078 off topic


 

     Am multe defecte si acesta este unul "nu pot sa tac" asa ca ies la "bataie" chiar si din cauza unui articol intitulat:"Guvernul le dijmuieste cu caldura batranilor majorarile de pensii" amarit cu toate ca de regula imi atrag :"ura si dispretul oamenilor muncii".Comentarile au "derapat" pe forum asa ca am intervenit si eu:

Pensiiile privilegiatilor
de pensionara de rand (2006-12-01 09:12:04)

In Romania se fac legi speciale pentru categorii speciale de privilegiati: parlamentari , magistrati , armata , politie , securitate ; acestia ies la pensie cu 80 % din salariul ultimilui an , adica 20-30 de milioane , iar unii dintre ei pot cumula pensia cu salariul .E cazul magistratilor . Sa va fie rusine dlor, si sa nu uitati ca multi pensionari mor din cauza lipsurilor la care sunt obligati sa faca fata , hrana , medicamente , caldura .


-------
sunt pensionar "privilegiat"
de weblog PCDan (2006-12-01 19:35:36)

Sunt "pensionar privilegiat" al M.Ap.N. si am 10 mil pensie nu cum sustine "pensionara de rand de la nr.23" ca am 20-30 de milioane.Ce nu stie sau nu vrea sa intaleaga doamna este ca 30 de ani am contribuit la fondul de pensii proportional cu salariul mare care il aveam si atunci la fel ca muncitorul care a contribuit proportional cu salariul mic de atunci.Banuiesc ca este corect ca o contributie mica sa duca la o pensie mica iar o contributie mare la o pensie mare.Ca atunci se putea trai si dintr-un salariu mic sau pensie mica este alta problema.Oportunitatea de a intra in "armata" era pentru toti iar salariul mare era o compensare pentru conditile specifice de acolo sincer atunci nici nu m-am gindit la acest avantaj.Problema este ca acuma fondul de pensii se inparte cu pensionari anticipati,pensionari facuti de doctorul BEC si pensionari C.A.P. care nu au contribuit partial sau total la alimentarea fondului de pensii.Mai uita o problema pensia mea "privilegiata" este obtinuta din salarile colegilor mei care sunt acuma in activitate asa ca daca are cineva dreptul sa ridice problema ei sunt.Cu toate ca ar trebui sa existe o corelare intre pensia mea si fondul de salarii respectiv orice marire de salariu la cadrele active ar trebui sa se reflecte in pensie luna urmatoare ma face sa cred ca din "solidaritate sociala" eu finantez si alti pensionari.De aceea cred ca problema trebuie analizata in "fraze" nu in "propozitii".In concluzie mie nu imi este rusine doamna pentru pensia mea si nu uit de lipsurile cu care se confrunta ceilanti pensionari insa acestea nu provin din cauza mea.
------------
11 timpenii
de Judex (2006-12-01 21:15:35)

Am vrut sa raspund citorva dintre cei care au scris timpenii pe acest site,dar sint prea multi!Sint idei pur si simplu naziste,denotind o inexplicabila ura fata de pensionari si o micime sufleteasca incredibila.Voi raspunde, totusi,opiniilor formulate de doi tipi cu pretentii.Magistratul 23 crede ca doar el a dat examene,altii sint batuti in cap, uitind ca este exponentul unei profesii care s-a acoperit de ridicol si in a carei probitate morala mai crede doar el(sa te legi de bacsisul primit de niste amariti, cind tu iei spagi uriase, asta-i chiar penibil!)El stie, desigur, ce spune art. 16 din constitutie, care, insa ,nu e valabil si pentru el.Cu asta trec la D.P.Colibasi:stii ca multi oameni au salarii mari, dar Legea Pensiilor spune ca nu se iau in calcul decit cel mult 3 puncte la calcularea pensiilor, fara nicio explicatie?Ca sa nu mai spun ca ,de la 1945 incoace, armata romana a frecat-o la rece, remarcindu-se dor pron procentajul ingrozitor de alcoolici si bolnavi venerici al ofiterilor!Care acum au pensii astronomice si rid de ceilalti! Mai mare rusinea, mi-e sila de voi!
------------
sunt tipul cu "pretentii" de la 12 ptr. tipul cu "timpenii" de la 11
de weblog PCDan (2006-12-02 04:48:43)

