cp_Sa fiu al naibii daca voi fi la cheremul oricarui idiot care are bani de un timbru"


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-antena3 

Cu mult înainte ca William Faulkner sa se lanseze în literatura, scriitorul avea, la fel ca noi toti, un loc e munca obisnuit. În perioada 1921-1924, el a lucrat ca diriginte de posta la Universitatea din Mississippi.

Însa Faulkner nu îsi lua deloc munca în serios, mai ales ca trebuia sa lucreze intens la ambitiile sale literare. Câteodata arunca pur si simplu scrisorile oamenilor la gunoi, altadata deschidea si citea revistele înainte sa le livreze oamenilor sau juca carti si scria în timpul orelor de munca. Deci, în cea mai mare parte a timpului, îsi cam ignora sefii si colegii.

În cele din urma, dupa o inspectie la locul sau de munca,  Faulkner a demisionat. Aceasta este scrisoarea prin care si-a dat demisia:

"Octombrie 1924

Cât timp traiesc în sistemul capitalist, ma astept ca viata sa-mi fie influentata de oamenii cu bani.
Dar sa fiu al naibii daca voi fi la cheremul oricarui idiot care are bani sa-si cumpere un timbru.

Asta este, domnule, demisia mea"


William Cuthbert Faulkner a fost un prozator american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX.
Inapoi la insemnarea sursa   Treziti-va dracului 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               ;Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"