i-am zis în primul editorial despre ea, din august 2013) au fost încrederea în sine si sângele rece cu care izbutea sa supravietuiasca în situatiile de joc dificile. Nu gresea si îsi silea adversara sa greseasca. Parametrul ascuns al victoriilor Simonei era statistica „forced errors” ale adversarei.

Acum, cei doi ani trecuti par un vis. Graficul de joc al Simonei în primul si singurul tur la Wimbledon 2015 a fost cel al unei jucatoare obisnuite, de Top 50. Momente de joc foarte bun, lovituri câstigatoare, recuperari de exceptie, în special la începuturile de set, dupa care caderi „în groapa”, 7 servicii dublu gresite, si în momente cheie, peste 30 de erori nefortate – în setul decisiv a reusit sa piarda un ghem pe propriul serviciu cu 4 greseli de amatoare, la rând…

În sufletul Simonei s-a încuibat cel mai mare dusman al jucatorului de tenis: frica. Frica de înfrângere, frica de victorie, anxietatea care îi strânge stomacul, îi încordeaza muschii aiurea, îi întuneca fata, îi stinge privirea.

Odinioara, adversarele erau stresate de simplul fapt ca intra pe teren cu Simona Halep, acum ea e cea care îsi pierde luciditatea în fata unei jucatoare clasate în afara primei sute mondiale.

La precedentele înfrângeri, în fata lui Lucic-Baroni si Mladenovic, am încercat sa identific punctele vulnerabile tehnic si tactic în jocul Simonei. Acum, nu mai au rost astfel de observatii. Jocul din mintea Simonei, the inner game, s-a frânt, si când se întâmpla asta nu te mai ajuta nici picioarele, nici mâinile, nici racheta. Psihicul ei trebuie reconstruit de la pamânt, pentru ca acolo este. Si asta nu pot s-o faca niste antrenori schimbati ca sosetele.

Altfel, Simona Halep poate sa ramâna doar un miez de stea cazatoare a tenisului românesc.

end copy/paste
parerea mea acuma este o jucatoare perfecta "fizic", trebuie sa se construiasca si psihic si asta depinde de un "guru" real
Inapoi la insemnarea sursa   Antrenorul
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"