926 cp testarea auditiva

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-antena3.ro 

Fundatia Mereu Aproape si Asociatia Audiosofia, demersuri pentru testarea auditiva obligatorie a bebelusilor

Milioane de copii vin pe lume cu probleme de auz. Medical, ei sufera de hipoacuzie bilaterala profunda, o boala care are nevoie de implanturi auditive. Din pacate, depistarea surditatii se face, în aproape toate situatiile, târziu, iar sansele copilului la o viata normala sunt minime.

Pentru ca asta sa nu se mai întâmple, testarea auditiva a nou-nascutilor va deveni obligatorie.

Fundatia Mereu Aproape si Asociatia Audiosofia au organizat primul grup de lucru, asa încât în cel mai scurt timp, testarea aceasta sa fie impusa prin lege.

La fiecare o mie de copii, doi se nasc surzi, cu hipoacuzie severa. Un defect nesesizabil la nastere, care, cu cât e depistat mai târziu cu atât e mai greu de corectat. O boala crunta, care-i pacaleste, de cele mai mult ori si pe medici.

Luminita Deacu este presedintele unui ONG care lupta pentru drepturile copiilor hipoacuzici. Ea insasi mama a doua fete, stie cel mai bine ce inseamna sa nu afli inca de la nastere ca bebelusul tau nu aude. Fata cea mica a primit implanturile cohleare la doi ani si patru luni. Cea mare, la 18 ani. In timp ce micuta nu are nicio problema de invatare a vorbirii, cea mare se inchide in lumea tacerii.

Specialistii care s-au întâlnit astazi in Comisia de Sanatate de la Camera Deputatilor au fost unanim de acord ca testarea auditiva imediat dupa nastere este nu doar necesara ci fundamentala. Altfel, problem grave, hipoacuziile, ajung sa distruga vieti si sa slabeasca o tara.

Daca hipoacuzia este depistata în primele 6 luni, atunci copilul are sanse sa auda si sa învete sa vorbeasca. Tocmai de aceea Fundatia mereu Aproape si Asociatia Audiosofia au convins autoritatile sa  faca primul pas pentru a rezolva problema. Au semnat o carta prin care se obliga sa introduca testele auditive în toate maternitatile.

Discutiile de astazi au atins si celelalte probleme care apar din cauza hipoacuziei: decontarea celui de-al doilea implant cohlear si recuperarea copilului implantat. 
Inapoi la insemnarea sursa   926 Mereu Aproape
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"