966 Moinesti

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Ma rezum sa prezint fragmente cautati mai mult pe net!

begin copy/paste

Sursa  tvr.ro 

Irina Pacurariu va prezinta un spital public de nivel european, cu un profit de milioane în 2012

Irina Pacurariu continua seria de Povesti în halate albe luni seara, la TVR 1, TVR HD si online, pe www.tvrplus.ro, de la ora 22.00.

„La Moinesti, da, stiu, un loc pe care trebuie sa îl cautati pe harta, exista un spital public de nivel european, care a terminat anul trecut cu profit de milioane si unde vin pentru interventii oameni de peste tot”, îsi începe Irina Pacurariu ce-a de-a doua poveste în halate albe.

Spitalul din Moinesti este printre primele patru acreditate în România, singurul neuniversitar, care are departament de cercetare, certificat de Academia Româna de Stiinte Medicale. Au operat acolo „celebritati" din toata lumea si, saptamânal, spitalul are teleconferinte si prezinta cazuri unor board-uri medicale de la spitalele din Lille sau Grenoble. Eroul locului este directorul spitalului, un chirurg care, de 15 ani, intra în fiecare dimineata pe poarta spitalului cu precizie de ceas elvetian: la 5 fix. Cu aceeasi precizie opereaza (are 25.000 de interventii la activ, echivalentul populatiei Moinestiului) si convinge medici tineri sa se relocheze într-un loc unde, aparent, nu se întâmpla nimic. În acest spital lucreaza acum 101 medici.

Sursa  omniscop 

De mai multi ani, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, prin managerul sau – dl dr Adrian Cotîrlet – a devenit locul unde, vara de vara, la sfârsitul lunii iulie, remarcabili chirurgi din colturi îndepartate ale Europei se întâlnesc, etalându-si maiestria în abordarea unor cazuri chirurgicale, adeseori extrem de dificile. De peste zece ani, ca jurnalist si prieten, sunt prezent din când în când pentru scurte vizite de documentare. Si de fiecare data schimbarile constatate, incredibile în conditiile si la mentalitatile din România îmi dau un sentiment reconfortant ca mai avem o sansa de a ne redresa si ca „fenomenul Moinesti” poate fi un model de urmat pentru oricine doreste realmente sa lase ceva în urma lui. Si trebuie sa mentionez ca vorbim nu despre un spital privat ci despre unul din reteaua publica, unitate aflata, înainte de a veni la conducere actualul manager, pe punctul de a fi desfiintata.

Interventii chirurgicale transmise în timp real din blocul operator în sala de conferinte, un dialog continuu între medicul ce opera si participantii la lucrari, posibilitatea de a pune întrebari si de a da pe loc raspunsuri ori chiar de a focaliza zone de interes din câmpul operator, aratând „pe viu” cum se poate aborda o dificultate sau alta…

Desi eram, alaturi de ceilalti participanti, în spatiile moderne ale pensiunii Montana din Slanic Moldova – locul unde s-au desfasurat sesiunile stiintifice ale Editiei a V-a Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, ma simteam ca si cum as fi fost în sala de operatie alaturi de echipa de interventie.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Asortate-2
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"