cp_Pielea umana „fabrica” antibiotice naturale extrem de eficace

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera.ro 

O substanta cu proprietati antibiotice, numita dermcidina, produsa de pielea noastra atunci când transpiram, combate extrem de eficient bacilul tuberculozei si alti germeni periculosi. Descoperirea ar putea ajuta la obtinerea unor tratamente împotriva „supermicrobilor” rezistenti la antibiotice.

O echipa internationala de oameni de stiinta a a descifrat recent structura dermcidinei, specialistii reusind astfel sa înteleaga ce anume face ca aceasta substanta sa fie atât de eficace în distrugerea bacteriilor infectioase. 
Sunt cunoscute aproximativ 1700 de tipuri de astfel de antibiotice naturale, dar, pâna acum, oamenii de stiinta nu întelesesera pe deplin cum functioneaza ele.
Eliminarea sudorii face ca pe pielea nostra sa se raspândeasca antibiotice puternice care ne protejeaza de atacul bacteriilor patogene. Dcaa pielea sufera leziuni  - taieturi, zgârieturi, întepaturi de insecte etc. - substantele antibiotice, ca dermcidina, distrug rapid si eficient „invadatorii” - bacteriile potential periculoase.
Asemenea substante, cunoscute drept peptide antimicrobiene (AMP), sunt mai eficiente pe termen lung decât antibioticele traditional folosite, deoarece bacteriile nu dezvolta rapid rezistenta la aceste substante naturale.
AMP ataca punctul slab al bacteriilor - peretele celular - care nu poate fi modificat rapid pentru a rezista atacului. Datorita acestei proprietati, AMP ar putea ajuta la dezvoltarea unei noi generatii de antibiotice.

Oamenii de stiinta cunosteau faptul ca dermcidina este activata într-un mediu sarat si usor acid, cum este sudoarea. Molecula perforeaza canale minuscule în membrana celulara a bacteriei, canale care sunt stabilizate cu ajutorul ionilor de zinc prezenti în sudoare. În consecinta, apa si particulele încarcate trec incontrolabil prin membrana, ducând, în cele din urma, la moartea celulei bacteriene.

Utilizând o combinatie de tehnici, oamenii de stiinta au determinat structura atomica a canalului molecular, constatând ca este vorba despre o formatiune neobisnuit de lunga, permeabila si adaptabila si care reprezinta o noua clasa de proteine membranare. Au descoperit, de asemenea, ca dermcidina se poate adapta unor tipuri de membrane celulare extrem de variabile. Aceasta însusire ar explica de ce dermcidina este un antibiotic cu spectru atât de larg si este capabila sa lupte atât cu bacteriile, cât si cu fungii (ciupercile).

Dermcidina este activa împotriva unui numar mare de bacterii patogene, precum Mycobacterium tuberculosis (care provoaca TBC) sau Staphylococcus aureus.
Staphylococcus aureus a dezvoltat, în ultimii ani, tulpini cu rezistenta multipla (la numeroase antibiotice), mai ales în spitale, devenind  o amenintare majora pentru pacientii internati. Infectiile cu asemenea tulpini bacteriene nu raspund la tratamente cu antibioticele obisnuite si pot duce la septicemie sau pneumonii, care pun în pericol viata.

Oamenii de stiinta care au descifrat mecanismul de actiune al dermcidinei spera ca aceste descoperiri sa duca la crearea unei noi clase de antibiotice, mai eficiente, capabile sa distruga si asemenea „supemicrobi” periculosi.
Noul studiu, care a implicat cercetatori de la Universitatile din Edinburgh, Goettingen, Tuebingen and Strasbourg, a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

???cum ramine cu antipespirante ??? aceasta este intrebarea mea
Inapoi la insemnarea sursa   769 medicina
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"