714_cp_Valeriu_Stefan_Zgonea


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

 Valeriu Stefan Zgonea 

  Valeriu Stefan Zgonea n. 3 septembrie 1967, Craiova) Mama sa este licentiata în economie si inginerie si este autor al unor inventii.

  Valeriu Zgonea a urmat cursurile Colegiului National "Fratii Buzesti" din Craiova, în perioada 1981-1985. În anul 1986 s-a angajat ca muncitor, urmând si cursurile Facultatii de Constructii, la seral. În perioada 1993 - 2000 a urcat treptele profesionale de la inginer stagiar la sef district linii si apoi revizor regional de Siguranta Circulatiei în cadrul Regionalei Cai Ferate Craiova.

  A devenit membru PDSR în data de 30 aprilie 1996 (din iunie 2001 P.S.D.). În perioada 1999 - 2001 a fost presedinte al Organizatiei de Tineret P.D.S.R. Dolj, vicepresedinte la nivel national al Organizatiei de Tineret a PDSR si membru al Comitetului Executiv Central al Consiliului National P.D.S.R. Din anul 2001 este vicepresedinte al P.S.D. Dolj si membru al Consiliului National al P.S.D. Din anul 2007 detine functia de secretar executiv al Biroului Permanent National al Partidului Social Democrat.

 Personalitati politice » Valeriu-Stefan Zgonea 
Valeriu Zgonea s-a nascut la 3 septembrie 1967, in Craiova. Inca de mic a fost impresionat de realizarile profesionale ale parintilor sai, Aurora si Constantin Corneliu. "Acestia erau niste oameni seriosi si foarte bine pregatiti, ce nu se dadeau inapoi atunci cand era vorba sa ajute pe cineva, un exemplu pe care am incercat si eu sa il urmez."

Copilaria si adolescenta petrecute pe santier

Copilaria si-a petrecut-o pe mai mult pe santier, alaturi de parinti, care lucrau la sistemul de irigatii de la Dabuleni. A inceput studiile la scoala din cartierul Craiovita Noua, din Craiova si le-a continuat la Tg. Jiu, ca urmare a mutarii parintilor in acest oras. Fire ambitioasa, Valeriu Zgonea s-a pregatit pentru admiterea la Facultatea de Automatica, insa a picat pentru o diferenta de numai cateva sutimi. Asta insa nu l-a descurajat si in toamna aceluiasi an a fost admis la Facultatea de Constructii, la seral, in paralel angajandu-se la Insitutul de Cercetari in Constructii Cai Ferate.

"In vacanta ma transferam de obicei cu serviciul la Craiova, ca muncitor necalificat. M-am plans o data mamei ca, desi sunt 'copil de directoare', muncesc mai mult decat alti colegi de-ai mei. Iar mama mi-a spus ca trebuie sa muncesti mai mult decat ceilalti fiindca pentru a ajunge in frunte trebuie sa urci toate treptele, nu sa le sari".


De la acar pana la sef cu siguranta circulatiei al CFR

Imediat dupa terminarea facultatii, a revenit in Craiova, la CFR. Aici a trecut prin toate treptele profesionale, de la acar pana la sef cu siguranta circulatiei la Regionala Cai Ferate Craiova.

Dupa evenimentule din anii ’90, Valeriu Zgonea s-a hotarat sa imbratiseze activitatea publica, frecventand cursurile Ministerului Tineretului si Sportului privind managementul resurselor umane si managementul proiectelor. De asemenea, in anul 2001a participat la Programul privind studiul comunicarii politice si al relatiilor media, organizat la Washington de Institutul National Democratic al Ministerului Afacerilor Externe.
In acelasi timp a absolvit cursul de negociere organizat de Institutul Pacii din SUA. In luna martie a anului 2001 a urmat cursurile A.C.Y.P.L.(American Council of Youth Political Leaders). In august 2001 a obtinut o bursa din partea Universitatii din Amsterdam, urmand celebrul curs al profesorului Phil Nobel intitulat "Internetul si Politica".

In perioada 2002-2003 si-a continuat pregatirea profesionala, urmand studii postuniversitare la Institutul Social Democrat, finalizate cu o disertatie in managementul strategic. Totodata, a devenit masterand in "Politici Publice Europene" la Institutul National de Administratie. In 2006 a absolvit Colegiul National de Aparare si Colegiul Superior de Securitate Nationala.

