cp_Biografii inexistente. VALERIU ZGONEA, COLEGUL LUI MIHAI VITEAZUL.

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-universulromanesc 

begin copy/paste

Dl Valeriu Stefan Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, este al treilea om în statul român în ordinea importantei functiei. Domnia sa si-a trecut biografia în Marea Enciclopedie Engleza online. Ea nu acopera în întregime nici macar un singur rând si arata cam asa:
”Valeriu stefan Zgonea (born September 3, 1967 in Craiova) is a Romanian politician and current President of the Chamber of Deputies of Romania since 3 July 2012.”
Avem în fata asadar o biografie inexistenta. Daca mai punem la socoteala faptul ca din”pagina” enciclopedica lipseste fotografia

personalitatii respective, misterul se adânceste. Automat te întrebi: cine este Valeriu Zgonea, al treilea om în România în privinta Puterii?
Raspunsul îl gasesti nu dupa mari eforturi, prin ziare sau prin alte autobiografii pe care dl Zgonea si le-a postat pe internet foarte meticulos, dornic fiind sa afle lumea cât mai multe despre domnia sa. Din aceste texte reies cu claritate meritele si realizarile dlui Zgonea. Una dintre realizari suna asa: ”Mama este licentiata în economie si inginerie si este autor al unor inventii” (este vorba, se subîntelege, de mama respectabilului om de stat).
O alta mare realizare trecuta la loc de cinste în biografia celebrului parlamentar este aceea ca ”S-a casatorit cu Cristina, colega de liceu, având împreuna un fiu, Dragos-Alexandru”.
Oricine stie ca a avea mama licentiata în economie si a te casatori cu o colega de liceu sunt doua dintre conditiile de baza care se cer cuiva pentru a ajunge seful Camerei Deputatilor în Parlamentul României. Dl Valeriu Zgonea le îndeplineste cu prisosinta pe amândoua si ca atare este perfect îndreptatit sa ocupe înalta functie de sef al Camerei Deputatilor. Mai mult decât atât, are chiar si un fiu, lucru care îi întareste si mai mult pozitia în fruntea statului român.
Dar asta nu este totul! Acesta este doar vârful aisbergului (ca sa ma exprim într-un limbaj desuet). Realizarile dlui Zgonea ca om de stat nu se opresc aici, fiindca tot în biografiile de pe internet ale domniei sale citim: ”Valeriu Zgonea a urmat cursurile liceului ”Fratii Buzesti” din Craiova în perioada 1981-1985.”
În acest liceu, viitorul om de stat si-a adâncit temeinic cunostintele (mai ales la istorie) fiind chiar coleg de clasa si prieten cu unii domnitori si voievozi din trecut.
O astfel de afirmatie ar putea sa para deplasata sau chiar ironic-rautacioasa la adresa domniei sale, dar va asigur ca însusi dl Valeriu Zgonea a declarat în direct jurnalistilor în urma cu câteva zile, în cadrul unei conferinte de presa (sau în cadrul unui interviu transmis în direct la tv) urmatoarele: ”Daca secuii vor sa ridice în Baraolt steagul cu care au plecat la lupta alaturi de colegul meu, domnitorul Mihai Viteazul, pe mine nu ma deranjeaza”.
Numai dintr-un foarte acut simt al modestiei, dl Zgonea a evitat sa spuna jurnalistilor ca pe timpul liceului a fost prieten la toarta si cu alte figuri istorice precum Fratii Buzesti sau Baba Novac.
Probabil ca în noaptea care a urmat dupa aceasta declaratie, spiritul Elenei Ceausescu i-a produs cosmaruri dlui Valeriu Zgonea. Mai mult ca sigur ca fantoma aprigei savante, geloasa pe celebritatea sefului deputatilor români, i-a tras acestuia plapuma de pe ochi si i-a strigat: „O sa te auda intelectualii din tara asta si toti colegii mei, Zgonea! O sa te auda colegii mei, academicienii ce vorbesti! O sa te auda!”.
Numai asa se explica faptul ca a doua zi dl Valeriu Zgonea a venit la Parlament cu fata întunecata, cu cearcane la ochi.
Totusi, daca tragem o linie (dreapta) între momentul din decembrie 1989 când Elena Ceausescu vorbea judecatorilor despre ”colegii mei intelectualii” pâna în martie 2013 când dl Valeriu Zgonea le vorbea ziaristilor despre ” colegul meu meu Mihai Viteazul” vom obtine graficul exact al evolutiei clasei politice românesti din ultimii 20 de ani, clasa care si în veacul XXI este urmarita cu înversunare de blestemul analfabetismului, care face ravagii în rândurile ei la fel cum pelagra în urma cu trei sferturi de veac îi secera fara mila pe bietii tarani români.
Dar sa mergem mai departe cu biografia dlui Zgonea. Stralucitele studii facute pe timpul liceului nu au ramas fara roade si i-au permis proaspatului posesor al diplomei de bacalaureat sa fie angajat ca muncitor pe un santier (alte surse spun ca a fost lacatus mecanic). Muncitor fiind, urmeaza în paralel, dupa Revolutie si cursurile unei facultati de cai ferate (probabil cursuri fara frecventa ori prin corespondenta, sursele nu spun clar).
Abandoneaza însa ingineria pentru a urma niste cursuri de management si resurse umane la Ministerul Tineretului si al Sportului. Dar nici aici nu sta prea mult si aterizeaza tocmai la Washington, unde ”participa” (în ce calitate nu am gasit scris nicaieri) la un program de studiu al relatiilor de comunicare si mass-media organizat de Institutul National Democratic al Afacerilor Externe si care dureaza o luna (luna ianuarie 2001).
