701_cp_si puteam paste oile..


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul.info 

Finantatorul Stelei, George Becali, a declarat, vineri, în fata instantei supreme, ca terenul pe care l-a luat la schimb de la Ministerul Apararii avea o valoare sentimentala pentru el, pentru ca era semanat cu lucerna, si-si putea paste linistit oile acolo, în locul "ciobanului Bebe".

Instanta suprema a reluat, vineri, audierile în dosarul în care finantatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali, fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, si fiica acestuia au fost deferiti justitiei pentru un schimb de terenuri dintre omul de afaceri si institutia statului.

Înalta Curte a continuat audierea fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc, si i-a audiat si pe restul inculpatilor din acest dosar, respectiv pe fiica lui Babiuc, Dana Babiuc, pe generalul Dumitru Cioflina si pe finantatorul Stelei George Becali.

În fata celor trei judecatori, Becali a afirmat ca procurorul care a instrumentat cazul a mintit cu privire la faptele sale, despre care a aratat ca au fost legitime si ca nu întelege care este acuzatia de vreme ce la momentul schimbului el ar fi fost cel care a iesit în pierdere.

Becali le-a mai explicat magistratilor ca a preferat sa ia la schimb terenul din localitatea Stefanesti si nu un altul, propus initial de Ministerul Apararii, din zona Ghencea, datorita unei valori sentimentale pe care o nutrea fata de acel teren.

"Am refuzat terenul din Ghencea pentru ca ma interesa un teren mai apropiat de ferma mea din Pipera. În felul acesta eu puteam transporta mai usor si mai ieftin mâncarea pentru animale. În plus, terenul avea o valoare sentimentala pentru mine. Era semanat cu lucerna si puteam sa îmi duc si eu oile la pascut acolo. Dar eu nu puteam pâna sa fac schimbul. Pentru ca acolo era interzis, ca era al Armatei. Doar un cioban Bebe putea paste oile acolo. Eu ma ofticam. Ca ala, Bebe, pastea ziua, ca avea blaturi", a sustinut George Becali, respingând ipoteza vreunui interes financiar sau de oportunitate materiala.

Becali le-a mai aratat judecatorilor ca în realitate, prin acest schimb, la acel moment, el ar fi fost cel pagubit în raport de preturile cu care se vindeau terenurile în acea zona.

"Eu pot demonstra cu acte ca terenul meu era de 30 de ori mai scump decât ce mi-a dat mie Armata. La acea vreme, nu mi-am dat seama ca eu sunt prost si ca eu eram de fapt cel pagubit. Am zeci de acte care dovedesc ca s-au vândut parcele cu preturi mult mai mici, nu vrajeala procurorului", a mai spus Becali, în fata judecatorilor.

Instanta a stabilit ca urmatorul termen de judecata al procesului sa fie în 15 decembrie si a anuntat alte 11 termene de judecata pentru luna ianuarie 2012, fapt ce a stârnit nemultumirea avocatilor.

Victor Babiuc a fost audiat, luni, la instanta suprema în acest dosar, fostul ministru al Apararii spunând ca înaintea terenului preluat de Becali au mai existat înca 11 schimburi sau înstrainari, niciunul nefiind considerat în neregula.

"Pâna la situatia retinuta în ceea ce ma preveste au mai existat 11 schimburi sau înstrainari pentru care niciun argument nu a considerat ca sunt în neregula, desi si acestea au fost cu aprobarea ministrului", a spus Victor Babiuc în fata instantei supreme.

Fostul ministru al Apararii le-a spus magistratilor ca el contesta aproape tot ce s-a retinut în rechizitoriu, cu exceptia faptului ca s-a facut un schimb de terenuri.

"Eu contest rechizitoriul care s-a facut pe lucruri care sunt neadevarate", a sustinut Victor Babiuc.

El a declarat în fata judecatorilor ca avizul juridic al Directiei legislatie si contencios exista înca din 10 decembrie 1998, actul mentionând acordul pentru schimb în conditiile dreptului comun.

"În legatura cu retinerea din rechizitoriu ca schimbul de terenuri nici nu a fost util, argumentez ca eu eram obligat sa pun în practica o hotarâre a CSAT, aceasta vizând construirea unui punct de comanda la Stefanesti. Atunci când sustin ca retinerea din rechizitoriu în sensul ca hotarârea CSAT ar fi fost doar un pretext, arat ca Statul Major General, împreuna cu un alt organism special, respectiv Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, sunt singurele în masura sa propuna realizarea obiectivelor militare cum ar fi construirea punctului de comanda Stefanesti", a mai declarat Victor Babiuc.

Fostul ministrul al Apararii a contestat faptul ca statul român ar fi fost proprietar, spunând ca a cerut înca din 2002 sa se faca dovada dreptului de proprietate.

În acest dosar sunt judecati Dumitru Cioflina, fost secretar de stat în Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali.

Ei sunt acuzati de coruptie în legatura cu transferurile de terenuri între finantatorul FC Steaua si MApN.

Conducerea DNA a cerut, în 19 septembrie 2007, Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declansarea urmaririi penale împotriva fostului ministru al Apararii Victor Babiuc.

Dumitru Cioflina este acuzat în acest dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apararii Nationale în perioada decembrie 1997 - 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si luare de mita, respectiv 3.000 de dolari.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzata de complicitate la luare de mita, iar George Becali de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 1996 - 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totala cedata acestuia în urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului român cu suma totala de 892.758 de dolari.

Astfel, Cioflina si Babiuc, uzând de prerogativele functiilor de conducere pe care le detineau în cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN si George Becali cu încalcarea dispozitiilor legale ce reglementeaza proprietatea publica si circulatia juridica a terenurilor, în defavoarea statului. Cei doi inculpati au facut demersuri pentru grabirea finalizarii schimbului, în conditiile în care institutii ale statului si functionari din cadrul MApN implicati atrageau atentia cu privire la diferenta de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului si lipsa utilitatii terenului de la Stefanestii de Jos pentru MApN. Pentru a da o aparenta de legitimitate acestor schimburi, Cioflina si Babiuc au inclus în Planul de aparare al tarii pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comanda nou la Stefanestii de Jos, potrivit procurorilor.

Inapoi la insemnarea sursa   Becalizarea 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"