armata SUA a dispersat, în secret, substante radioactive deasupra unui oras american


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera 

Un cercetator american a studiat timp de mai multi ani documente declasificate pentru a dezvalui o întâmplare socanta: armata SUA a efectuat experimente ultra-secrete pe cetatenii americani din orasul St. Louis, Missouri, expunându-i pe acestia la compusi radioactivi în timpul Razboiului Rece.

Multa vreme autoritatile au afirmat ca guvernul SUA a aruncat substante „inofensive” pe cetatenii din St. Louis, însa Lisa Martino-Taylor, profesor de sociologie în cadrul St. Louis Community College, a descoperit ca spray-ul continea un aditiv radioactiv.

Profesorul a acumulat mii de documente si fotografii ce atesta ca populatia saraca si minoritatile din St. Louis au fost victimele acestui spray radioactiv, fara a li se spune despre actiunea armatei americane.

„Experimentul a fost tinut secret dintr-un motiv foarte bun: nu au gasit voluntari care sa spuna «sigur, vreau sa respir sulfurat de zinc si cadmiu cu particule radioactive”, a explicat profesorul Martino-Taylor pentru televiziunea KSDK.

Profesorul a dedicat ani buni pentru a obtine documentele declasificate ce atesta ca populatia din St. Louis a jucat rolul de cobai. În urma eforturilor sale, profesorul a descoperit fotografii care arata cum particulele radioactive au fost distribuite în St. Louis în anii 1953, 1954 si în perioada 1963-1965.

În Corpus Christi, chimicalele au fost aruncate din avioane deasupra unei mari parti a orasului. În St. Louis, armata a montat aspersoare chimice pe cladiri, scoli si blocuri de locuinte si a folosit totodata unitati mobile.

În ciuda faptului ca experimentul a fost efectuat pe scara larga, autoritatile locale nu au fost informate despre natura acestuia. Armata SUA a anuntat populatia din St. Louis ca experimentul are ca scop elaborarea unor „perdele de fum” care sa protejeze orasele de un potential atac al Uniunii Sovietice.

„Este socant sa vezi acest nivel de duplicitate si de falsitate. În mod evident, au depus un efort masiv pentru a pacali oamenii”, afirma profesorul Martino-Taylor.

Profesorul a acumulat sute de pagini care atesta existenta experimentului, punând la dispozitia publicului aceste documente declasificate.

Cercetarea arata ca, în cea mai mare parte, chimicalele radioactive au fost aruncate peste complexul de locuinte Pruitt-Igoe, unde traiau 10.000 de persoane cu venituri scazute. Peste 70% din rezidenti erau copii cu vârste mai mici de 12 ani.

Profesorul Martino-Taylor a devenit interesat de subiect dupa ce au auzit din mai multe surse ca incidenta cancerului în acea zona era mult mai mare decât în alte parti.

„Acest experiment a încalcat toate normele etice ale medicinei, toate tratatele internationale si chiar politica armatei SUA de la acea vreme”, afirma Martino-Taylor.

Cercetarile mai vechi ce au studiat acest experiment au fost respinse de oficialii Armatei SUA, care au continuat sa sustina ca substantele nu reprezentau o amenintare la adresa sanatatii.

Documentele descoperite de profesorul Martino-Taylor arata ca substanta era amestecata cu particule radioactive, produse de o companie care nu mai exista astazi, denumita US Radium.

„Compania US Radium e cunoscuta pentru faptul ca s-a aratat în instanta ca vopselurile produse în fabrica sa contineau particule radioactive ce au dus la moartea mai multor femei care le-au folosit”, afirma profesorul Martino-Taylor.

Studiul arata ca unul dintre compusii folositi de armata SUA în experimentul efectuat în St. Louis era FP2266, cunoscut si sub numele de „Radium 226”. Aceeasi substanta a provocat moartea a mai multor angajati ai companiei producatoare.

Acum, armata SUA a admis ca a adaugat o substanta fluorescenta compusului „inofensiv”, însa datele referitoare la radioactivitatea substantei ramân clasificate.

În 1972, guvernul SUA a comandat distrugerea complexului de locuinte Pruitt-Igoe, fiind neclar daca autoritatile au investigat pe termen lung starea de sanatate a persoanelor pe care a fost efectuat experimentul.

Acum, în urma noilor dezvaluiri, politicienii din Missouri se declara socati si au cerut armatei SUA sa ofere amanunte despre aceste teste.

Senatorul Roy Blunt afirma ca dezvaluirile sunt „absolut socante”, iar senatoarea Claire McCaskill a scris armatei, afirmând ca „împartasesc si înteleg îngrijorarea comunitatilor din St. Louis expuse la aceste teste”.

„Este absolut socanta ideea ca mii de locuitori din Missouri au fost expusi fara sa vrea la materiale daunatoare pentru a fi testat efectul lor asupra sanatatii. Nu este de mirare ca acesti oameni si familiile lor cer guvernului sa ofere raspunsuri”, a declarat senatorul Blunt.

Inapoi la insemnarea sursa   665 Placeo 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               ;Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"