De ce-a urmat dl Zgonea ingineria daca nu i-a placut tehnica si de ce s-a dus sa studieze managementul daca domnia sa se simtea atras de mass-media este o enigma pe care o vor elucida probabil viitoarele generatii de istorici care vor studia viata marilor personalitati politice românesti ale anilor 2010. Cert este ca, asemeni desfrânatului Casanova caruia-i placeau toate femeile, dl Zgonea se simte atras iremediabil de toate institutele si universitatile si, cazut în pacatul destrabalarii intelectuale, trece rând pe rând prin patul fiecareia.
În februrie 2001 ajunge sa urmeze ” cursul de negociator al unei facultati din cadrul Institutului Pacii din SUA”. Dupa o luna de dragoste nebuna o abandoneaza pe noua iubita, sare într-o noapte pe fereastra cu hainele în brate si aterizeaza în patul unei tinerei si frumoase facultati politice americane apartinând de A.C.Y.P.L. (American Council of Youth Political Leaders). Dupa trei luni de giugiuleli o paraseste si pe aceasta si devine în luna august a aceluiasi an bursier al Universitatii din Amsterdam, urmând ”celebrul curs al profesorului Phil Nobel” intitulat “Internetul si Politica”. Din bratele frumoasei universitati olandeze trece la bursier la o institutie germana, dar nici aici nu sta mult.
Mai departe dl Zgonea se deda în continuare unui veritabil desfrâu intelectual si unui reprobabil dezmat pedagogic. Urmeaza o cursa halucinanta de vânare a tot felul de diplome, certificate, titluri etc. Strabate în pas alergator cursuri si studii care dureaza de obicei între câteva saptamâni si câteva luni (maxim un an) si care practic nu au nici o legatura între ele.
Dl Zgonea devine dependent de manuale, cursuri si masterate asa cum obsedatul sexual este dependent de siturile si revistele porno, asa cum obezul morbid este dependent de supraalimentatie. Parlamentarul nostru român înghite pe nerasuflate cazane întregi cu ghiveci de tocatura de felurite si diverse studii universitare, fara legatura unele cu altele: studii postuniversitare la Institutul Social Democrat, studii de disertatie în managementul strategic, studii de masterat în „Politici Publice Europene” la Institutul National de Administratie, studii la Colegiului National de Aparare (master, 2006), studii la Colegiului Superior de Securitate Nationala (master 2007) etc.
Transformat în aspirator de diplome si certificate, dl Valeriu Zgonea nu se poate abtine sa urmeze alte si alte specializari, tot mai numeroase, îsi îndeasa harnic în buzunare toate aceste patalamale, e nelipsit de la tot felul de cursuri si specializari. Ce va face cu ele? La ce-i vor folosi? Nimeni nu stie si nimeni nu-l poate ajuta, pentru ca, spre deosebire de obezitatea morbida, care se poate trata cu bypass gastric, apetitul pentru diplome al dlui Zgonea nu se poate trata cu bybass la creier.
Totusi, cum orice are un sfârsit, si studiile dlui Zgonea se vor finaliza. Ele îi vor fi foarte folositoare, fiindca domnia sa va ajunge : ”Vicepresedinte al Fundatiei S.E.C.S. Dolj (Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala), instructor-coordonator al Clubului de dezbateri A.R.D.O.R. Craiova (Asociatia Româna de Dezbateri, Oratorie si Retorica) si membru al Funda?iei pentru Tineret “1 Decembrie” din Craiova.”
Ca sa strabati o lume întreaga (pe banii contribuabililor), sa urmezi tot felul de cursuri postuniversitare si masterate prin lumea larga (tot pe banii contribuabililor) si apoi sa te întorci în tara si sa fii instructor-coordonator al Clubului de Dezbateri, Oratorie si retorica din Craiova si ”educator contraceptual-sexolog”, tot la Craiova, este într-adevar o performanta demna de un erou politic al vremurilor noastre. Dl Zgonea merita pe eplin sa fie al treilea om om în stat.
Chiar daca nu a ajuns nici inginer, nici retor, nici specialist în mass-media si nici macar specialist în educatie contraceptiva si sexuala, dl Zgonea a ajuns totusi seful Camerei Deputatilor. Faima despre învatatura domniei sale si despre diplomele pe care le-a luat s-a lungit si s-a latit în tara, depasind-o chiar pe a primarului Ontanu. Când dl Zgonea îsi face aparitia în oras, pâna si precupetele de la tarabele din piete si lelitele care vând flori la gurile de metrou, ba chiar si babele care se întorc de la biserica purtând cosul cu coliva sfintita si sticla cu agheasma îsi dau coate si-si sufla una alteia prin broaboade:
-Uite-l, fa! El este, fato!
si totusi, dlui Zgonea îi lipseste ceva foarte important: biografia. Nu are biografie. si probabil ca n-o sa aiba asa ceva niciodata.
Dar nu este singurul deputat în aceasta situatie. Multi sunt în aceasta situatie. Multi au biografii inexistente. În schimb toti alesii tarii au mormane de diplome si patalamale obtinute te miri pe unde si de la cine. si este destul sa le zgândari un pic amorul propriu la acest capitol si sa le marturisesti admiratia ta pentru ”studiile” lor, ca îndata îi vezi cum încep sa zâmbeasca fericiti, la fel de multumiti ca pisicile care închid ochii de placere si îsi arcuiesc spinarile sub palma ta când le mângâi încetisor pe spate de la cap spre coada.

Ioan HERALD

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   801 Epigoni sociali
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"