Inca din timpul studentiei s-a implicat in viata comunitatii, participand activ la Revolutia din 1989. Astfel, a devenit membru al unor societati civice renumite cum ar fi
A.R.E.D. (Asociatia Romana pentru Educatie Democratica), vicepresedinte al Fundatiei S.E.C.S. Dolj (Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala), instructor-coordonator
al Clubului de dezbateri A.R.D.O.R. Craiova (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica) si membru al Fundatiei pentru Tineret "1 Decembrie" din Craiova.

Deputat ales in 2000, reales in 2004 si 2008

"Influentat de contextul politic, m-am inscris in Partidul Democratiei Sociale din Romania pe 30 aprilie 1996, la patru ani de la constituirea PDSR – actual PSD".
 Duios democratia Zgonea 

.... Iar în locul unei cucoane pricepute la numarat deputati, a venit unu’ specialist la numarat vagoane: Valeriu-Stefan Zgonea. Am studiat azi-noapte CV-ul acestui domn si m-am culcat linistit: geniul românesc n-a murit înca. Mai nasc înca si la Craiova oameni! Ce întelegem noi din acest CV? În primul rând ca, desi Eminescu e mort si îngropat, iar Sadoveanu si Nichita asijderea, suntem contempora.ni cu Zgonea, ceea ce e suficient. Omul este un geniu, dar unul care a stat ascuns decenii întregi pâna sa se releve în toata splendoarea sinapselor lui!

Pai, hai sa o luam metodic: Valerica a început facultatea la 18 anisori, în 1985, în plina dictatura comunista. O facultate unde nu intra oricine si nu intra nici acum: aia de cai ferate, drumuri si poduri. Junelui i-a placut asa de mult în ea, încât timp de opt ani n-a mai parasit-o! Da, dom’le, opt ani! Scrie negru pe alb în CV: 1985-1993! Ati putea crede ca e o greseala de tipar, dar nu e! Pentru ca anii sunt la fel si pe pagina Camerei Deputatilor, si pe cea a Organizatiei PSD Dolj! Ce dreacu’, nu-s primara + gimnaziul, e facultate toata ziua! Acolo e clar ca s-a facut carte, nu ca acum, termini în trei ani si n-ai habar ce-ai învatat! Nea Valerica a studiat temeinic, opt ani batuti pe muchie, nu fiindca el pricepea mai greu, ci fiindca îi placea sa toceasca în patru ani cât altii într-o sesiune! Si sa va mai aud eu zicând de Crin, ca n-a fost în stare sa termine facultatea la timp! Asta-i, cred, sarcina de partid în USL: aici daca faci facultatea în patru ani deja te suspecteaza colegii de inteligenta!

Multa vreme, Valerica a fost simplu muncitor. Iar când s-au îndurat Dumnezeu si Maiculita Domnului de-a terminat si el facultatea, a devenit inginer si deja a început sa-i licareasca inteligenta în ochi.....

Dar geniul lui Zgonea înca nu se manifestase plenar. A fost nevoie de eclipsa totala de Soare de la cumpana mileniilor ca energiile cosmice reunite sa convearga în capsorul lui de sus si sa-i releve întreaga masura a geniului: dupa ce se târâse opt ani ca personalul de Buhusi prin facultatea de cai ferate, brusc, dupa anul 2000, Valerica a fost lovit de un atac de geniu: în doar câtiva ani el avea sa urmeze doua cursuri universitare si sa obtina nu mai putin de trei masterate, din domenii care de care mai diverse, plus sa faca niste cursuri de specializare la Washington si la Amsterdam. Nici Da Vinci n-a fi fost mai polivalent!

Si acum mai vin unii si se întreaba cine-l recomanda pentru o asemenea functie în stat? Cum cine? Vocea si talentul lui, fratilor! Aceeasi voce care-l facea ieri sa urle pe culoarele Camerei Deputatilor, ca Blaga si Anastase pot sa sesizeze „si pe mama Curtii Constitutionale”, fiindca acum USL e la putere si face ce vrea, schimba pe cine vrea....

Inapoi la insemnarea sursa   714 audieri 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"