866_cp_Candidata-surpriza a lui Cristian Tudor Popescu la presedintia României


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-vreaupresedinte 

begin copy/paste

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a propus-o candidat la presedintia României pe poeta Ileana Malancioiu, pentru ca, în opinia sa, "un om ca ea ar putea sa ia, de cele mai multe ori, decizia corecta în favoarea acestui popor”. „Pâna acum am vazut la presedintii României orgoliul, vanitatea. Ileana Malancioiu nu ar pune vreo tresarie de orgoliu deasupra interesului tarii si al poporului”, a spus Cristian Tudor Popescu.

”Are doua defecte mari propunerea mea. E vorba de o femeie. Si este vorba de o poeta. Se numeste Ileana Malancioiu. O propun pentru ca este un om realizat pâna la cel mai înalt nivel în meseria lui, meseria de scriitor. Pentru ca este o taranca doctor în filozofie. Are carnet de agricultoare. A crescut la tara, a pascut vacile, a avut ani de zile pamânt sub unghii. A realizat un doctorat în filozofie si este unul dintre marii poeti si marii scriitori din toate timpurile. În ciuda statutului ei de poeta, are o gândire atât de dreapta, de pragmatica, de cinstita în raport cu societatea. Un om ca ea ar putea sa ia, de cele mai multe ori decizia corecta, înconjurându-se de oamenii potriviti pentru functia de consilier, în favoarea acestui popor. Pâna acum am vazut la presedintii României orgoliul, vaniatea. Ileana Malancioiu nu ar pune vreo tresarie de orgoliu deasupra interesului tarii si al poporului”, si-a argumentat editorialistul propunerea.

Ileana Malancioiu, 74 de ani, este o poeta contemporana si o eseista româna. Nascuta în satul Godeni, din judetul Arges, Malancioiu a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti în 1968, cu lucrarea Locul filozofiei culturii în sistemul lui Lucian Blaga. În 1997 a devenit doctor în filosofie în 1977, cu teza Vina tragica (Tragicii Greci, Shakespeare, Dostoievski, Kafka). Înainte de 1989 a lucrat la revista Viata româneasca, Televiziunea Româna, la revista Arges, la Studiourile Animafilm.  Dupa 1989 a lucrat la revista social-politica 22, la Editura Litera (redactor sef) si la saptamânalul România literara.

În opinia acestuia, cea mai importanta calitate a unui presedinte este cinstea. ”Am pus aceasta calitate înaintea inteligentei. Nu faceam asta acum 25 de ani. Un om cinstit este capabil sa se autoevalueze corect, sa stie ce poate si ce nu poate, si sa apeleze la oamenii care îl pot ajuta, în mod cinstit, si sa conduca”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

”Ne ducem la vot pentru ca societatea sa nu alunece spre dictatura”

Pe de alta parte, editorialistul sustine ca românii nu au înteles ce este votul si ca trebuie sa luptam cu "blocul de inertie" reprezentat de cei care nu merg la vot pentru ca nu au un beneficiu imediat. ”La cel bun sa ma duc la vot? Nu mi-a crescut pensia, nu am câstigat niciun proces”. Cu acest bloc de inertie e greu sa lupti. În aceasta tara nu s-a înteles ce e votul. Daca nu se voteaza, societatea se blocheaza. Ne ducem la vot pentru ca societatea sa nu alunece spre dictatura. Trebuie sa fiu constient ca daca nu mergem la vot aceasta societate poate sa degenereze pâna la dictatura.

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   866 Eu cu cine votez
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"