"de la 1945 incoace, armata romana a frecat-o la rece" trebuia sa-o "punem" de un razboi ca sa ne justificam pensia? "procentajele" ingrozitoare in ce tranvai au fost facute ca oficial nu sunt date? Din ce motiv ati evitat sa deveniti alcolic,bolnav veneric avind insa avantajul de a avea o pensie astronomica numai ca sa nu provocati "sila" proletara?
-------
Judex
de Pentru D.P.Colibasi (2006-12-02 16:19:06)

Procentajul despre care vorbesc este unul din 1980, deci e clar ca nu putea fi dat publicitatii.Secret-secret, dar tot s-a aflat: 30% din ofiterii armatei romane erau ori alcoolici, ori bolnavi venerici.Iar cu frecatul la rece, te intreb altfel,ca vad ca te faci ca nu intelegi:cite razboaie a cistigat armata romana dupa 1945?Nu pricepi nici chestia cu pensia:eu am cistigat, in mod sigur, mai mult decit tine,deci si contributia mea la fondul de pensii a fost mai mare decit a ta, dar legea vine si spune ca mi se iau in calcul doar maxim 3 puncte de pensie, astfel ca am iesit cu o pensie valorind cam 30% din salariul meu pe ultimii 20 de ani,in timp ce un plotoner iese cu 100%,ba mai ia si 200 de milioane, drept recompensa ca a fost norocos si a fentat munca, in fond pe ceilalti contribuabili, deci si pe mine,Beneficiind si de alte avantaje nemeritate(toale, ratii, stii tu...).Asa ca, DRP-ule,degeaba ai nume de antrenor celebru(de handbal), asculta comanda la mine:ciocul mic!
--------
pentru Judex
reformulez:
-in ce "tranvai" a fost desconpirat dupa 89 raportul secret ca in ziare nu a aparut "bomba"
-trebuia sa facem un razboi ca sa ne justificam pensia?
-si eu am iesit la pensie in aceleasi conditii nu am avut bafta "plotonerului"
-daca nu deranjez cita vreme ma adresez cu dumneavoastra doresc aceleasi regim
-"antrenor celebru" a avut un fiu pe mine
-intrati pe http://pcdan.weblog.ro/ si o sa vedeti ca eu sunt mai critic in privinta armatei fiind spre deosebire de dumneavoastra si in tema
acolo gasiti si adresa de mail ca aici nu mai intervin
---------------------------------------------------------------------

     Alt articol care se referea la secui la care am avut ceva de spus:

care secuii? de weblog PCDan (2006-11-13 05:57:16)

din "Recesamintul populatiei si locuintelor din 7 ianuarie 1992" nu reiese ca exista romini cu aceasta nationalitate. Pe site-urile oficiale ale Directiilor Regionale de Statistica din Covasna si Harghita au disparut datele iar la Mures am gasit "Populatia_stabila_dupa_etnie_rec_02.xls" de unde reiese ca au si chinezi insa nu este nici un picior de secui. Intii sa ceara ca in aceste 3 judete sa se faca iarasi recesamintul (dar sa aiba grije sa nu se bea atunci ca iarasi ajung pe post de unguri) si ulterior maghiarii deveniti secui prin "disponibilizare" cind ating virsta majoratului sa ceara ce au dreptul.La ora actuala maghiarii din UDMR, maghiarii din CNS si maghiarii din CNMT cer autonomie pentru o nationalitate care nu exista chiar din vina lor.
----------------
din viteza si autoarea articolului a "beneficiat" de o replica
domnisoarei Raluca DUMITRIU cu stima
de weblog PCDan (2006-11-13 06:14:48)

Stimata domnisoara va "cedez drepturile de autor" la opinia anterioara, daca reginditi articolul. Stiu ca de la Bucuresti nu se vede deosebirea intre un maghiar si un secui dar efectiv sunt nationalitati diferite intrebati oricare profesor de istorie care nu a dormit la cursuri ca "unii" elevi la liceu.Calitatea de a "reda" fidel cuvintele unui om este caracteristica magnetofonului ziaristul in mod normal mai trebuie sa si gindeasca asta daca nu intra la categoria "fatuca" cu sau fara fusta made Cristoiu

Inapoi la insemnarea sursa   memento secui
I=78 V=9248
lived  days22396

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =78   Vizitatori =9248   lived days =22396

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"