626_cp_legea dan-voiculescu


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-romanialibera 

Legea privind combaterea evaziunii fiscale, initiata de Dan Voiculescu, retrimisa la comisie

Plenul Senatului a retrimis, luni, la Comisia de buget, proiectul de modificare a Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care prevede marirea pedepsele pentru anumite infractiuni, din cauza careia senatorul PC Dan Voiculescu si-a anuntat demisia din Senat, potrivit Mediafax.

Ceilalti senatori care au initiat legea sunt Ioan Ghise (PNL), Vasile Nistor (PC) si Serban Radulescu (PC).

Senatorul PNL Ioan Ghise a cerut în plen, în numele grupului parlamentar liberal, retrimiterea la Comisie a proiectului de lege. La rândul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti a cerut retrimiterea legii, în urma gestului colegului Dan Voiculescu de a demisiona din legislativ din cauza respingerii proiectului în comisie.

Propunerea PNL a fost adoptata cu 58 de voturi "pentru", 18 abtineri si 6 voturi "împotriva".

Proiectul de lege a primit avize negative din partea Comisiei economice dar si din partea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, raportul din partea Comisiei de buget-finante fiind, de asemenea, de respingere.

Potrivit initiatorilor, prin proiectul de lege se doreste prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, în sensul cresterii semnificative a pedepselor cu închisoarea pentru infractiunile de evaziune fiscala, în vederea asigurarii eficientei rolului preventiv-educativ al normelor de incriminare.

Proiectul de lege arata ca se constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la sase luni la cinci ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intentie sau din culpa, documentele de evidenta contabila distruse, în termenul înscris în documente de control.

În plus, se pedepseste cu închisoare de la un an la sase ani refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicarii verificarilor financiare sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somatie.

Potrivit proiectului de lege, daca prin faptele de evaziune fiscala s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 de euro, în echivalentul monedei nationale, limita minima a pedepsei prevazute de lege si limita maxima a acesteia se majoreaza cu cinci ani.

Daca prejudiciul adus prin evaziune fiscala este mai mare de 500.000 de euro, limita minima si maxima a pedepsei se majoreaza cu 7 ani.

Proiectul de lege urmeaza sa intre în dezbaterea Camerei Deputatilor, în calitate de for decizional.

Inapoi la insemnarea sursa   Felix 
Home

 

                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"