804 cp Iluminat inteligent si butoane de panica īn Brasov

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-monitorulexpres 

begin copy/paste

Proiect important pentru "unii" brasoveni


Iluminat inteligent si butoane de panica īn Brasov

Autor: Mihaela Parghel, 29.10.2013
• Proiectul de modernizare integrata a sistemelor de iluminat public va crea un sistem complex de telegestiune a iluminatului public, precum si un sistem de supraveghere video īn municipiul Brasov

Proiectul pentru modernizarea integrata a sistemelor iluminat public si cresterea sigurantei publice din municipiul Brasov ar putea fi lansat īn curīnd, īn Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), īn vederea angajarii unei firme care sa se ocupe de lucrarile propriu-zise de implementare. „Īn acest moment, proiectul se afla īn curs de avizare la ANRMAP (Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, n. red.), iar un raspuns este asteptat saptamīna viitoare. Imediat dupa avizare, primaria municipiului Brasov va lansa procedura de achizitie publica pentru lucrari“, a spus primarul municipiului Brasov, George Scripcaru (foto). „Este un proiect important pentru noi, mai ales ca īnseamna cresterea calitatii iluminatului public, prin faptul ca se vor obtine informatii īn timp real privind disfunctionalitatile din sistem si se va putea interveni īn cel mai scurt timp pentru remedierea lor. De asemenea, costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrica, dar si prin cresterea duratei de functionare a corpurilor de iluminat. Speram ca procedura de atribuire sa fie finalizata cīt mai repede, astfel īncīt acest sistem sa devina functional. Nu trebuie sa uitam ca proiectul are si o componenta ce presupune siguranta cetateanului“, a mai spus primarul. Investitia pentru telegestiunea iluminatului public si pentru instalarea sistemelor de supraveghere īn zonele circulate din oras este estimata la 10,87 milioane lei , suma acoperita īn procent de 98% (10,6 milioane lei) din fonduri nerambursabile acordate Brasovului, ca Pol de crestere, prin Programul Operational Regional, Axa I.

Module de reglare a intensitatii luminoase pe 10.481 de stīlpi

Proiectul de modernizare integrata a sistemelor de iluminat public va crea un sistem complex de telegestiune a iluminatului public, precum si un sistem de supraveghere video īn municipiul Brasov. Sistemul integrat de telegestiune a iluminatului public presupune montarea, pe fiecare stīlp de iluminat din municipiul Brasov, a unui modul care va permite monitorizarea modului de functionare a luminii si depistarea, īn timp util , a becurilor arse si a oricaror deficiente. Acelasi modul va permite si reducerea intensitatii luminoase a becurilor , īn caz de nevoie, pentru a micsora astfel consumul de energie si, implicit cheltuielile. Un astfel de modul va aparea pe fiecare dintre cei 10.481 de stīlpi de iluminat din municipiul Brasov, sistemul fiind implementat pe 399 dintre strazile Brasovului.

Camere video si butoane de panica īn zonele circulate ale orasului

O a doua componenta a proiectului se refera la monitorizarea si asigurarea sigurantei publice īn locurile intens circulate din oras. Pentru asta, pe 42 de stīlpi din aceste zone vor fi instalate camere de supraveghere si butoane de panica la care cetatenii pot apela īn caz de nevoie . Potrivit purtatorului de cuvīnt al primariei, Sorin Toarcea, pentru amplasarea celor 42 de dispozitive au fost propuse zonele Aleea de sub Tīmpa, Piata Sfatului, Piata Unirii, Centrul Civic, parcul Magnolia, Modarom, intersectia strazilor Republicii cu Michael Weiss si Republicii cu Diaconul Coresi, Teatrul Dramatic si parcul Tractorul. Acestea vor fi monitorizate dintr-un dispecerat al Politiei Locale si din dispeceratul primariei. „O parte dintre zonele unde ne propunem sa instalam sisteme de supraveghere sīnt acelea intens circulate, unde exista si riscul aparitiei unor incidente. Tot acolo vom exista si butoane de panica. Aceasta componenta a proiectului reprezinta o etapa īn plus īn dezvoltarea sistemelor de supraveghere video de siguranta īn oras“, a spus primarul George Scripcaru.
end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   Iluminat inteligent
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"