919_cp_Previziuni pentru 2045: Computerele vor disparea

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-playtech.ro 

Kaspersky a analizat actualele directii ale dezvoltarii tehnologiei si are câteva tendinte pentru 2045.

În urma cu 30 de ani, computerul personal devenea o realitate. În prezent, avem în telefoane hardware mai puternic decât în calculatoarele de top ale anilor 2000. Tehnologia evolueaza tot mai repede si este interesant de vazut ce ne-ar putea astepta peste trei decenii. „tinând cont de ritmul rapid în care se dezvolta domeniul IT, este dificil sa oferi previziuni precise pentru urmatoarele trei decenii,” a explicat Alexander Gostev, Chief Security Expert în cadrul Kaspersky Lab.

„Totusi, este clar ca, odata cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni si mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiti sa tina pasul.Putem fi siguri ca infractorii cibernetici vor deveni mai creativi si vor face eforturi pentru a exploata orice noutate IT pentru a-si atinge propriile obiective ostile. Ce este clar este ca, oricum ar arata lumea noastra peste 30 de ani, trebuie sa începem sa ne îngrijim de confortul, siguranta si bunastarea ei înca de acum. Tehnologia este doar un instrument, si depinde doar de noi daca o utilizam în scopuri pozitive sau negative“, a mai spus Alexander Gostev.

Cele mai importante moduri în care viata ni se va schimba

În viitor, este posibil ca populatia globala sa includa atât miliarde de oameni, cât si miliarde de roboti, acestia din urma având ca sarcina sa întreprinda aproape toata munca dificila de rutina. Oamenii vor lucra pentru a îmbunatati software-ul robotilor si industria IT va fi necesara tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboti, similar modului în care dezvolta acum aplicatii pe care utilizatorii le descarca si le instaleaza.

Într-o oarecare masura, barierele dintre roboti si oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedura chirurgicala de rutina. Nanorobotii vor putea fi introdusi în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operatii minore. Senzori special instalati vor monitoriza sanatatea oamenilor si vor transmite datele catre un mediu de stocare în cloud, care sa fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o crestere considerabila a sperantei de viata.

Oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesitatile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casa se va ocupa de mentinerea consumului optim de energie, apa, mâncare, de consumul de provizii si de reaprovizionare. Singura grija a rezidentilor va fi sa se asigure ca exista suficienti bani în conturile bancare pentru a plati facturile. De asemenea, identitatile digitale vor fi integrate într-o singura infrastructura globala cu reglementare automata, care se va implica în coordonarea vietii pe întreaga planeta. Utilizatorii cei mai activi si eficienti vor avea drepturi de administrare. Sistemul va distribui resursele uniform între oameni, va preveni conflictele armate si va întreprinde diferite actiuni umanitare.

Mai mult, în viitor, productia anumitor elemente nu va mai fi necesara. În locul acestora,imprimantele 3D vor usura productia rapida a lucrurilor, de la obiecte necesare în casa precum vase si haine, pâna la caramizi pentru constructia unei alte cladiri. Si chiar daca PC-urile au dat startul evolutiei domeniului IT, în 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu, deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele.

Computerele vor fi înlocuite de o gama larga de dispozitive si gadget-uri care vor prelua functiile PC-urilor de astazi. De exemplu, analiza financiara va fi efectuata de un server controlat de organizatia care utilizeaza documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal. Vor exista însa si razvratiti care se vor opune noii lumi tehnologizate. Acestia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viata automatizat si robotii si nu vor accepta o identitate digitala.

Inapoi la insemnarea sursa   919 Holocaust
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"