cp_Cum scapam de depresie


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera 

begin copy/paste

Exercitiile fizice ar putea ajuta la diminuarea simptomelor produse de depresie, sustin oamenii de stiinta.

Cercetatorii care au analizat informatii din mai multe studii anterioare au constatat ca oamenii care au facut miscare „moderata” au experimentat o reducere a simptomelor produse de depresie, comparativ cu restul participantilor implicati în studii, care au au aplicat altfel de metode pentru scaderea depresiei, precum tehnici de relaxare.

„Aceasta analiza asigura o serie de dovezi care indica faptul ca ar putea exista unele beneficii aduse de exercitiile fizice”, a explicat dr. Gillian Mead, autorul studiului de la Universitatea din Edinburgh.

O alta analiza realizata în 2009 de organizatia internationala Cochrane Collaboration, care evalueaza cercetarile medicale, a descoperit rezultate similare, însa de atunci si pâna atunci multe alte studii au analizat aceasta legatura între depresie si miscare.

„Am devenit constienti de unele noi studii si, în general, analizele Cochrane ar trebui sa fie actualizate daca apar noi dovezi care ar putea schimba rezultatele anterioare”, a declarat Mead.

În Statele Unite ale Americii, aproximativ unul din zece oameni sustin ca sunt deprimati, potrivit U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Cele mai populare tratamente pentru depresie includ medicamente antidepresive si psihoterapie.

Cu toate acestea, Mead si colegii sai au notat în The Cochrane Library ca multi oameni prefera tratamentele alternative si ca multi medici recomanda exercitiile fizice ca o potentiala optiune.

Pentru noua lor analiza, oamenii de stiinta au cautat în baza de date toate studiile clinice realizate pâna în martie 2013 care comparau efectele exercitiilor fizice asupra adultilor suferinzi de depresie cu alte tratamente întâlnite.

În total, oamenii de stiinta au reusit sa combine informatii din 35 de studii care au inclus 711 oameni ce au fost repartizati aleatoriu la un program de exercitii fizice si alti 642 indivizi alesi pentru un grup de control.

Deoarece studiile au folosit mai multe metode de evaluare a gradului de depresie, oamenii de stiinta le-au convertit într-un singur sistem de masurare pentru a putea compara oamenii care faceau exercitii fizice cu cei care nu faceau asta. Folosind acest sistem de masurare, diferentele dintre grupuri de 0,2 reprezentau un efect minor, cele de 0,5 reprezentau un efect moderat, iar cele de 0,8 indicau un efect major.

Astfel, echipa coordonata de Mead a scos la iveala ca între cele doua grupuri exista o diferenta de 0,62 de puncte în ceea ce priveste reducerea simptomelor specifice depresiei.

De exemplu, în unul dintre studiile din 2007, oamenii de stiinta au descoperit ca 45% dintre indivizii care au luat parte la tratamentul prin exercitii fizice, dupa patru luni nu mai împlineau criteriile specifice pentru diagnosticarea lor drept suferinzi de depresie, comparativ cu doar 31% dintre cei care primisera o pastila placebo.

Într-un alt studiu din 2002. 555 dintre participanti au experimentat un declin semnificativ al simptomelor specifice depresiei dupa 10 saptamâni de exercitii fizice, comparativ cu doar 33% dintre subiectii care au recurs la tratarea prin discutii informale.

Totusi, diferenta dintre grupuri au fost diminuate cu mult atunci când cercetatorii au analizat numai informatii provenite din sase studii clinice considerate ca fiind de înalta calitate.

Cu toate acestea, exercitiile fizice par sa reduca simptomele depresiei la fel de mult ca psihoterapia sau medicamentele antidepresive. Însa Mead a tinut sa sublinieze ca aceste descoperiri sunt bazate doar pe date obtinute dintr-un numar mic de studii clinice.

„Exista multe idei legate de potentialele mecanisme care ar putea diminua depresia dar nu cred ca exista suficiente dovezi în literatura care sa indice ca un mecanism este mai bun ca altul”, a adaugat Mead.

De asemenea, oamenii de stiinta nu au putut spune care tip de exercitii fizice este cel mai potrivit , dar Mead a explicat ca studii anterioare au recomandat ca oamenii sa adopte un stilul de miscare pe care îl pot realiza timp îndelungat.

Sursa: Reuters

end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   794 by Descopera II
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"