700_cp Barbatii rasi pe cap

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa=gandul 

Barbatii rasi în (pe) cap, mai buni sefi, mai puternici si masculini. STUDIU

de Ionela SAMOILA

Barbatii rasi în cap sunt perceputi ca fiind mai masculini, impunatori si, în anumite cazuri, ca fiind mult mai buni lideri decât cei cu parul lung, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Pennsylvania, citati de Wall Street Journal.

Acest lucru ar putea explica de ce oameni de afaceri, precum Marc Andreessen, fondatorul Netscape, Jeffrey Katzenberg de la DreamWorks Animation SKG sau Jeffrey Bezos, CEO la Amazon, au ales acest stil.

Afaceristii cu acest  tip de frizura îsi motiveaza, cel mai adesea, alegerea prin faptul ca îi face sa para mai tineri si mai încrezatori decât daca ar avea niste suvite de par în cap.

“Nu spun ca daca te razi în cap ai succes, dar poate fi începutul atunci când hotarasti sa faci ceva”, a declarat Seth Godin, antreprenorul si scriitorul de 52 de ani care a adoptat acest look acum doua decenii. “Acestia sunt oamenii care decid în legatura cu lucrurile pe care le detin, spre deosebire de cei care vor sa pretinda ca sunt altfel decât în realitate”, a adaugat Godin.

Lectorul universitar Albert Mannes, cel care a coordonat studiul, a recrutat 344 de subiecti carora le-a aratat, în cadrul a trei experimente diferite, poze cu acelasi barbat în doua versiuni: una în care avea par în cap si una în care era ras.

În toate cele trei cazuri, barbatul care aparea ras în poza a fost considerat mai impunator fata de cei cu par în cap. Rezultatele unuia dintre experimente au aratat ca barbatii cu chelie sunt considerati mai înalti  cu 2,5 centimetri, în medie, si cu 13% mai puternici decât cei cu par în cap.

Pericolul George Constanza

Acelasi studiu a aratat ca barbatii cu parul rar sunt considerati cel mai putin atragatori si cel mai putin influenti. De asemenea, barbatii care prezinta semnele clasice ale calvitiei, problema ce afecteaza în jur de 35 de milioane de americani, sunt vazuti ca fiind mai batrâni si mai putin atragatori.

Coordonatorul studiului a ajuns la concluzia ca barbatii rasi în cap sunt asociati cu profesii extrem de masculine, cum ar fi cele din domeniul militar, sportivii de performanta sau actorii din filmele de actiune de la Hollywood, precum Bruce Willis. În schimb, barbatii care prezinta semne ale calvitiei sunt asociati cu George Constanza, personajul din serialul “Seinfeld”.

Si consilierul de imagine newyorkez Julie Rath, citata de aceeasi sursa, îsi sfatuieste clientii sa se rada în cap atunci când acced catre o functie mai înalta. “Este o dovada de putere, hotarâre si încredere în sine”, a spus aceasta.

Un studiu realizat de producatorul de lame de ras Gillette, în anul 2010, a scos la iveala ca 13% dintre subiectii care se rad în cap au declarat ca o fac din motive precum cele legate de moda, de faptul ca li s-a rarit parul sau ca fac sport.

Alte trasaturi fizice masculine asociate cu puterea sunt ochii si buzele mici, fata lata, precum si bratele lucrate. În cazul femeilor, trasaturile care le ajuta la locul de munca nu sunt cele care dau impresia de putere, ci, dimpotriva, cele care le fac sa para mai tinere, mai feminine si mai atragatoare.

Inapoi la insemnarea sursa   700 Educatie 
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"