707_cp_SRI_dezminte


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-adevarul 

SRI dezminte vehement musamalizarea cazului de la Timisoara, în care patru angajati au omorât în bataie, anul trecut, un hot de fier vechi

Serviciului Român de Informatii dezminte musamalizarea cazului în care patru fosti ofiteri ai Serviciului Român de Informatii (SRI) au fost trimisi în judecata pentru ca au omorât în bataie un hot de fier vechi, anul trecut si spune ca institutia se disocieaza de acest gest odios mentionând ca datele anchetei nu au fost publice deoarece faceau obiectul unei anchete aflate în derulare.

Sorin Sava, purtatorul de cuvânt al Serviciului Român de Informatii a declarat ca, institutia se disocieaza de cei patru fosti angajati ai institutiei care au batut cu bestialitate trei hoti de fier vechi prinsi în incinta unitatii din Timisoara. În urma interventiei brutale ale militarilor, unul dintre barbatii prinsi la furat a murit, din cauza hemoragiilor interne.

“Cei trei soldati gradati voluntari si un ofiter au actionat disproportionat asupra persoanelor depistate în interiorul obiectivului militar, cu depasirea nejustificata a limitelor de reactie prevazute în astfel de situatii, în contradictie flagranta cu conduita stabilita de legile si regulamentele militare si de valorile Serviciului Român de Informatii. Serviciul Roman de Informatii nu tolereaza un astfel de comportament al angajatilor si nu numai ca nu ascunde acest incident, dar a pus la dispozitia anchetatorilor, toate resursele necesare de care dispune, ca cei vinovati sa plateasca în litera legii”, a declarat acesta.

Referitor la presupusa musamalizare a acestui caz, Sava a mai precizat ca institutia este limitata sa comunice anumite informatii în astfel de cazuri. Pâna acum o saptamâna, ancheta, fiind înca în derulare, a tinut departe de opinia publica acest caz, însa la momentul în care rechizitoriul anchetei a fost public, institutia a emis un comunicat de presa prin care îsi manifesta disocierea totala fata de gestul celor patru fosti angajati, mentionând, totodata, ca SRI a fost prima institutie care a luat masuri si a aplicat primele sanctiuni împotriva suspectilor.

“SRI a dispus cu celeritate, constituirea unei comisii speciale de verificare cu privire la eveniment. Rezultatele investigatiilor complexe realizate au avut o contributie semnificativa în cadrul urmaririi penale instrumentate de procurorul militar însarcinat cu solutionarea cauzei, cu care s-a cooperat strâns pe tot parcursul anchetei. În paralel, au fost dispuse o serie de masuri legale, conform regulamentelor interne pentru sanctionarea drastica a celor implicati si de natura sa evite pe viitor astfel de incidente la nivelul întregului Serviciu. Fata de situatia descrisa, conducerea Serviciului Român de Informatii a actionat cu promptitudine, în spiritul si litera legii, Pentru a nu interfera cu procedurile judiciare aflate în desfasurare si a nu afecta în nici un fel bunul mers al justitiei, pe tot parcursul investigatiei si judecarii cauzei, institutia noastra a respectat si va respecta, conform legii, restrictiile referitoare la comunicarea de date din dosarul penal care are ca obiect acest eveniment cu caracter de unicitate la nivelul Serviciului”, a mai declarat purtatorul de cuvânt SRI.

Anul trecut, la finalul lunii octombrie, trei capitani si un locotenent-colonel au prins în flagrant trei barbati care venisera sa fure fier vechi din interiorul unei unitati ale institutiei.  Cei patru angajati SRI i-au luat la bataie pe hoti, iar în urma loviturilor, unul dintre ei a murit.

Dusi în fata Parchetului Militar din Timisoara, cei trei capitani au declarat ca nu au facut decât sa asculte ordinele dat de locotenent-colonel. Ei sustin ca daca nu faceau acest lucru riscau sa fie sanctionati disciplinar.

Cei patru risca sa ajunga dupa gratii, pentru purtare abuziva, loviri si vatamari corprorale cauzatoare de moarte.  Victima care a fost prinsa la furat fier vechi chiar din curtea SRI a fost interogata, iar ulterior batuta crunt.
 
Conform rechizitoriului procurorilor, victima a fost amenintata ca daca nu va colabora, atunci va fi împuscata si îngropata chiar în curtea SRI. Conform raportului medico-legal, victima a murit din cauza hemoragiei interne provocate de bataie. Dupa scandal, cei patru angajati au fost trecuti în rezerva, ei fiind cercetati acum pentru purtare abuziva si lovituri cauzatoare de moarte.

Inapoi la insemnarea sursa   trei caporali 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"