cp_teoria pendulilor

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-jurnalul.ro 

Autor: Maria Timuc
Una dintre cele mai interesante teorii despre felul în care ne cream realitatea îmi pare a fi ”teoria pendulilor” a unui rus, pe care îl cunosc doar ca autor de carti, Vadim Zeland. ”Spatiul Variantelor”(Ed Dharana), una dintre cele trei carti în care Zeland, explica teoria, vorbeste despre ”structuri energetice informationale” subtile, create de gândirea omeneasca. Mai multe minti care gândesc la fel(în aceeasi directie) creeaza penduli extrem de puternici si, adesea, distructivi, care se hranesc cu energia negativa a oamenilor sau, sa-i spunem într-un limbaj mai apropiat de ceea ce accepta toata lumea ca fiind real, cu gândurile negative, cu nemultumirea, vinovatia, frica, nelinistea si obiceiul nostru de a reactiona negativ la situatii de viata provocatoare. ”Reactia de raspuns la un eveniment negativ induce transferul pe liniile negative ale vietii. (...) Nu lasati sa patrunda în stratul lumii dumneavoastra nici o informatie negativa. A nu lasa nu înseamna a evita, ci a ignora intentionat, a nu te interesa”, spune Vadim Zeland.

Cu alte cuvinte, obiceiul nostru de a reactiona negativ la o situatie de viata neplacuta, provocatoare nu doar ca hraneste ”un pendul”, dar atrage dupa sine alte situatii de viata negative, ne muta din zonele de întâmplari placute, fericite, multumitoare sau macar obisnuite pe ”linii de viata” în care suntem continuu provocati sa ripostam, sa ne enervam, sa ne supram, sa ne simtim deranjati, sa învinovatim, sa ne fie frica de ceva si sa avem mereu numai probleme. ”Reactia” la evenimentele de viata este prezentata de catre Zeland la fiind cheia coborârii noastre în Iadul întâmplarilor nefericite sau, dimpotriva, cheia urcarii pe fluxul fascinant, fantastic al valurilor unei vieti pline de gratie, care ne aduce în cale ceea ce avem nevoie, dar si ceea ce ne dorim. Micile noastre suparari merita sa fie scoase din uz, micile nemultumiri si importanta exagerata pe care le-o dam unor întâmplari marunte trebuie anihilate pentru ca lumea noastra sa fie si lumea în care ne place sa traim. Daca ”dupa rau urmeaza si mai rau”, cum spunea si celebrul Murphy, se întmpla doar pentru ca ”noi reactionam rau”. Noi ne pierdem în nemultumiri, frustrari, noi învinovatim, noua ne este frica, noi nu mai contenim sa vorbim cu întreaga populatie despre fiecare marunta provocare de viata, despre ceea ce ne nemultumeste sau ne displace si, prin aceste gânduri, mintea ne este atrasa în capcana, iar evenimentele vietii îi urmeaza.

Pentru ca noua sa ni se întâmple si lucruri bune sau mai mult bune decât ”nebune”, mai mult frumoase decât cele ce ne fac sa ne începem ziua cu expresia ”nu am bani” în locul rugaciunii de dimineata, cum spune cu umor Zeland, avem nevoie sa devenim constienti în fiecare moment în care ”suntem provocati” sa ne dam de-a dura pe derdelusul Iadului. Raspunsul nostru la întâmplari suparatoare le perpetueaza, asa ca, sa reactionam diferit, sa ignoram intentionat provocarile ar fi, iata, solutia pentru o existenta care curge mai placut. Principiul initiatic ”trece si asta” poate fi de ajutor în clipa în care alegem reactia la un eveniment de viata neplacut. Toate trec, dar daca mintea noastra nu le lasa, se focalizeaza asupra problemelor, le întoarce pe toate fetele si le hraneste cu gânduri toxice, problemele sunt retinute în câmpul atentiei, sunt energizate si perpetuate. ”Nu te supara frate” e o expresie pe care am putea de asemenea sa o retinem ca filozofie de viata în cazul în care absenta supararii ne ajuta sa ne bucuram de viata mai mult decât sa ne luptam cu cele pe care ni le aduce ea.
Inapoi la insemnarea sursa   741 Ponta
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"