707_cp_Crima în sediul SRI


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-mediafax 

Trei fosti angajati ai SRI Timis si un superior al acestora sunt judecati pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva, de Tribunalul Militar Timisoara, dupa ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei sa bata trei persoane care vroiau sa fure fier vechi din curtea institutiei, una murind.

Prim-procurorul Parchetului Militar Timisoara, Radu Ilina, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca dosarul a patru fosti angajati ai SRI va fi judecat la Tribunalul Militar Timisoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie.

Potrivit prim-procurorului, dosarul a fost instrumentat de Parchetul Militar Timisoara, fiind deschis în luna octombrie 2011, dupa ce trei angajati ai SRI ar fi omorât în bataie, la comanda unui superior, un barbat intrat în curtea institutiei cu scopul de a fura fier vechi.

Avocatul a doi dintre fostii angajati ai SRI Timis implicati în acest caz, Calin Staiculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca cei patru inculpati sunt judecati în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva.

"Dosarul se afla în curs de cercetare la un judecator al Tribunalului Militar Timisoara, având ca prim termen de judecata data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajati ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghita si Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotonent colonelul în rezerva Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei sa bata trei persoane intrate în curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. În urma acestei altercatii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte doua suferind doar rani usoare", a declarat avocatul.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Timisoara, apoi a fost preluat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, fiind instrumentat din nou, de aceasta data de Sectia Parchetelor Militare. Aceasta institutie a decis retrimiterea dosarului la Timisoara pentru a fi judecat la Tribunalul Militar.

Potrivit avocatului Calin Staiculescu, inculpatii risca pâna la 15 ani de închisoare în acest caz.

Avocatul Calin Staiculescu a explicat ca atât cei trei angajati ai SRI, cât si superiorul lor au fost trecuti în rezerva, pâna la finalizarea procesului.

"Conform legilor, se dispune trecerea în rezerva în cazul în care angajati ai unei institutii cum este SRI sunt anchetati", a explicat Staiculescu.

Inapoi la insemnarea sursa   trei caporali 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"