707_cp SRI regreta incidentul de la Timisoara si .. a ajutat în ancheta


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-evz.ro 

Serviciul Român de Informatii (SRI) arata ca a cooperat cu procurorul militar care se ocupa de cazul în care fosti angajati ai SRI Timisoara sunt acuzati de omor, caz unic în istoria institutiei. În plus, institutia regreta incidentul, i-a sanctionat pe cei implicati si s-au luat masuri pentru evitarea pe viitor a astfel de cazuri.

Într-un comunicat al Serviciului se arata ca “în data de 27.10.2011, persoane neautorizate au intrat prin efractie într-un obiectiv, supus unor norme si restrictii de acces, al Serviciului Român de Informatii din Timisoara, fiind surprinsi în curtea imobilului de catre personalul însarcitat cu paza si protectia obiectivului, în timp ce încercau sa sustraga materiale. În acest context, foste cadre ale Serviciului, trei soldati gradati voluntari si un ofiter, au actionat, în mod abuziv, asupra persoanelor depistate în interiorul obiectivului militar, cu depasirea nejustificata a limitelor de reactie prevazute de normele interne ce reglementeaza astfel de situatii, în contradictie flagranta cu conduita stabilita de legile si regulamentele militare si valorile Serviciului Român de Informatii”, se arata într-un comunicat al SRI.

Sanctiuni drastice

Potrivit documentului, conducerea SRI “a actionat cu promptitudine si transparenta, în spiritul si litera legii, dispunând conform procedurilor interne constituirea unei comisii speciale de verificare cu privire la eveniment”. “Rezultatele investigatiilor complexe realizate au avut o contributie semnificativa în cadrul urmaririi penale instrumentate de procurorul militar însarcinat cu solutionarea cauzei, cu care s-a cooperat strâns pe tot parcursul anchetei. În paralel, au fost dispuse o serie de masuri legale conform regulamentelor interne pentru sanctionarea drastica a celor implicati si de natura sa evite pe viitor astfel de incidente la nivelul întregului Serviciu”, se mai arata în comunicat.

Le pare rau

“Serviciul Român de Informatii îsi exprima regretul fata situatia creata si îsi reafirma intransigenta fata orice abuz si nerespectare a legilor si regulamentelor, a normelor de deontologie profesionala de catre proprii angajati, considerând o prioritate mentinerea starii de legalitate a activitatilor realizate la nivelul institutiei", se mai arata în comunicat.

Au actionat la comanda superiorului

Trei fosti angajati ai SRI Timis si un superior al acestora sunt judecati pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva, de Tribunalul Militar Timisoara, dupa ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei sa bata trei persoane care vroiau sa fure fier vechi din curtea institutiei. O victima a decedat la scurt timp dupa incident. “Dosarul se afla în curs de cercetare la un judecator al Tribunalului Militar Timisoara, având ca prim termen de judecata data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajati ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghita si Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotonent colonelul în rezerva Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei sa bata trei persoane intrate în curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. În urma acestei altercatii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte doua suferind doar rani usoare”, a declarat unul dintre avocatii soldatilor. Cei trei angajati ai SRI, cât si superiorul lor au fost trecuti în rezerva, pâna la finalizarea procesului.

Inapoi la insemnarea sursa   trei caporali 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"