919_cp_Sova a NEGAT Holocaustul evreilor din România

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata")
Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-realitatea.net 

begin copy/paste

"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric", a declarat senatorul si purtatorul de cuvant PSD, Dan Sova, intr-o emisiune la Money Channel.

"Scrierile istorice de origine evreiasca ziceau de o carte interesanta despre pogromul evreilor in Romania. O sa vedem ca Tesu Solomovici are o carte interesanta despre pogromul evreilor. Recunoaste ca pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta s-a datorat lui Antonescu" a spus Dan Sova intr-o emisiune difuzata luni seara de The Money Channel, noteaza money.ro

Afirma?iile senatorului au stârnit critici din partea comunitatilor evreiesti:

”Am spus si repet mâhnirea si indignarea mea pe un tânar senator al PSD. Nu credeam ca este în stare sa dea o astfel de declaratie în care neaga practic prezenta Holocaustului în România. A spune Antonescu ne-a salvat pe to?i evreii e atât de departe de adevar!” Aurel Vainer, Presedintele federatiei comunitatii evreiesti din România.

Dan Sova: Regret si retrag afirmatiile facute

Ulterior, în urma reactiilor stârnite în rândurl mai multor organizatii si institutii, purtatorul de cuvânt al PSD si-a cerut scuze si a retras afirmatiile jignitoare, explicând ca intentia sa nu a fost de a insulta.

”Regret ?i retrag afirma?iile facute. În completarea declaratiilor pe care le-am facut în legatura cu exprimarea nefericita din cadrul emisiunii doresc sa precizez ca regret profund cele afirmate si retrag orice mesaj ce ar putea aduce cea mai mica atingere memoriei victimelor Holocaustului din România” a spus ?ova.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, pentru Hotnews, ca declaratia purtatorului de cuvânt al formatiunii "a fost o exprimare gresita si [n.r. Dan Sova] si-a cerut scuze. Nu a avut nicio intentie, sa-si asume raspunderea si pe viitor sa invete aceasta lectie".

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   919 Holocaust
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"