Câti bani le da statul celor care stau degeaba

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-jurnalul.ro 

begin copy/paste

  O familie în care nimeni nu munceste, dar beneficiaza de ajutor social, va trai prost, dar nu mult mai prost decât o familie cu salariu minim. Veniturile obtinute din nemunca cresc o data cu numarul de copii. Copiii crescuti într-un mediu în care o saracie sigura finantata de stat e preferata muncii vor avea la rândul lor dificultati în angajare.

O familie tipica, de patru persoane, în care nimeni nu munceste, va beneficia din start de 390 de lei din partea statului – venitul minim garantat. La aceasta suma se adauga si alte facilitati. Pe lânga alocatiile de care beneficiaza toti copiii, familiile în care nimeni nu munceste primesc un ajutor de sprijin al familiei. Pentru o familie cu doi copii, sprijinul este de 164 de lei. În cazul în care familia are cel putin patru copii, sprijinul creste la 428 de lei.

Si vârsta minorilor este un factor care conteaza la veniturile unei familii în care nimeni nu munceste. Astfel, daca minorii din familie au sub 2 ani, alocatia este de 200 de lei, exceptând ajutorul de sprijin familial. Daca minorii sunt la liceu, acestia vor primi un sprijin financiar din programul „Bani de liceu”, adica 180 de lei pentru fiecare copil, suma care, ca si alocatia, se adauga venitului minim garantat. De asemenea, familia primeste si 30 de lei, ajutor de cumparare a rechizitelor.

Sprijin cu hrana si caldura

Ajutorul de încalzire este o alta facilitate la care are acces o familie care nu munceste. Astfel, daca acestia traiesc într-o locuinta cu încalzire pe gaze, acestia vor primi 262 de lei. Pe lânga ajutorul de încalzire, o familie care nu munceste beneficiaza si de ratii de hrana, acordate de UE prin programul POAD 2014.

Fiecare beneficiar are dreptul la doua cutii a câte 3 kilograme de faina, 3 kilograme de malai, 400 de grame de paste fainoase, doi litri de ulei, doua kilograme de zahar, 4 cutii de conserva de carne de porc, trei cutii de conserva de carne de vita si cinci cutii de pate de ficat.

Statul român a alocat peste 663 de milioane de lei pentru asigurarea venitului minim garantat, în anul 2014. În primul trimestru din 2015, 40,9% din populatia cu vârste între 15 si 64 de ani nu muncea – aproximativ 5,5 milioane de oameni.

Ajutorul social nu se acorda celor cu terenuri de peste 1.000 mp, autoturism cu o vechime mai mica de 10 ani sau 3.000 de lei în conturi bancare.

Dublarea alocatiilor a însemnat cresterea veniturilor familiilor care beneficiaza de ajutor social. Venituri mai mari înseamna ajutor social mai putin, motiv pentru care Guvernul a decis sa nu mai ia în calcul alocatiile la stabilirea venitului minim garantat. Efectul – ajutorul social va creste, pentru ca prin neluarea în calcul a alocatiei, veniturile familiei vor fi considerate mai mici. 

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   "diaspora" de scara
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"