918_cp_Românii cu credite în franci elvetieni protesteaza

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-mediafax.ro 

begin copy/paste

Circa 600 de persoane cu credite în franci elvetieni s-au adunat în Piata Constitutiei duminica la ora 12.00, solicitând autoritatilor sa intervina de urgenta în criza generata de aprecierea francului, astfel încât bancile sa converteasca în lei creditele în valuta, la cursul istoric plus maxim 20%.

Mitingul, organizat de Grupul Clientilor cu Credite în CHF (cu circa 16.000 de membri) pe reteaua de socializare Facebook, a reunit români din multe zone ale tarii, care au venit împreuna cu familia, copiii si prietenii, de la Bacau, Braila, Constanta, Cluj, Sfântu Gheorghe, Harghita, Tulcea, Baia Mare, Slatina, Pitesti, Timisoara, Oradea, Iasi, Turda sau Galati.

"BNR+Banci+Clienti=Vinovati! De ce doar noi suntem penalizati?", "Banca=Camatar legalizat de BNR si de Stat!", "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!", "BNR reglementeaza doar cum bancile dicteaza!", "Vreau rata sa îmi platesc, Copilul din ce-l hranesc?", "Je Swiss dator vândut!", "Rate CHF la curs istoric!, "Eram educat, dar dezinformat. Banca m-a înselat!", "Voi aveti puterea, noi avem durerea!" sunt doar câteva dintre mesajele pe care îndatoratii la banci în franci elvetieni le afiseaza pe pancarte.

Grupul a depus marti, prin reprezentantii sai, o cerere la Guvern, Camera Deputatilor si Senat, prin care propune spre dezbatere si adoptare în regim de urgenta, de maxim doua saptamâni, un text de initiativa legislativa care sa solutioneze situatia "grava" în care sa regaseste o mare parte a clientilor care au contractat credite în monede straine (franci elvetieni, euro sau dolari).

Clientii institutiilor de credit cer astfel, prin masurile propuse, ca bancile sa le ofere posibilitatea de a opta pentru conversia creditelor în valuta în moneda nationala, la cursul de la data semnarii contractelor apreciat cu cel mult 20%, indiferent de tipul creditului, ipotecar sau de nevoi personale.

Totodata, ei solicita interzicerea aplicarii de catre banca a unor comisioane si garantii suplimentare, precum si de costuri si alte cheltuieli netransparente în procesul de conversie. O alta cerere este ca dobânda anuala efectiva (DAE) pentru creditul în lei sa nu depaseasca nivelul DAE aplicat anterior.

Cursul pentru francul elvetian anuntat de BNR a atins niveluri record la sfârsitul saptamânii, ca urmare a eliminarii a plafonului minim impus de Banca Elvetiei pentru cursul franc/euro.

Francul s-a apreciat puternic începând cu 15 ianuarie, când banca centrala a Elvetiei a decis sa renunte la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anuntat de BNR anterior deciziei Bancii Elvetiei, francul se afla în crestere cu 20,7% fata de leu.

 

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   918 credite in C.F
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"