cp_premierul Victor Ponta

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-cotidianul.ro 

Încet, încet, premierul Victor Ponta începe sa utilizeze limbajul lui Traian Basescu împotriva celor care îl critica. Joi, Ponta a facut o declaratie la care nu se astepta nimeni vreodata.

Au fost de aceeasi parte a baricadei

Premierul Victor Ponta, aflat în plin proces de coabitare cu Traian Basescu, a împrumutat de la acesta si iesirile golanesti. Nu mai departe joi, Ponta a facut o afirmatie care în orice tara civilizata ar fi fost urmata de prezentarea demisiei. Rugat sa comenteze o serie de critici la adresa USL si a sa ale senatoarei PC Cristiana Anghel, premierul nu a mai apelat la formula sa diplomatica de pâna mai ieri „eu nu sunt parerist si nu comentez declaratiile altora”, ci a facut o afirmatie uluitoare: „Strict în cazul doamnei, m-am gândit la un singur lucru: ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”. A spune asa ceva - chiar daca este vorba de un proverb - la adresa unei persoane care a stat în greva foamei mai bine de doua luni de zile pentru respectarea unor drepturi colective este efectiv incalificabil. Se poate interpreta ca Ponta este dezamagit ca fosta învatatoare nu a subcombat în urma protestului ei.

Culmea, inclusiv Victor Ponta a avut mult de câstigat în urma protestului Cristianei Anghel. Din acest unghi de vedere, declaratia sa este chiar un nonsens, pentru ca Ponta si Anghel s-au aflat la vremea respectiva în aceeasi tabara si criticau dur PDL si pe Traian Basescu.

Scuze penibile

Ca senatoarea PC (usor atâtata de moderatorii TV) a exagerat (viitorul va demonstra daca a avut dreptate sau nu) în criticile facute este un fapt, dar replica premierului trebuia sa se limiteze la clasicul „nu are dreptate” sau ceva de genul asta, nu la declaratia de-a dreptul scandaloasa pe care a facut-o.

Declaratia premierului a fost facuta în fata camerelor de luat vederi ale tuturor televiziunilor de stiri. Deci a fost auzita/vazuta de milioane de români. Vineri, atentionat ca a sarit rau calul, Ponta în înjghebat un fel de scuze. Dar nu publice, pe vreun post tv, ci pe pagina sa de Facebook. Care este citita de un numar restrâns de persoane, chiar daca a fost preluata de unele televiziuni. „Exprimarea mea în legatura cu învatatoarea Anghel a fost una nefericita si o regret. Am vrut sa folosesc un proverb românesc, care reflecta, de obicei, mâhnirea în legatura cu dezamagirea produsa de cineva. Nu am avut nicio intentie negativa si cred ca am fost interpretat gresit. De acum, personal, ma voi abtine sa mai comentez acest subiect”. Scuzele premierului sunt penibile. În primul rânds el utilizeaza apelativul „învatatoarea Anghel” desi criticile au venit din partea senatoarei PC Anghel. A spune ca afirmatia sa a fost interpretata gresit reprezinta în fapt o insulta la adresa celor care i-au preluat declaratia. Care a fost clara ca buna ziua. Nu în ultimul rând spunând ca nu va mai comenta subiectul, Ponta sugereaza totusi ca el a avut dreptate.

Este regretabil deci ca un prim-ministru al unui guvern care a primit sufragiile a 70% din electoratul prezent la urne a început sa aiba un comportament similar celui împotriva caruia au votat românii si la referendumul din 29 iulie si la parlamentarele din 9 decembrie.

Inapoi la insemnarea sursa   743_Draganesti_OLT
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"