cp_Deung Yong Moon

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-jurnalul.ro 

Mai mult de jumatate dintre sinuciderile coreenilor cu vârste cuprinse între 15 si 20 de ani au ca motiv rezultatele slabe la învatatura sau picarea examenului la facultate.
Facultatea, în Coreea de Sud, are o importanta enorma. Examenele de admitere sunt foarte grele, însa absolvirea unei facultati aproape ca garanteaza ob?inerea unei slujbe foarte bine platite, dat fiind prestigiul de care se bucura institutiile de învatamânt superior în aceasta tara.
Pentru cei care nu reusesc sa treaca examenul de admitere, însa, urmeaza noua luni de iad. Multi îti iau viata, altii traiesc cu rusinea de a-ti fi dezamagit parintii si de a le fi irosit banii (majoritatea scolilor coreene sunt private si au taxe foarte mari). Cei cu adevarat ghinionisti, însa, sunt trimiti la scoala Deung Yong Moon (Poarta catre succes), lânga Seul, în fapt un fel de manastire în care cei care au picat examenele petrec noua luni învatând pentru un nou examen.
Scoala este construita pe sistemul ”Big Brother”. Peste 80 de camere de luat vederi supravegheaza studentii în permanenta. Trezirea este la ora 6.30 dimineata, iar orele de studiu se prelungesc pâna spre ora 24.00. Studentii nu au dreptul sa vorbeasca între ei decât în pauze si numai cu un student de acelasi sex.
Nu numai ca elevii nu au voie sa aiba o iubita sau un iubit, dar baietilor le este interzis sa vorbeasca cu fetele, chiar si în pauze. Pentru a nu exista confuzii, baietii sunt obligati sa poarte salopete albastre, iar fetele salopete rosii. Cine încalca regulile primeste un cartonas galben. Daca încalci regulile din nou, primesti rosu si esti eliminat din institutie.
În cele noua luni petrecute în aceasta scoala, elevii nu au acces la televizor, la internet, nu au voie sa aiba telefoane mobile sau MP3 Playere.
"În timpul orelor de studiu nu avem voie nici macar sa mergem la baie”, spune Um Hee-joon, de 20 de ani, un tânar pe care parintii l-au trimis sa-si petreaca cele noua luni învatând pentru examenul de admitere.
Marele eveniment are loc pe 8 noiembrie. În ultima luna de scoala pregatitoare, nici macar parintii, care platesc echivalentul a 1.800 de dolari pe luna pentru a-si tine odraslele aici, nu au voie sa îsi viziteze copiii. Este perioada în care elevii primesc lectii de întarire a încrederii în sine. Printre procedee se numara si sedintele de hipnoza, în care elevilor li se spune ca sunt mai bine pregatiti ca niciodata.
În ziua examenului, elevii despre care exista temerea ca si-ar lua câmpii imediat ce ar iesi pe usa, sunt escortati pâna la facultate cu bodyguarzi.
"Elevilor li s-a acordat prea multa libertate, au fost rasfatati”, spune directorul institutiei, Han Sang-hee. "Am ajuns la un acord ca aceasta scoala îi va ajuta sa scoata la lumina tot ce au mai bun în ei prin control si disciplina stricte. Programul este asemanator unei scoli militare, asa ca elevii trebuie sa aiba rabdare”, adauga acesta.
Elevii, însa, nu sunt la fel de încântati. "Ma simt cu adevarat sufocat, aici. Mi-am facut o lista cu 100 de lucruri pe care vreau sa le fac dupa ce dau examenul de admitere. Cel mai mult îmi doresc sa calatoresc”, spune elevul Cho Hwan, de 20 de ani.
"Am petrecut aproape un an de zile pregatindu-ma pentru acest examen. Sper sa iau o nota buna, ca sa nu am regrete pe urma”, a adaugat acesta. 
Inapoi la insemnarea sursa   Huiduieli  
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"